Comunicats de premsa

Els actes commemoratius es prolongaran fins al 2019

Vinícola del Priorat inicia la celebració del Centenari

13/03/2017

És una cooperativa comarcal que aglutina 140 socis productors, elabora 320.000 ampolles de vi DOQ Priorat i exporta a més de 25 països

Vinícola del Priorat comença, aquest mes de març, els actes commemoratius del centenari que s’allargaran durant el pròxim trienni. És una cooperativa comarcal resultat de la fusió de les cooperatives de Gratallops, el Lloar, la Vilella Alta i la Vilella Baixa, i en l’actualitat compta amb 140 socis productors.

Vinícola del Priorat elabora unes 320.000 ampolles de vi emparades dins la Denominació d’Origen Qualificada Priorat que s’exporten a més de 25 països de tot el món. També elabora oli d’oliva verge extra emparat en la Denominació d’Origen Protegida Siurana.

El president de Vinícola del Priorat, Ramon Grau, explica que “l’aposta per la professionalització i la qualitat és el nostre objectiu principal. A dia d’avui, som l’única cooperativa de la DOQ Priorat que gestionem íntegrament el procés de producció, elaboració i comercialització del vi”.

En ple procés d’expansió, Vinícola del Priorat ha engegat una secció de conreu de terres encarada a revertir la pèrdua de terres productives dels socis que ja no les poden treballar. També l’enoturisme i la venda directa són apostes importants i de futur.

Actes del centenari

Les celebracions de Vinícola del Priorat s’estenen durant tres anys perquè aquest 2017 la Cooperativa de Gratallops compleix cent anys, al 2018 se celebraran deu anys de la fusió de les cooperatives dels quatre pobles i al 2019 la Cooperativa de la Vilella Baixa complirà cent anys.

Els actes commemoratius del centenari començaran amb l’elaboració d’un mural de la il·lustradora catalana Marina Capdevila al Celler de Gratallops. També seran una part important les activitats amb l’escola del poble, on els alumnes treballaran el cooperativisme i participaran en l’elaboració de l’etiqueta del “vi del centenari”.

El 10 de juny, el celler acollirà l’acte central de celebració i trobada de tots els socis i persones relacionades amb la llarga història de la cooperativa.

A més, està previst incentivar la plantació de varietats autòctones, fer millores a les instal·lacions del celler i introduir novetats en les activitats enoturístiques i l’entorn digital.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el  Premi Vi Català del festival MOST
El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el Premi Vi Català del festival MOST 18/11/2019 Ahir al vespre, l’auditori Municipal de Vilafranca del Penedès va acollir la gala d’entrega de premis de la 9a edició del MOST, el Festival Internacional del Vi i del Cava. El vídeo...
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any 15/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit avui amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per estudiar les mesures que proposa el sector davant la caiguda...
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya 14/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que la campanya 2019/20 se situarà en unes 33.000 tones d’oli, unes 12.000 tones superior a la nefasta collita anterior (+35%)....
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe 13/11/2019 L’equip de l’empresa de mel de luxe artMuria ha estat guardonat amb la máxima distinció que atorga anualment l’Associació Espanyola del Luxe (Luxury Spain), a un dels seus...
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials 13/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) fa un balanç de la campanya 2019-20 que situaria la collita d’arròs en unes 149.750 tones a Catalunya. Aquestes xifres suposen...
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava 05/11/2019 Aquesta excel·lent puntuació és una de les més altes dins del sector i reafirma els caves Adernats a la primera divisió del món del cava   Adernats Pur 2012 La tardor del 2018 veia la...
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives 05/11/2019 A més d’olivera, hi ha afectades hectàrees de vinya, ametller, avellaner i fruita dolça i, en breu, cal iniciar la sembra del cereal d’hivern La Federació de Cooperatives Agràries de...
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’ 23/10/2019 Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del...
Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x