Carregant web FCAC

Dissabte 29 de setembre de 10.30 h a 14.30 h hores a la Catedral del Vi de Nulles

Adernats celebra la primera ‘Festa de la Verema de la Vinícola de Nulles’

Coincidint amb la festa la cooperativa presentarà el nou cava Gran Reserva

27/09/2018

Després de l'espectacular Vinitfest del passat estiu, el celler modernista de Nulles prepara una nova festa pel proper dissabte 29 de setembre. En aquesta ocasió serà la primera 'Festa de la Verema' celebrada mai a Nulles. Un dia que busca retre homenatge als veremadors que, any rere any, fan possible les collites que donen vida als vins i caves Adernats. Un moment culminant on es recullen els fruïts de tot l'any, mai millor dit.

Com ja va essent tradicional en les propostes que venen de Nulles, aquesta no serà una activitat qualsevol. Sinó que es busca celebrar una autèntica festa, on descobrir els secrets de la verema tradicional posant-nos a la pell d'un viticultor de manera lúdica i festiva. El dia començarà a dos quarts d'onze davant de l'imponent Catedral del Vi de Nulles. Una vegada preparats amb barrets, senalles i estisores, enfilarem camí cap a la vinya. Allí esmorzarem coques del Forn de Nulles i rebrem unes nocions bàsiques per aprendre a podar. Una vegada haguem omplert el cistell al ritme de la música i amb l'ajuda d'un carro estirat per cavalls, portarem el raïm al celler per trepitjar-lo i obtenir el most, el suc del raïm.

Aquest preuat beuratge, dolç i saludable, que és la base dels vins i caves de l’anyada 2018. Un moment important que serà celebrat amb un vermut concert a càrrec de Fenya Rai, grup vallenc que ens proposa una remirada a la música d’arrel tradicional i popular. També podrem tastar diferents varietats de most acompanyats per Patates Palau, fuet i olives arbequines km.0 regades amb els vins i caves Adernats.

La fita festiva on s’espera un centenar de persones, també s'aprofitarà per presentar -i tastar- el nou cava Gran Reserva "Adernats PUR", una nova creació de l’equip enològic que busca expressar la puresa d'una terra privilegiada per al cultiu de la vinya, l’oliva, l’avellana... Un cava singular sense licor d’expedició, pur i salvatge com la terra que l’ha vist néixer. El cava es trobarà a la venda, a partir del mateix dissabte 29, en un elegant estoig individual.

L'activitat s'ha de reservar prèviament al telèfon 977 602 622 o al correu electrònic enoturisme@vinicoladenulles.com i té aforament limitat. El preu és de 20€ per adult i 5€ per nens de 6 a 16 anys -gratuït per a menors de 6 anys-.

Una autèntica festa que no us podeu perdre!

 

Més informació

Dissabte 29 de setembre de 10.30 h a 14.30 h
Adernats - Vinícola de Nulles
C. Estació, s/n - Nulles (Tarragona)

Programa

  • 10.30 h Convocatòria davant del celler i benvinguda
  • 10.45 h Petita ruta entre vinyes i esmorzar
  • 11 h Verema musical
  • 12 h Tornem al celler per a trepitjar el raïm
  • 12.45 h Tast de mostos i vins
  • 13 h Inici del vermut concert amb Fenya Rai
  • 14 h Presentació del nou cava Gran Reserva ADERNATS PUR Brut Nature
  • 14.30 h Fi de festa

*Paral·lelament, oferirem una única hora de visita al celler a les 12 h.

Preus i possibilitats

  • Adult verema (+16 anys)  > 20€
  • Nens verema (6-16 anys) > 5€
  • Visita guiada + vermut adult > 12€
  • Visita guiada + vermut nens > 5€
  • Entrada només al vermut concert (a partir de les 12:30h) > 7€
  • Entrada només al vermut concert (nens) > 3€
Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya