Comunicats de premsa

Podem prescindir de la llet? Salut, dieta i valors, entorn d’un aliment únic

06/11/2018

La llet és un aliment habitual en la nostra dieta mediterrània.
Però què s’amaga darrera d’un bric de llet o d’un tall de formatge?
Les propietats nutricionals de la llet i els seus derivats, són les que s’expliquen?
La llet té antibiòtics? Per què les famílies decideixen no donar llet als seus infants?
I quines són les conseqüències? Des de quan la llet forma part de la nostra tradició alimentària?  Quin paper juga la llet i derivats en l’economia del nostre país?

Experts de diferents àmbits ens aportaran en un únic matí nous elements de comprensió entorn a la llet i els seus derivats.

Dra. Nancy Babio, coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la URV de Reus, i investigadora adscrita al CIBEROBN. Explicarà per què és important consumir llet durant tota la vida, no només en l’edat de màxima absorció del calci, en la infantesa i la pubertat, sinó també en edat adulta per la vitamina B12. Aquesta es troba únicament en productes d’origen animal i redueix el risc de patir càncer, diabetis o síndrome metabòlic. La Dra. alertarà de la moda entre els joves de mantenir una dieta vegana o vegetariana sense cap mena de supervisió per part d’un expert.

Dr. Xavier Felipe, investigador de l’IRTA, aclarirà dubtes i desmuntarà falses idees sobre la llet i els derivats a través d’un joc de preguntes i respostes amb el públic. La llet té antibiòtics? Te les mateixes propietats la llet desnatada o sencera? Quina diferència hi ha entre la llet d’un bric o la anomenada llet fresca?

Sr. Francesc Reguant, economista i director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes. Definirà l’impacte econòmic de la producció de la llet, les seves tendències i contradiccions.

Sra. Blanca Raidó, nutricionista de Dieta Mediterrània, aportarà la visió des del punt de vista de la tradició del consum de llet i derivats a la nostra cultura

Dra. Nancy Babio, coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la URV de Reus, i investigadora adscrita al CIBEROBN. Explicarà la importància del consum de llet al llarg de tota la vida, no només en l’edat de màxima absorció del calci, en la infantesa i la pubertat, sinó també en edat adulta on es va demostrar que consumir llet redueix el risc de patir càncer, diabetis o síndrome metabòlico.  La Dra. alertarà de la moda entre els joves de mantenir una dieta vegana o vegetariana sense cap mena de supervisió per part d’un expert i com l'inclusió de la llet ajudaria a cobrir la vitamina B12, donat que aquesta es troba únicament en productes d’origen animal.

 

CONVOCATÒRIA I PROGRAMA

Dia dijous 15 de novembre de 2018
Hora de 9.45 a 12.30 H
Lloc Col·legi d’Economistes de Catalunya. Plaça Gal·la Placídia 35, Barcelona
Organitza IRTA, Llet Nostra, Cadí, Col·legi d'Economistes
Amb la col·laboració Girona Fruits, Celler Gerisena i Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Al finalitzar, es farà una degustació de formatges. Per facilitar l’organització, es prega confirmar assistència.

PROGRAMA Podem prescindir de la llet?

Per a més informació, entrevistes i confirmació d’assistència
Mariona Huguet Cots
Comunicació Llet Nostra | 656 419 251 | mhuguet@punticoma.com

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Diferents varietats de Mel Muria, presents a EcoSalud Barcelona i Firabril 2019
Diferents varietats de Mel Muria, presents a EcoSalud Barcelona i Firabril 2019 16/04/2019 Les mels de la gamma ecològica de Muria Bio han destacat a la 28a edició d’EcoSalud, el Saló de la Salut i els Productes Naturals, un punt de trobada per a tots els professionals dels productes...
Gaudeix de l'enoturisme per Setmana Santa al Celler Masroig
Gaudeix de l'enoturisme per Setmana Santa al Celler Masroig 10/04/2019 Com cada any, per Setmana Santa Celler Masroig ofereix experiències enoturístiques per tot aquell qui vulgui endinsar-se a la comarca del Priorat i gaudir d’activitats especials que us donaran a...
FCAC aposta per professionalitzar les cooperatives agràries amb secció de crèdit
FCAC aposta per professionalitzar les cooperatives agràries amb secció de crèdit 09/04/2019 Docents universitaris, assessors financers i advocats impartiran el programa formatiu, que es reeditarà per donar cobertura al col·lectiu La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya...
"L'Om", els nous vins de garnatxa del Celler Masroig 04/04/2019 Celler Masroig estrena una nova gamma de vins anomenada ‘L’Om’, una col·lecció de dos vins negres DO Montsant, que tenen com a varietat de raïm principal la garnatxa. L’empresa ha...
Conveni per promoure la recerca i innovació a les cooperatives agroalimentàries
Conveni per promoure la recerca i innovació a les cooperatives agroalimentàries 29/03/2019 El president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca, i la consellera d’Agricultura i presidenta de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA),...
La Cooperativa d'Ivars ja disposa de carn de vedella amb certificació GLOBALG.A.P.
La Cooperativa d'Ivars ja disposa de carn de vedella amb certificació GLOBALG.A.P. 22/03/2019 Durant la primera quinzena del mes de març s’han certificat amb el segell GLOBALG.A.P. les primeres granges de bestiar boví de socis de Cooperativa d’Ivars. Cal recordar que aquesta...
El relleu generacional, a debat en la trobada de joves agricultors i ramaders de cooperatives de tota Europa
El relleu generacional, a debat en la trobada de joves agricultors i ramaders de cooperatives de tota Europa 21/03/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) és una de les entitats impulsores de la primera edició del “Fòrum Empresarial de Joves Cooperativistes”, que aplega uns 300...
Es destinaran 29 M€ al Pla de Millora de Competitivitat de les Cooperatives i a l'agroindústria
Es destinaran 29 M€ al Pla de Millora de Competitivitat de les Cooperatives i a l'agroindústria 20/03/2019 Donada la rellevància del Pla de Competitivitat per al sector, la FCAC insta a què les convocatòries es facin efectives al més aviat possible La Federació de Cooperatives Agràries de...
La DOP Oli Terra Alta organitza un showroom d’alta gastronomia
La DOP Oli Terra Alta organitza un showroom d’alta gastronomia 15/03/2019 La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli Terra Alta organitza, dilluns 18 de març a Barcelona, la III Jornada Professional i Showroom. La sessió, que inclou una mostra - degustació de plats...
La FCAC promou l’apoderament de les dones a les cooperatives
La FCAC promou l’apoderament de les dones a les cooperatives 12/03/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una jornada per promoure el lideratge, la motivació, l’emprenedoria i l’apoderament de les dones. La sessió, que porta...
Cellers Unió elabora un Vi Ranci amb una solera original de 1928
Cellers Unió elabora un Vi Ranci amb una solera original de 1928 11/03/2019 Cellers Unió recupera un dels vins de postres més tradicionals de casa nostra i presenta el seu nou vi ranci. Es tracta d’una petita producció elaborada al Celler de Vilalba dels Arcs, on la...
Les dones de les cooperatives agràries catalanes, també aixequem la veu
Les dones de les cooperatives agràries catalanes, també aixequem la veu 07/03/2019 RAMONA MOTA Responsable del grup de treball per a la Igualtat de Gènere de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya En el món rural cooperatiu, la dona viu una doble invisibilitat:...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x