La cooperativa Conca de la Tordera (Palafolls) participa en el projecte europeu TRADITOM, que té com a finalitat estudiar les varietats tradicionals de tomàquet i entendre les preferències dels consumidors amb l’objectiu de dissenyar com hauria de ser el tomàquet del futur. En aquest context i sota el títol “Realment eren més bons els tomàquets abans?”, s’està realitzant un estudi de consumidors –ahir i avui, 19 i 20 de juliol- a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (Castelldefels).
La Conca de la Tordera ha aportat producte per a la realització del tast, que té l’objectiu d’avaluar quins paràmetres determinen l’acceptació dels consumidors i recollir informació per desxifrar les característiques que converteixen determinades varietats tradicionals en úniques i apreciades. Els investigadors esperen recollir les opinions d’un mínim de 120 persones.
Aquest “tast de tomàquets” forma part de la segona fase del projecte TRADICOM. Durant el primer any, es va crear un banc de llavors amb 1.500 varietats tradicionals europees de tomàquet de les quals s’han extret abundants dades genòmiques. La col·lecció completa s’ha plantat en 12 camps experimentals.
A Catalunya, els assajos es realitzen en els municipis de Palafolls i Viladecans i s’han inclòs varietats com Penjar, Montserrat, Palosanto-Pometa i Pera de Girona. El tomàquet de Penjar és un referent a nivell europeu en relació a la post-collita i s’estudiarà l’impacte de la dosi de reg sobre la seva conservació.
El projecte TRADITOM, finançat per la Unió Europea i coordinat per la Universitat Politècnica de València, està desenvolupat a Catalunya per la Fundació Miquel Agustí de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona. Hi participen investigadors de diferents àrees de coneixement i centres de recerca de 7 països europeus de la conca mediterrània, com França i Itàlia. L’estudi tindrà una durada total de 3 anys.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) lamenta profundament les víctimes mortals i els ferits en les tasques d’extinció dels...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, el...
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h