Comunicats de premsa

24 d’abril a Lleida | Projecte RDI per la sostenibilitat econòmica i mediambiental

La FCAC aposta per una agricultura de precisió i la gestió eficient dels cultius

24/04/2019

El projecte europeu Low Input Sustanaible Agriculture, emmarcat en l’estratègia RIS3CAT, té una durada de 3 anys i un cost superior a 2 M€

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya organitza, avui 24 d’abril, una jornada de presentació del projecte europeu LISA (Low Input Sustanaible Agriculture) a Lleida. L’objectiu d’aquest projecte d’innovació és avançar en l’aplicació de tècniques d’agricultura de precisió que facilitin una gestió més eficient d’inputs com adobs, fitosanitaris o aigua tant a les parcel·les com a les comunitats de regants.

Amb el projecte LISA, s’esperen obtenir resultats concrets per a la reducció de les dosis de l’aigua de reg, dels adobs i de fitosanitaris per tal de rebaixar costos i minimitzar l’impacte ambiental. També es pretén aconseguir produccions més homogènies en qualitat i en quantitat, i més resistents a possibles fluctuacions de costos i als efectes del canvi climàtic.

Les entitats participants en el projecte també treballen en l’àmbit de diferents tecnologies de captació de dades (sensors, vols satèl·lit, drons i avioneta), el processament de les dades en sistemes d’informació geogràfica, l’estimació de la demanda d’inputs i la detecció i el control de males herbes.

LISA és un projecte RDI amb una durada de tres anys i un pressupost de 2,19 milions d’euros. Està emmarcat dins la comunitat COTPA, en el programa RIS3CAT, i cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

La Federació hi participa dins un consorci liderat per FEMAC -clúster dels mitjans de producció agrícola- i amb socis com l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, Universitat de Lleida, Cooperativa Agrícola Falset-Marçà, Agropíxel, Codorniu, Centre Tecnològic de l’Aigua i Fundació Privada Cetaqua.

 

Més informació

DATA:  Dimecres 24 abril
HORA: 9.45 h (inici de la jornada)
LLOC:  ETSEA Lleida  (Sala de Graus – ed. 1  |  Av. de l’Alcalde Rovira Roure, 191)

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA 03/10/2019 Espanya és el principal exportador d’oli d’oliva (428 M€) i el cinquè de vi (300 M€) als Estats Units Les cooperatives denuncien que el sector agroalimentari torna a ser moneda de canvi...
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible 03/10/2019 La XVIII Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d’Ivars ha reunit avui uns 120 productors i tècnics del sector. Antoni Pané, director general de la cooperativa, ha obert l’acte...
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019 02/10/2019 Mel Muria ha participat amb totes les seves gammes de producte Muria BIO a la 8a edició de BioCultura, la fira bienal de productes ecològics i consum responsable més important de l’estat...
La FCAC, contra el malbaratament alimentari
La FCAC, contra el malbaratament alimentari 25/09/2019 En el darrer any, es van aportar unes 14.500 tones de fruita i una part es va destinar a sucs per al conjunt dels Bancs d’Aliments de l’Estat La Federació de Cooperatives Agràries de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x