Comunicats de premsa

Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari

15/10/2019

La darrera edició dels Premis Vinari ha reconegut la trajectòria i qualitat dels vins i caves de Cellers Domenys

Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya

Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels Premis Vinari, celebrada aquest passat divendres, 11 d’octubre, a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. El certamen, nascut amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins i escumosos de l’any de Catalunya, ha reconegut la tasca realitzada per Cellers Domenys, que ha estat guardonat com a Millor Celler 2019 amb el Premi Vinari d’Euroselecció Riedel. L’enòleg i Director Tècnic de la cooperativa, Ciriac Carbó, va ser l’encarregat de recollir aquest guardó en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i que va comptar amb la presència del President de Cellers Domenys, Magí Baltà; el Gerent, Lluís Roig, i Jaume Arbolés, enòleg de l'equip tècnic de la cooperativa.

Enguany, Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de reconeixements dels Premis Vinari en una edició que ha comptat amb la participació de 260 cellers i 948 referències emparades en alguna de les 12 DO de Catalunya. En total, Cellers Domenys ha rebut 5 distincions, 4 de les quals han estat guardons per categories i 1 per Denominació d’Origen.

Així, la cooperativa ha estat distingida amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i amb 1 plata de la DO Catalunya. Concretament, ha estat reconeguda amb 1 Vinari de Plata per "Les Tres Naus Reserva 2015" en la categoria d’Escumosos Reserva, 1 Vinari de Bronze per "Les Tres Naus Brut 2017" en la categoria d’Escumosos Joves, 1 Vinari de Plata per "Capvespre Sunset Rosat 2018" en la categoria de Vins Rosats i 1 vinari de Bronze per "Capvespre Sunset Negre 2018" en la categoria de Negres Joves. Alhora, també ha rebut 1 Vinari de Plata de la DO Catalunya per "Capvespre Sunset Rosat 2018".

En aquest sentit, les 3 últimes distincions esmentades han anat per dues creacions, "Capvespre Sunset Rosat 2018" i "Capvespre Sunset Negre 2018", que pertanyen a la família d’embotellats de la nova marca, Domenio Wines by Cellers Domenys. Aquest reconeixement és una mostra de la bona acollida que ha rebut aquest projecte a través del qual Cellers Domenys compta amb una nova palanca de creixement com a empresa vitivinícola. Així, tota aquesta línia de treball i aposta per la innovació i tecnologia, desenvolupada per la cooperativa aquests últims anys, ha permès que Cellers Domenys s’hagi convertit en un referent en el gran certamen de vins i caves catalans.

El President de Cellers Domenys, Magí Baltà, es mostra satisfet i agraït amb “la implicació de tots els pagesos, socis i sòcies, pel seu compromís amb la terra; de l’equip tècnic de la cooperativa per assolir un producte de qualitat excel·lent; dels col·laboradors per ajudar a sumar i ser part d’aquest creixement; dels clients per consolidar la nostra aposta amb una bona acollida al mercat, i de les institucions per estar al costat i confiar en la tasca que duu a terme aquesta cooperativa que va néixer fa més de cent anys”. Alhora, Lluís Roig, Gerent de l’organització, afegeix que aquesta distinció “posa en relleu la solidesa del projecte iniciat per Cellers Domenys amb la unió de les set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), fet que permet disposar de més recursos i compartir tècniques innovadores per assolir un producte de gran qualitat”.

En aquesta 7a edició dels Premis Vinari, una vuitantena de professionals dedicats a la sommelieria, enologia, distribució, exportació, comunicació, prescripció de vins i part del panel oficial de tast de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) han estat els encarregats de qualificar els vins participants.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial 22/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) insisteix en la gravetat dels danys soferts per una part dels conreus i les cooperatives del litoral català. La situació és especialment...
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària 20/01/2020 La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega,...
Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius 15/01/2020 Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, es crea de manera coordinada amb la Xarxa se Salut mental i s’ofereix a 15 persones de la comarca L’objectiu és millorar la seva ocupabilitat...
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia 14/01/2020 La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta Ençà està fet...
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació 14/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’oposa a l’aplicació d’un impost addicional per l’ús de l’aigua que proposa el Govern de la Generalitat a determinades...
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món 23/12/2019 La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen...
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO 23/12/2019 La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del...
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple 17/12/2019 Per cada ampolla de l’oli OleAurum venuda durant el mes de juliol es destina 1 € a la Fundació, que centra els seus esforços en aturar l'impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa que...
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat 17/12/2019 Com cada any, només obrir la porta ens impregnarà aquella meravellosa olor a la sopa de l’àvia i al rostit del tiet. Elements indispensables de la nostra cultura culinària, base inamovible de...
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel 12/12/2019 L’empresa de mel de luxe artMuria i la de caviar d’oli d’oliva Caviaroli han unit 200 anys d’experiència en apicultura amb el saber fer i la innovació per crear un sorprenent producte:...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x