Carregant web FCAC

Celler Batea amplia les instal·lacions

La inversió va destinada a incrementar l’exportació de vins elaborats amb Garnatxa Negra de la Terra Alta

29/04/2015

Celler Batea executa un projecte d’ampliació de les instal·lacions que li permetrà incrementar la producció de vi de qualitat. El projecte, per al qual es preveu una inversió d’1.200.000€, està dissenyat amb la finalitat de poder incrementar l’exportació de vins elaborats amb Garnatxa Negra de la Terra Alta.

En concret, la cooperativa preveu la construcció i equipament d’una nau per a vinificació de vi negre, que ampliarà les instal·lacions actuals i anirà equipada amb dipòsits d’acer inoxidable per a una capacitat total 12.750 hectolitres. També es farà una millora de les instal·lacions de recepció de raïm, incorporant una nova línia de recepció adaptada a l’entrada de raïm collit a màquina i es construirà un magatzem auxiliar de 516 m². Aquest magatzem resulta necessari per adequar la capacitat de l’establiment a l’increment de volum que ha experimentat la comercialització de vi embotellat, i es destinarà a subministres agrícoles i a l’emmagatzematge independent de material auxiliar per al procés d’embotellat.

El president de Celler Batea, Miquel Sangenís, explica que “l’ampliació de les instal·lacions, en conjunt, suposarà una millora global del celler que beneficiarà als socis i que, a més, millorarà la capacitat d’entrada de raïm de manera que podrem collir el raïm en el seu estat de maduració òptim. El resultat final serà una empresa preparada per afrontar els reptes de competitivitat que el sector exigeix a tots els nivells”.

Celler Batea ja va iniciar el procés modernització fa mes de 10 anys, amb la construcció d’una nau destinada a la elaboració de vi negre i equipada amb les millors tecnologies del sector. Posteriorment va reproduir la inversió amb una nau per a l’elaboració de vi blanc.

Aquest celler cooperatiu és el major productor de vi de la Terra Alta i un dels principals de Catalunya. El vi que elabora prové dels raïm que directament són cultivats per els seus socis i les marques que distingeixen els diferents vins i qualitats del celler són “Castell d’Algars”, “Vallmajor”, “Primícia”, “L’Aube”, “Tipicitat”, “Vivertell”, “Equinox” i la recent marca de vi ecològic “Naturalis Mer”.

Recentment ha obtingut diferents reconeixement a la qualitat com la medalla d’argent en el Concurs de les Grenaches du Monde per a “Tipicitat 2010” i el Bacchus d’argent per a “Tipicitat 2010”, “L’Aube 2010” i “Equinox Garnatxa Negra”.

Altres notícies
29.07.2025

Les cooperatives ramaderes de muntanya es reuneixen per abordar la problemàtica de la fauna cinegètica

29/07/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la primera trobada de cooperatives ramaderes de muntanya a la seu de la...

17.07.2025

El nou Marc Financer Pluriennal de la UE podria comportar una pèrdua de 60 M€ anuals de la PAC a Catalunya

17/07/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya rebutja la proposta presentada per la Comissió Europea sobre el nou Marc Financer Pluriennal...

14.07.2025

La FCAC alerta que es multiplicaria per 6 la importació de mel d'Ucraïna sense aranzels

14/07/2025

El sector apícola de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), junt amb Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, mostren el...

10.07.2025

La FCAC reclama mesures de prevenció per protegir el mosaic agroforestal al territori

10/07/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) lamenta profundament les víctimes mortals i els ferits en les tasques d’extinció dels...

09.07.2025

La FCAC es reuneix amb el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper

09/07/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, el...

01.07.2025

Caprabo i FCAC refermen el seu compromís amb la proximitat amb la Jornada Gastronòmica de productes de cooperatives agràries de Catalunya

01/07/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...

25.06.2025

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya