La llet és un aliment habitual en la nostra dieta mediterrània.
Però què s’amaga darrera d’un bric de llet o d’un tall de formatge?
Les propietats nutricionals de la llet i els seus derivats, són les que s’expliquen?
La llet té antibiòtics? Per què les famílies decideixen no donar llet als seus infants?
I quines són les conseqüències? Des de quan la llet forma part de la nostra tradició alimentària? Quin paper juga la llet i derivats en l’economia del nostre país?
Experts de diferents àmbits ens aportaran en un únic matí nous elements de comprensió entorn a la llet i els seus derivats.
Dra. Nancy Babio, coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la URV de Reus, i investigadora adscrita al CIBEROBN. Explicarà per què és important consumir llet durant tota la vida, no només en l’edat de màxima absorció del calci, en la infantesa i la pubertat, sinó també en edat adulta per la vitamina B12. Aquesta es troba únicament en productes d’origen animal i redueix el risc de patir càncer, diabetis o síndrome metabòlic. La Dra. alertarà de la moda entre els joves de mantenir una dieta vegana o vegetariana sense cap mena de supervisió per part d’un expert.
Dr. Xavier Felipe, investigador de l’IRTA, aclarirà dubtes i desmuntarà falses idees sobre la llet i els derivats a través d’un joc de preguntes i respostes amb el públic. La llet té antibiòtics? Te les mateixes propietats la llet desnatada o sencera? Quina diferència hi ha entre la llet d’un bric o la anomenada llet fresca?
Sr. Francesc Reguant, economista i director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes. Definirà l’impacte econòmic de la producció de la llet, les seves tendències i contradiccions.
Sra. Blanca Raidó, nutricionista de Dieta Mediterrània, aportarà la visió des del punt de vista de la tradició del consum de llet i derivats a la nostra cultura
Dra. Nancy Babio, coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la URV de Reus, i investigadora adscrita al CIBEROBN. Explicarà la importància del consum de llet al llarg de tota la vida, no només en l’edat de màxima absorció del calci, en la infantesa i la pubertat, sinó també en edat adulta on es va demostrar que consumir llet redueix el risc de patir càncer, diabetis o síndrome metabòlico. La Dra. alertarà de la moda entre els joves de mantenir una dieta vegana o vegetariana sense cap mena de supervisió per part d’un expert i com l'inclusió de la llet ajudaria a cobrir la vitamina B12, donat que aquesta es troba únicament en productes d’origen animal.
CONVOCATÒRIA I PROGRAMA
Dia dijous 15 de novembre de 2018
Hora de 9.45 a 12.30 H
Lloc Col·legi d’Economistes de Catalunya. Plaça Gal·la Placídia 35, Barcelona
Organitza IRTA, Llet Nostra, Cadí, Col·legi d'Economistes
Amb la col·laboració Girona Fruits, Celler Gerisena i Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Al finalitzar, es farà una degustació de formatges. Per facilitar l’organització, es prega confirmar assistència.
PROGRAMA Podem prescindir de la llet?
Per a més informació, entrevistes i confirmació d’assistència
Mariona Huguet Cots
Comunicació Llet Nostra | 656 419 251 | mhuguet@punticoma.com
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h