Comunicats de premsa

Podem prescindir de la llet? Salut, dieta i valors, entorn d’un aliment únic

06/11/2018

La llet és un aliment habitual en la nostra dieta mediterrània.
Però què s’amaga darrera d’un bric de llet o d’un tall de formatge?
Les propietats nutricionals de la llet i els seus derivats, són les que s’expliquen?
La llet té antibiòtics? Per què les famílies decideixen no donar llet als seus infants?
I quines són les conseqüències? Des de quan la llet forma part de la nostra tradició alimentària?  Quin paper juga la llet i derivats en l’economia del nostre país?

Experts de diferents àmbits ens aportaran en un únic matí nous elements de comprensió entorn a la llet i els seus derivats.

Dra. Nancy Babio, coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la URV de Reus, i investigadora adscrita al CIBEROBN. Explicarà per què és important consumir llet durant tota la vida, no només en l’edat de màxima absorció del calci, en la infantesa i la pubertat, sinó també en edat adulta per la vitamina B12. Aquesta es troba únicament en productes d’origen animal i redueix el risc de patir càncer, diabetis o síndrome metabòlic. La Dra. alertarà de la moda entre els joves de mantenir una dieta vegana o vegetariana sense cap mena de supervisió per part d’un expert.

Dr. Xavier Felipe, investigador de l’IRTA, aclarirà dubtes i desmuntarà falses idees sobre la llet i els derivats a través d’un joc de preguntes i respostes amb el públic. La llet té antibiòtics? Te les mateixes propietats la llet desnatada o sencera? Quina diferència hi ha entre la llet d’un bric o la anomenada llet fresca?

Sr. Francesc Reguant, economista i director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes. Definirà l’impacte econòmic de la producció de la llet, les seves tendències i contradiccions.

Sra. Blanca Raidó, nutricionista de Dieta Mediterrània, aportarà la visió des del punt de vista de la tradició del consum de llet i derivats a la nostra cultura

Dra. Nancy Babio, coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la URV de Reus, i investigadora adscrita al CIBEROBN. Explicarà la importància del consum de llet al llarg de tota la vida, no només en l’edat de màxima absorció del calci, en la infantesa i la pubertat, sinó també en edat adulta on es va demostrar que consumir llet redueix el risc de patir càncer, diabetis o síndrome metabòlico.  La Dra. alertarà de la moda entre els joves de mantenir una dieta vegana o vegetariana sense cap mena de supervisió per part d’un expert i com l'inclusió de la llet ajudaria a cobrir la vitamina B12, donat que aquesta es troba únicament en productes d’origen animal.

 

CONVOCATÒRIA I PROGRAMA

Dia dijous 15 de novembre de 2018
Hora de 9.45 a 12.30 H
Lloc Col·legi d’Economistes de Catalunya. Plaça Gal·la Placídia 35, Barcelona
Organitza IRTA, Llet Nostra, Cadí, Col·legi d'Economistes
Amb la col·laboració Girona Fruits, Celler Gerisena i Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Al finalitzar, es farà una degustació de formatges. Per facilitar l’organització, es prega confirmar assistència.

PROGRAMA Podem prescindir de la llet?

Per a més informació, entrevistes i confirmació d’assistència
Mariona Huguet Cots
Comunicació Llet Nostra | 656 419 251 | mhuguet@punticoma.com

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x