Comunicats de premsa

Podem prescindir de la llet? Salut, dieta i valors, entorn d’un aliment únic

06/11/2018

La llet és un aliment habitual en la nostra dieta mediterrània.
Però què s’amaga darrera d’un bric de llet o d’un tall de formatge?
Les propietats nutricionals de la llet i els seus derivats, són les que s’expliquen?
La llet té antibiòtics? Per què les famílies decideixen no donar llet als seus infants?
I quines són les conseqüències? Des de quan la llet forma part de la nostra tradició alimentària?  Quin paper juga la llet i derivats en l’economia del nostre país?

Experts de diferents àmbits ens aportaran en un únic matí nous elements de comprensió entorn a la llet i els seus derivats.

Dra. Nancy Babio, coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la URV de Reus, i investigadora adscrita al CIBEROBN. Explicarà per què és important consumir llet durant tota la vida, no només en l’edat de màxima absorció del calci, en la infantesa i la pubertat, sinó també en edat adulta per la vitamina B12. Aquesta es troba únicament en productes d’origen animal i redueix el risc de patir càncer, diabetis o síndrome metabòlic. La Dra. alertarà de la moda entre els joves de mantenir una dieta vegana o vegetariana sense cap mena de supervisió per part d’un expert.

Dr. Xavier Felipe, investigador de l’IRTA, aclarirà dubtes i desmuntarà falses idees sobre la llet i els derivats a través d’un joc de preguntes i respostes amb el públic. La llet té antibiòtics? Te les mateixes propietats la llet desnatada o sencera? Quina diferència hi ha entre la llet d’un bric o la anomenada llet fresca?

Sr. Francesc Reguant, economista i director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes. Definirà l’impacte econòmic de la producció de la llet, les seves tendències i contradiccions.

Sra. Blanca Raidó, nutricionista de Dieta Mediterrània, aportarà la visió des del punt de vista de la tradició del consum de llet i derivats a la nostra cultura

Dra. Nancy Babio, coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la URV de Reus, i investigadora adscrita al CIBEROBN. Explicarà la importància del consum de llet al llarg de tota la vida, no només en l’edat de màxima absorció del calci, en la infantesa i la pubertat, sinó també en edat adulta on es va demostrar que consumir llet redueix el risc de patir càncer, diabetis o síndrome metabòlico.  La Dra. alertarà de la moda entre els joves de mantenir una dieta vegana o vegetariana sense cap mena de supervisió per part d’un expert i com l'inclusió de la llet ajudaria a cobrir la vitamina B12, donat que aquesta es troba únicament en productes d’origen animal.

 

CONVOCATÒRIA I PROGRAMA

Dia dijous 15 de novembre de 2018
Hora de 9.45 a 12.30 H
Lloc Col·legi d’Economistes de Catalunya. Plaça Gal·la Placídia 35, Barcelona
Organitza IRTA, Llet Nostra, Cadí, Col·legi d'Economistes
Amb la col·laboració Girona Fruits, Celler Gerisena i Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Al finalitzar, es farà una degustació de formatges. Per facilitar l’organització, es prega confirmar assistència.

PROGRAMA Podem prescindir de la llet?

Per a més informació, entrevistes i confirmació d’assistència
Mariona Huguet Cots
Comunicació Llet Nostra | 656 419 251 | mhuguet@punticoma.com

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La collita d'ametlla creixerà un 12% a Catalunya
La collita d'ametlla creixerà un 12% a Catalunya 01/07/2020 La nova metodologia aplicada enguany permet monitoritzar millor el potencial productiu La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un increment de l’11,8% en la producció...
Triple guardó per a “Oleum Priorat” en el prestigiós concurs internacional de Japó
Triple guardó per a “Oleum Priorat” en el prestigiós concurs internacional de Japó 29/06/2020 El país asiàtic és un dels principals mercats mundials d’oli d’oliva La marca “Oleum Priorat” ha guanyat tres medalles en la VIII edició del prestigiós concurs internacional d’oli...
La Cooperativa Vinícola de Sarral reprèn les activitats d’enoturisme
La Cooperativa Vinícola de Sarral reprèn les activitats d’enoturisme 26/06/2020 El celler modernista, construït al 1914, és considerat una Catedral del Vi La Cooperativa Vinícola de Sarral ha reprès l’activitat enoturística després que el període de confinament...
#Plantaelseurecord, la iniciativa solidària de Corma en front la crisis de la COVID-19
#Plantaelseurecord, la iniciativa solidària de Corma en front la crisis de la COVID-19 17/06/2020 Corma donarà 1€ a la Fundació Psicologia sense Fronteres del benefici amb la venda de cada olivera o roser La cooperativa de productors de planta ornamental, CORMA, junt amb l’agència de...
La FCAC alerta que la forta afectació de la granissada en fruita de pinyol pot perjudicar greument les cooperatives
La FCAC alerta que la forta afectació de la granissada en fruita de pinyol pot perjudicar greument les cooperatives 17/06/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que els danys causats per la pedregada d’ahir al vespre a diverses localitats del Segrià pot perjudicar greument les cooperatives...
La FCAC, preocupada perquè es desploma el mercat de l’ametlla
La FCAC, preocupada perquè es desploma el mercat de l’ametlla 16/06/2020 A la Llotja de Reus, la cotització de l’ametlla ha caigut de 5,30€/kg gra (gener) a 3,40 €/kg (segona setmana de juny) La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa...
FCAC reclama presència a Consell Direcció de l’Agència de la Natura de Catalunya
FCAC reclama presència a Consell Direcció de l’Agència de la Natura de Catalunya 15/06/2020 El 20% de la població té cura del 80% del territori i cal garantir que la seva veu serà escoltada en un òrgan que, d’un total de 19 membres, només té 1 representant del sector agrari La...
La Llei de protecció d'oliveres monumentals aprovada pel Parlament no contempla un import suficient per a cada olivera
La Llei de protecció d'oliveres monumentals aprovada pel Parlament no contempla un import suficient per a cada olivera 03/06/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Unió de Pagesos i l’Associació de Cooperatives de l’Oli del Baix Ebre i Montsià adverteixen que la Llei de protecció d’oliveres...
La FCAC se suma a la sol·licitud d’ajut urgent per a la planta viva
La FCAC se suma a la sol·licitud d’ajut urgent per a la planta viva 02/06/2020 Davant possibles rebrots, les associacions sol·liciten que aquest sector pugui continuar obert, complint les normes de seguretat, com es va fer en altres països de la UE La Federació de...
La FCAC, crítica amb la retallada del 9,1% de la PAC en el Marc Financer Plurianual UE
La FCAC, crítica amb la retallada del 9,1% de la PAC en el Marc Financer Plurianual UE 28/05/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra crítica amb la proposta de la Comissió Europea de reduir un 9,1% el pressupost de la Política Agrària Comuna (PAC) dins del...
FCAC proposarà, a la consellera Teresa Jordà, 50 mesures front a la crisi de la Covid-19
FCAC proposarà, a la consellera Teresa Jordà, 50 mesures front a la crisi de la Covid-19 26/05/2020 A continuació, ronda de reunions perquè les mesures -d’àmbit català, estatal i europeu- s’integrin al pla de treball global de la Generalitat En paral·lel, cal suport directe per a...
La FCAC defensa la sostenibilitat i el consum de proximitat en el Nou Model Econòmic per Catalunya
La FCAC defensa la sostenibilitat i el consum de proximitat en el Nou Model Econòmic per Catalunya 20/05/2020 Ramon Sarroca, president de la FCAC, ha subratllat el valor de les cooperatives agràries en la sobirania alimentària i l’equilibri territorial La Federació de Cooperatives Agràries de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x