Carregant web FCAC

Demà, 25 d’abril, comença la inundació dels camps del marge esquerre de l'Ebre

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

Enguany s’impulsa un pla pilot per evitar la salinitat, millorar el cultiu i l’eficiència en l’ús de l’aigua als camps

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del marge esquerre del riu Ebre, mentre que al marge dret començarà el proper dilluns, dia 29.

Es preveu una campanya normalitzada quant a disponibilitat d’aigua i es podria recuperar la caiguda de producció del 14% de l’any passat

Es preveu que serà una campanya dins dels límits de la normalitat quant a disponibilitat d’aigua. Aquest factor afavoriria una recuperació dels volums habituals de la collita, que l’any passat va caure un 14% -la davallada més important de les darreres dècades- principalment per les restriccions d’aigua, juntament amb incidències climatològiques i excés de salinitat

Jordi Casanova, responsable d’arròs de la FCAC, avança que “després que l’any passat hi hagués una restricció de la dotació de reg pròxima al 50%, enguany les perspectives són similars a una campanya dins la normalitat gràcies a les pluges enregistrades a la Conca de l’Ebre. De moment, sembla que es podrà disposar d’aigua suficient i de bona qualitat, sense els problemes de salinitat que vam patir l’any passat”.

Precisament, aquesta campanya, s’impulsarà un pla pilot amb l’objectiu de reduir la salinitat i així aconseguir el doble benefici de millorar el cultiu i aconseguir una gestió més eficient de l’aigua. El projecte, que s’implementarà a una zona delimitada del marge esquerre, consistirà a instal·lar infraestructures de drenatge dels camps i evitar la falca salina amb l’entrada d’aigua de mar al subsòl.

La inundació dels camps és el tret de sortida de la campanya d’arròs. Enguany, la previsió de sembra al Delta de l’Ebre se situa en unes 19.500 hectàrees, de les 20.500 hectàrees del conjunt de Catalunya. Aquesta superfície d’arròs es manté estable i majoritàriament es conreen les varietats tradicionals de gra rodó i semillarg.

Les dues cooperatives arrosseres –Arrossaires del Delta de l’Ebre i Càmara Arrossera del Montsià- aglutinen el 68% del total de l’arròs català.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya