Comunicats de premsa

Adernats XC “el millor cava del món” segons la revista 50 Great Cavas

26/11/2015

El jurat de la prestigiosa revista ha otorgat la màxima puntuació i medalla d’or, amb 98 sobre 100, al cava Gran Reserva Adernats XC

Per tercer any consecutiu, els caves Adernats es situen en les posicions més altes d'aquesta classificació dels 50 "great cavas", aconseguint, per primera vegada, la primera posició amb el Gran Reserva Brut Nature 100% Xarel·lo, Adernats XC. Un cava ja reconegut en altres edicions de la mateixa revista o guardons com el prestigiós Bacchus d'Or a nivell nacional. Un reconeixement a la 'feina ben feta' d'Adernats, al treball minuciós a la vinya i al celler. Un reconeixement a l'aposta per la qualitat des del pagès fins a l'enòleg. Un reconeixement, que no s'acaba amb aquest primer premi, sinó que fins a dos productes més aconsegueixen classificar-se entre els 50 millors caves. L'Adernats Gran Reserva Brut Nature i el Reserva Brut, que també amb medalla d'or i 95 i 94 punts respectivament, consoliden el total de la gama de caves Adernats com una de les de més qualitat del món dels vins escumosos.

Des de la seva creació l’any 2011, la innovadora publicació 50 Great Cavas -editat per Wine Pleasure- ha esdevingut un dels esdeveniments anuals més esperats del sector del vi. Abans de la seva edició, era difícil reunir en un únic volum informació i reconeixement dels vins escumosos d’arreu de l’Estat espanyol. Seleccionats per enòlegs experimentats i exigents, els 50 “great cavas” de 2016 tenen en comú l'altíssima qualitat dels productes.

Per assegurar que el procés de degustació ha estat just i honest, els vins escumosos es van classificar i tastar d’acord a la tipologia (sucres) i els mesos d’envelliment. La de 2016 és la sisena publicació anual de 50 Great Cavas, que ofereix als lectors no només una selecció dels millors escumosos, sinó també una visió exhaustiva dels productors i de les vinyes. Es tracta, en definitiva, d’un regal de col·lecció vàlid tant per als experts del vi com per als aficionats.

El Cava Adernats XC de la Vinícola de Nulles, és un cava Gran Reserva 100% Xarel.lo -varietat tradicional del Camp de Tarragona- amb un temps mínim d'envelliment de 30 mesos. Amb una bombolla fina amb tonalitats marfil i reflexos daurats, es diferència d'altres caves clàssics amb un subtil i atractiu torrat de fusta que li aporta un agradable frescor i una llarga persistència en boca. Creat per commemorar les 90 veremes del celler modernista de Nulles que el 2017 complirà les 100, i com no pot ser d'altre manera, ja prepara un altre cava commemoratiu per al centenari, que espera estar a l'alçada del premiat XC.

D'aquesta manera, Adernats es posiciona com un referent indiscutible, no només pels seus productes de qualitat, sinó també per l'innovador enoturisme que dur a terme, reconegut també en varis guardons. Aquestes dues vessants juntes, formen la personalitat i singularitat d'aquest celler que viu una etapa d'èxits i creixement continuat.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària 20/01/2020 La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega,...
Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius 15/01/2020 Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, es crea de manera coordinada amb la Xarxa se Salut mental i s’ofereix a 15 persones de la comarca L’objectiu és millorar la seva ocupabilitat...
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia 14/01/2020 La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta Ençà està fet...
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació 14/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’oposa a l’aplicació d’un impost addicional per l’ús de l’aigua que proposa el Govern de la Generalitat a determinades...
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món 23/12/2019 La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen...
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO 23/12/2019 La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del...
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple 17/12/2019 Per cada ampolla de l’oli OleAurum venuda durant el mes de juliol es destina 1 € a la Fundació, que centra els seus esforços en aturar l'impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa que...
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat 17/12/2019 Com cada any, només obrir la porta ens impregnarà aquella meravellosa olor a la sopa de l’àvia i al rostit del tiet. Elements indispensables de la nostra cultura culinària, base inamovible de...
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel 12/12/2019 L’empresa de mel de luxe artMuria i la de caviar d’oli d’oliva Caviaroli han unit 200 anys d’experiència en apicultura amb el saber fer i la innovació per crear un sorprenent producte:...
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya 29/11/2019 Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs, sumen experiència i qualitat de les seves produccions. Junts posen en valor la tradició gastronòmica catalana i els productes de proximitat en un nou...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x