La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció per l’estudi sobre el cost d’elaboració que ha presentat avui el Departament d’Acció Climàtica a la Taula del Cava. En l’estudi, elaborat pel Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA), també hi han participat la FCAC i cellers no cooperatius.
L’estudi determina que el cost d’elaboració del vi base Cava se situa entre 85 i 90 cèntims, depenent del perfil varietal. Això significa que, les darreres campanyes, hi ha hagut un decalatge d’uns 20 cèntims per litre en la comercialització.
"Després d’unes campanyes complicades per al sector, confiem que aquest estudi permeti dur a terme un ajustament de preus de comercialització"
Joan Josep Raventós, responsable de vi i cava de la FCAC, argumenta que “després d’unes campanyes complicades per al sector, confiem que aquest estudi permeti dur a terme un ajustament de preus de comercialització. De fet, així ho estableix la nova Llei de la cadena alimentària, que és d’obligat compliment per part de tots els agents”.
Per a l’elaboració de l’estudi s’han contemplat les dades reals de quilograms transformats a les campanyes 2018, 2019 i 2020 i s’ha calculat la mitjana anual ponderada del cost total (€/kg de raïm). A més, s’ha actualitzat el cost mitjà per a la campanya 2022 tenint en compte la inflació mitjana del 8,1%.
El cost de la transformació del raïm a vi base cava és de 17,40 cèntims/kg de raïm i, per obtenir el cost d’elaboració complet, s’hi han sumat els costos de producció de raïm.
A Catalunya, 21 cellers cooperatius elaboren aproximadament la meitat del total de vi base Cava. Les cooperatives són empreses que no ens deslocalitzen i que treballen perquè els joves s’involucrin amb aquest model de producció tradicional a Catalunya.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h