Comunicats de premsa

Cooperativa d'Ivars: Primera fàbrica de pinsos certificada amb GLOBALG.A.P. a Catalunya

18/09/2018

El passat 3 de setembre es va obtenir la certificació GLOBALG.A.P. a la fàbrica de pinsos de Torregrossa de Cooperativa d’Ivars. Aquesta certificació és un conjunt de normes reconegudes a nivell internacional, i és l’única dedicada específicament a la producció primària, el que en la normativa es defineix com a  GAP (Bones Pràctiques Agroalimentàries). Així doncs, GLOBALG.A.P. reconeix que els pinsos de la fàbrica de Torregrossa, disposen dels més alts nivells de seguretat i qualitat i que són produïts de forma sostenible. Igualment es certifica l’aposta del respecte per la salut i benestar dels treballadors, i el medi ambient, i que la producció ha superat els més estrictes controls de seguretat alimentària i traçabilitat. En aquest sentit, Cooperativa d’Ivars, disposa del control i homologació de tota la cadena de proveïdors de matèries primeres, elements de fabricació i mitjans de transport, garantint la traçabilitat dels pinsos des del camp fins a les sitges de les granges.

Cal anotar que Cooperativa d’Ivars havia treballat ja amb anterioritat alguns aspectes que han facilitat l’obtenció d’aquest segell, com són la diferenciació de les fàbriques destinades a la producció de pinsos per a cadascun dels principals grups ramaders (porcí a Ivars, remugants a Torregrossa i avicultura a La Fuliola) i la no utilització d’antibiòtics en fàbrica eliminant el tractament preventiu i sistemàtic.  Per altra banda, l’ús de cereals i matèries primeres de proximitat en la formulació i la promoció de la doble collita, com a mesures afavoridores de la reducció de la petjada de carboni, així com la disposició d’un laboratori propi que permet el control de qualitat a les matèries primeres de forma immediata, també han estat factors positius per a la certificació GLOBALG.A.P.

Per tant, el fet d’aconseguir aquesta certificació és fruit del procés de millora constant en les diferents àrees de la cooperativa, i amb l’objectiu de facilitar noves oportunitats estratègiques per als nostres socis agricultors i ramaders, que els permetin consolidar la seva activitat agrària i ramadera dins l’economia global. Cooperativa d’Ivars ha estat pionera aconseguint la primera certificació GLOBALG.A.P per a una fàbrica de pinsos (Compound Feed Manufacturing) en l’àmbit de Catalunya, i la segona a tot l’estat espanyol.

Aquesta fita doncs, s’emmarca dins la motivació del pla estratègic de la cooperativa en l’àrea de fabricació de pinsos, i amb l’objectiu d’aconseguir productes de més qualitat que acabin revertint en la rendibilitat econòmica de les empreses agràries i ramaderes. A més cal tenir present, que en els propers mesos també es certificaran les primeres granges de vedells amb el segell GLOBALG.A.P., pertanyents al grup de Cooperativa d’Ivars, i que permetran l’entrega dels animals als nostres compradors amb la qualitat i seguretat alimentària que implica aquesta certificació.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Matí de verema al cor del Priorat
Matí de verema al cor del Priorat 17/09/2019 «La verema. Tothom sap què és la verema. Sempre és notícia. Surt als diaris, i a la tele en fan reportatges vistosos. És un temps d'alegria, d'expectativa davant la nova collita, tothom...
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic 16/09/2019 La varietat de mel de Taronger amb Safrà d’artMuria, produïda per mètodes artesanals al municipi tarragoní del Perelló, ha destacat de forma excepcional obtenint les preuades 3 estrelles, en...
La Cooperativa Agrícola de la  Palma d’Ebre celebra el Centenari
La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra el Centenari 12/09/2019 La consellera d’Agricultura presidirà l’acte commemoratiu     La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra, el pròxim dissabte 14 de setembre, el Centenari de la seva...
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig 30/08/2019 En uns dies, Celler Masroig donarà sortida a la verema 2019 i amb ella tornaran les activitats enoturístiques relacionades amb la campanya. Com cada any, el Celler ens ofereix poder viure de...
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x