El Campus Olot de l’Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP) i La Fageda Fundació han encetat una col·laboració en forma de projecte de cocreació. El nou projecte s’emmarca dins l'àmbit del disseny com a motor de canvi social i pretén dotar d'identitat visual el nou projecte El Rebost de la Fageda, consistent en un hort ecològic gestionat per les persones de la fundació amb més necessitat de suport i que forma part d'una nova línia d'activitat de la institució.
Des del proppassat mes de setembre i fins a Nadal, un grup de 6 alumnes d'ESDAP lideren i gestionen un procés creatiu que pren com a base les idees proposades per persones amb inquietuds plàstiques que formen part de la fundació. El resultat final serà la imatge gràfica del nou projecte.
L'experiència s’està desenvolupant a les instal·lacions de La Fageda i abasta tres àmbits: la generació de marca i signes d'identitat, la senyalística i els elements de marxandatge (merchandising) i promoció del nou projecte. Aquesta experiència pretén integrar les persones amb diferents capacitats motrius i intel·lectuals en el nivell de decisions estratègiques d'una empresa a través de la creació de la marca i la transmissió de valors.
Pere Alvaro, professor de l’ESDAP que coordina el projecte ha manifestat que “els alumnes han après a tractar i a treballar amb persones amb diferents capacitats i això ha estat un aprenentatge i un enriquiment per a ells, més enllà de l’experiència de tirar endavant una nova línia d’activitat”. Per la seva banda, Cristóbal Colón, president de La Fageda, considera que “aquesta col·laboració ens ha demostrat la bona entesa que pot haver-hi entre estudiants universitaris i la nostra institució”. “Ens ha sorprès el gran nivell de creativitat que s’ha generat en els equips mixtes composats per persones ateses de La Fageda i estudiants de disseny d’Olot.”
La Fageda Fundació és una entitat sense afany de lucre que té com objectiu oferir feina real i digna a les persones de la comarca de la Garrotxa que pateixen malaltia mental o discapacitat intel·lectual, a través de l’explotació d’una granja de vaques, d’horta i fruiterar, la producció de iogurts, gelats i melmelades i la prestació de serveis de jardineria i d’atenció als visitants.
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...
La Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC) ha celebrat, a l’Antic Pòsit de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la reunió de les...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra partidària de no ampliar la superfície que ocupa l’aeroport d’El Prat amb...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h