Carregant web FCAC

Podem prescindir de la llet? Salut, dieta i valors, entorn d’un aliment únic

06/11/2018

La llet és un aliment habitual en la nostra dieta mediterrània.
Però què s’amaga darrera d’un bric de llet o d’un tall de formatge?
Les propietats nutricionals de la llet i els seus derivats, són les que s’expliquen?
La llet té antibiòtics? Per què les famílies decideixen no donar llet als seus infants?
I quines són les conseqüències? Des de quan la llet forma part de la nostra tradició alimentària?  Quin paper juga la llet i derivats en l’economia del nostre país?

Experts de diferents àmbits ens aportaran en un únic matí nous elements de comprensió entorn a la llet i els seus derivats.

Dra. Nancy Babio, coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la URV de Reus, i investigadora adscrita al CIBEROBN. Explicarà per què és important consumir llet durant tota la vida, no només en l’edat de màxima absorció del calci, en la infantesa i la pubertat, sinó també en edat adulta per la vitamina B12. Aquesta es troba únicament en productes d’origen animal i redueix el risc de patir càncer, diabetis o síndrome metabòlic. La Dra. alertarà de la moda entre els joves de mantenir una dieta vegana o vegetariana sense cap mena de supervisió per part d’un expert.

Dr. Xavier Felipe, investigador de l’IRTA, aclarirà dubtes i desmuntarà falses idees sobre la llet i els derivats a través d’un joc de preguntes i respostes amb el públic. La llet té antibiòtics? Te les mateixes propietats la llet desnatada o sencera? Quina diferència hi ha entre la llet d’un bric o la anomenada llet fresca?

Sr. Francesc Reguant, economista i director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes. Definirà l’impacte econòmic de la producció de la llet, les seves tendències i contradiccions.

Sra. Blanca Raidó, nutricionista de Dieta Mediterrània, aportarà la visió des del punt de vista de la tradició del consum de llet i derivats a la nostra cultura

Dra. Nancy Babio, coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la URV de Reus, i investigadora adscrita al CIBEROBN. Explicarà la importància del consum de llet al llarg de tota la vida, no només en l’edat de màxima absorció del calci, en la infantesa i la pubertat, sinó també en edat adulta on es va demostrar que consumir llet redueix el risc de patir càncer, diabetis o síndrome metabòlico.  La Dra. alertarà de la moda entre els joves de mantenir una dieta vegana o vegetariana sense cap mena de supervisió per part d’un expert i com l'inclusió de la llet ajudaria a cobrir la vitamina B12, donat que aquesta es troba únicament en productes d’origen animal.

 

CONVOCATÒRIA I PROGRAMA

Dia dijous 15 de novembre de 2018
Hora de 9.45 a 12.30 H
Lloc Col·legi d’Economistes de Catalunya. Plaça Gal·la Placídia 35, Barcelona
Organitza IRTA, Llet Nostra, Cadí, Col·legi d'Economistes
Amb la col·laboració Girona Fruits, Celler Gerisena i Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Al finalitzar, es farà una degustació de formatges. Per facilitar l’organització, es prega confirmar assistència.

PROGRAMA Podem prescindir de la llet?

Per a més informació, entrevistes i confirmació d’assistència
Mariona Huguet Cots
Comunicació Llet Nostra | 656 419 251 | mhuguet@punticoma.com

Altres notícies
06.06.2025

Jornada anual sobre productes fitosanitaris i subministraments

06/06/2025

A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...

29.05.2025

Les cooperatives agràries augmenten la facturació a 2.320 M€, amb un increment del 22% respecte la mitjana dels últims quatre anys

29/05/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat avui la 42a Assemblea General a Arbeca (Lleida). El conseller...

28.05.2025

La candidatura 'Impulsem l'ecològic guanya les eleccions al CCPAE

28/05/2025

La candidatura formada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Unió de Pagesos, l'Associació Vinícola Catalana (AVC) i...

28.05.2025

La producció d'ametlla augmentaria un 22% amb fruit de bon calibre

28/05/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima que la producció d’ametlla en gra se situaria en 11.431 tones la campanya...

27.05.2025

Assemblea General de les cooperatives agràries catalanes

27/05/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza la 42a Assemblea General, dijous 29 de maig, a la Cooperativa Arbequina...

26.05.2025

Assemblea General de les Seccions de Crèdit

26/05/2025

Un total de 43 cooperatives agràries amb secció de crèdit, de les 55 que actualment hi ha Catalunya, han assistit a la 37a Assemblea General de...

20.05.2025

El sector apícola de Catalunya celebra el Dia de l’abella i entrega els premis del V Concurs 'Les millors mels catalanes'

20/05/2025

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia mundial de l’abella, amb els...

15.05.2025

Les cooperatives agràries a la jornada de camp sobre resultats en cultius extensius d'hivern

15/05/2025

Les cooperatives agràries han participat en la jornada intercomarcal de camp sobre cultius herbacis d’hivern organitzada per l’IRTA, amb la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya