El Campus Olot de l’Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP) i La Fageda Fundació han encetat una col·laboració en forma de projecte de cocreació. El nou projecte s’emmarca dins l'àmbit del disseny com a motor de canvi social i pretén dotar d'identitat visual el nou projecte El Rebost de la Fageda, consistent en un hort ecològic gestionat per les persones de la fundació amb més necessitat de suport i que forma part d'una nova línia d'activitat de la institució.
Des del proppassat mes de setembre i fins a Nadal, un grup de 6 alumnes d'ESDAP lideren i gestionen un procés creatiu que pren com a base les idees proposades per persones amb inquietuds plàstiques que formen part de la fundació. El resultat final serà la imatge gràfica del nou projecte.
L'experiència s’està desenvolupant a les instal·lacions de La Fageda i abasta tres àmbits: la generació de marca i signes d'identitat, la senyalística i els elements de marxandatge (merchandising) i promoció del nou projecte. Aquesta experiència pretén integrar les persones amb diferents capacitats motrius i intel·lectuals en el nivell de decisions estratègiques d'una empresa a través de la creació de la marca i la transmissió de valors.
Pere Alvaro, professor de l’ESDAP que coordina el projecte ha manifestat que “els alumnes han après a tractar i a treballar amb persones amb diferents capacitats i això ha estat un aprenentatge i un enriquiment per a ells, més enllà de l’experiència de tirar endavant una nova línia d’activitat”. Per la seva banda, Cristóbal Colón, president de La Fageda, considera que “aquesta col·laboració ens ha demostrat la bona entesa que pot haver-hi entre estudiants universitaris i la nostra institució”. “Ens ha sorprès el gran nivell de creativitat que s’ha generat en els equips mixtes composats per persones ateses de La Fageda i estudiants de disseny d’Olot.”
La Fageda Fundació és una entitat sense afany de lucre que té com objectiu oferir feina real i digna a les persones de la comarca de la Garrotxa que pateixen malaltia mental o discapacitat intel·lectual, a través de l’explotació d’una granja de vaques, d’horta i fruiterar, la producció de iogurts, gelats i melmelades i la prestació de serveis de jardineria i d’atenció als visitants.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) lamenta profundament les víctimes mortals i els ferits en les tasques d’extinció dels...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, el...
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h