Comunicats de premsa

Cooperativa d'Ivars: Primera fàbrica de pinsos certificada amb GLOBALG.A.P. a Catalunya

18/09/2018

El passat 3 de setembre es va obtenir la certificació GLOBALG.A.P. a la fàbrica de pinsos de Torregrossa de Cooperativa d’Ivars. Aquesta certificació és un conjunt de normes reconegudes a nivell internacional, i és l’única dedicada específicament a la producció primària, el que en la normativa es defineix com a  GAP (Bones Pràctiques Agroalimentàries). Així doncs, GLOBALG.A.P. reconeix que els pinsos de la fàbrica de Torregrossa, disposen dels més alts nivells de seguretat i qualitat i que són produïts de forma sostenible. Igualment es certifica l’aposta del respecte per la salut i benestar dels treballadors, i el medi ambient, i que la producció ha superat els més estrictes controls de seguretat alimentària i traçabilitat. En aquest sentit, Cooperativa d’Ivars, disposa del control i homologació de tota la cadena de proveïdors de matèries primeres, elements de fabricació i mitjans de transport, garantint la traçabilitat dels pinsos des del camp fins a les sitges de les granges.

Cal anotar que Cooperativa d’Ivars havia treballat ja amb anterioritat alguns aspectes que han facilitat l’obtenció d’aquest segell, com són la diferenciació de les fàbriques destinades a la producció de pinsos per a cadascun dels principals grups ramaders (porcí a Ivars, remugants a Torregrossa i avicultura a La Fuliola) i la no utilització d’antibiòtics en fàbrica eliminant el tractament preventiu i sistemàtic.  Per altra banda, l’ús de cereals i matèries primeres de proximitat en la formulació i la promoció de la doble collita, com a mesures afavoridores de la reducció de la petjada de carboni, així com la disposició d’un laboratori propi que permet el control de qualitat a les matèries primeres de forma immediata, també han estat factors positius per a la certificació GLOBALG.A.P.

Per tant, el fet d’aconseguir aquesta certificació és fruit del procés de millora constant en les diferents àrees de la cooperativa, i amb l’objectiu de facilitar noves oportunitats estratègiques per als nostres socis agricultors i ramaders, que els permetin consolidar la seva activitat agrària i ramadera dins l’economia global. Cooperativa d’Ivars ha estat pionera aconseguint la primera certificació GLOBALG.A.P per a una fàbrica de pinsos (Compound Feed Manufacturing) en l’àmbit de Catalunya, i la segona a tot l’estat espanyol.

Aquesta fita doncs, s’emmarca dins la motivació del pla estratègic de la cooperativa en l’àrea de fabricació de pinsos, i amb l’objectiu d’aconseguir productes de més qualitat que acabin revertint en la rendibilitat econòmica de les empreses agràries i ramaderes. A més cal tenir present, que en els propers mesos també es certificaran les primeres granges de vedells amb el segell GLOBALG.A.P., pertanyents al grup de Cooperativa d’Ivars, i que permetran l’entrega dels animals als nostres compradors amb la qualitat i seguretat alimentària que implica aquesta certificació.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Arriba la 8a edició de La Festa Major del Vi, l’ADERNATS VINITFEST
Arriba la 8a edició de La Festa Major del Vi, l’ADERNATS VINITFEST 12/06/2019 Set edicions exhaurint entrades amb més de 500 persones, avalen la festa de referència del món vinícola tarragoní   Vinitfest 2019 Un any més, i ja en van vuit, la Catedral del Vi de...
La FCAC aplaudeix la iniciativa del “Pacte Nacional per l’Alimentació” que promou el Consell Català de l’Alimentació
La FCAC aplaudeix la iniciativa del “Pacte Nacional per l’Alimentació” que promou el Consell Català de l’Alimentació 07/06/2019 Les 194 cooperatives agràries catalanes aporten el 35% de la Producció Final Agrària La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra satisfeta amb la presentació, avui 7...
Mel Muria, ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre a la iniciativa de la UNESCO “The MEL Project”
Mel Muria, ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre a la iniciativa de la UNESCO “The MEL Project” 05/06/2019 L’empresa perellonenca Mel Muria s’ha desplaçat fins a Lunigiana, a la Toscana italiana, com a ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, per participar a la iniciativa de...
“Tots sumem!”, la iniciativa solidària de la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre amb l’Associació Jeroni de Moragas
“Tots sumem!”, la iniciativa solidària de la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre amb l’Associació Jeroni de Moragas 05/06/2019 La cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre impulsa la tercera edició del Vi Solidari “Sense Límits” a favor de l’Associació Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre. En el decurs de la gran...
La candidatura d’UP, la FCAC, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica guanya les eleccions del CCPAE
La candidatura d’UP, la FCAC, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica guanya les eleccions del CCPAE 04/06/2019 La Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica, han guanyat les...
Cevipe s’adhereix al Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la Cadena Alimentària a Catalunya (CBPC) i al decàleg de sostenibilitat integral
Cevipe s’adhereix al Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la Cadena Alimentària a Catalunya (CBPC) i al decàleg de sostenibilitat integral 30/05/2019 CEVIPE, empresa cooperativa de segon grau s’ha adherit a l’Acord de Bones Pràctiques Comercials que promou el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest acord té com a...
FCAC acull favorablement  la Llei d’espais agraris
FCAC acull favorablement la Llei d’espais agraris 29/05/2019 Són imprescindibles una actuació coordinada del Govern i la  participació del cooperativisme en el desenvolupament de la llei La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es...
La collita d’ametlla creixerà un 43% a Catalunya
La collita d’ametlla creixerà un 43% a Catalunya 29/05/2019 A Catalunya conviuen dos sistemes productius: el tradicional de secà amb risc d’abandonament i les noves plantacions de regadiu La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x