L’empresa perellonenca Mel Muria s’ha desplaçat fins a Lunigiana, a la Toscana italiana, com a ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, per participar a la iniciativa de la UNESCO “The MEL Project: Xarxa d'apicultors a les Reserves de la Biosfera del Mediterrani”.
Aquest projecte té com a objectiu promoure la col·laboració transfronterera entre territoris i millorar la diversistat biológica i cultural derivada de l’apicultura, amb la presentació i la promoció de les Reserves de la Biosfera com a llocs d’excel·lència per a la producció de mel.
L’equip de Mel Muria, que ha viatjat a Itàlia acompanyat d’una representant del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), ha participat al projecte com a empresa acreditada de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, i alhora en representació de Catalunya i d’Espanya.
A banda de Mel Muria, el projecte està co-dirigit per altres quatre Reserves de la Biosfera a partir de diverses ribes del mar Mediterrani: Appennino Tosco Emiliano (Itàlia), Valleé du Fango (França), Jabal Moussa (Liban) i Djebel Bou Hedma (Tunísia).
Els representants de Mel Muria, apicultors des de 1810, han aprofitat aquests dies de col·laboracions per realitzar diversos workshops comentant les realitats en la apicultura a cada país. En concret l’equip de Muria ha participat al workshop d’Estratègies de Màrqueting presentant les diverses estratègies que realitzen amb les diferents marques que comercial·litzen (Muria, Muria Bio i artMuria), des de xarxes socials, promocions, fires, events o diferents accions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC). També han participat al workshop sobre Apicultura i Turisme, presentant el Muria Centre d’Interpretació Apícola ubicat a les seves instal·lacions d’El Perelló (Baix Ebre).
La trobada internacional ha servit per posar en comú diferents realitats sobre apicultura, diferents experiències i qüestions específiques sobre el món de les abelles i per proposar accions per a la xarxa d’apicultors a les diferents Reserves de la Biosfera del Mediterrani.
La cooperativa L’Avellanera ha actualitzat la seva pàgina web amb un renovat disseny i una fàcil navegabilitat. Amb aquest canvi l’empresa...
El restaurant Quatre Molins, de Cornudella de Montsant (Priorat) i liderat pel ‘xef de la mel’ Rafel Muria, aconsegueix una estrella...
Cellers Domenys segueix sumant reconeixements al seu historial. L’entitat ha assolit 6 guardons en total en la 38a edició dels premis...
El celler Empordàlia treu el seu nou vi, ICNOS, que defineix com el seu millor treball. Una edició numerada de només 2600 ampolles. És un vi que...
Les avellanes són un dels fruits secs més recomenables per a qualsevol dieta pel seu alt contingut en proteïnes, antioxidants i minerals. Van...
Castell d’Or aconsegueix la medalla d’Or amb el Cava Marquès de la Sardana Brut Rosat al concurs Internacional Wine Challenge, un certamen amb...
L’Oli de Pau d’oliva extra verge s’obté d’oliveres centenàries de l’Empordà Empordàlia ja ha tret la nova collita d’aquest any del...
Castell d'Or ha renovat les etiquetes d'una de les seves línies més emblemàtiques i conegudes, Flama d'Or. Les noves etiquetes estan inspirades en...
4.669 llocs de treball a cooperatives agràries
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop