Carregant web FCAC

Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 dels Premis Vinari

La darrera edició dels Premis Vinari ha reconegut la trajectòria i qualitat dels vins i caves de Cellers Domenys

15/10/2019

Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya

Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels Premis Vinari, celebrada aquest passat divendres, 11 d’octubre, a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. El certamen, nascut amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins i escumosos de l’any de Catalunya, ha reconegut la tasca realitzada per Cellers Domenys, que ha estat guardonat com a Millor Celler 2019 amb el Premi Vinari d’Euroselecció Riedel. L’enòleg i Director Tècnic de la cooperativa, Ciriac Carbó, va ser l’encarregat de recollir aquest guardó en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i que va comptar amb la presència del President de Cellers Domenys, Magí Baltà; el Gerent, Lluís Roig, i Jaume Arbolés, enòleg de l'equip tècnic de la cooperativa.

Enguany, Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de reconeixements dels Premis Vinari en una edició que ha comptat amb la participació de 260 cellers i 948 referències emparades en alguna de les 12 DO de Catalunya. En total, Cellers Domenys ha rebut 5 distincions, 4 de les quals han estat guardons per categories i 1 per Denominació d’Origen.

Així, la cooperativa ha estat distingida amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i amb 1 plata de la DO Catalunya. Concretament, ha estat reconeguda amb 1 Vinari de Plata per "Les Tres Naus Reserva 2015" en la categoria d’Escumosos Reserva, 1 Vinari de Bronze per "Les Tres Naus Brut 2017" en la categoria d’Escumosos Joves, 1 Vinari de Plata per "Capvespre Sunset Rosat 2018" en la categoria de Vins Rosats i 1 vinari de Bronze per "Capvespre Sunset Negre 2018" en la categoria de Negres Joves. Alhora, també ha rebut 1 Vinari de Plata de la DO Catalunya per "Capvespre Sunset Rosat 2018".

En aquest sentit, les 3 últimes distincions esmentades han anat per dues creacions, "Capvespre Sunset Rosat 2018" i "Capvespre Sunset Negre 2018", que pertanyen a la família d’embotellats de la nova marca, Domenio Wines by Cellers Domenys. Aquest reconeixement és una mostra de la bona acollida que ha rebut aquest projecte a través del qual Cellers Domenys compta amb una nova palanca de creixement com a empresa vitivinícola. Així, tota aquesta línia de treball i aposta per la innovació i tecnologia, desenvolupada per la cooperativa aquests últims anys, ha permès que Cellers Domenys s’hagi convertit en un referent en el gran certamen de vins i caves catalans.

El President de Cellers Domenys, Magí Baltà, es mostra satisfet i agraït amb “la implicació de tots els pagesos, socis i sòcies, pel seu compromís amb la terra; de l’equip tècnic de la cooperativa per assolir un producte de qualitat excel·lent; dels col·laboradors per ajudar a sumar i ser part d’aquest creixement; dels clients per consolidar la nostra aposta amb una bona acollida al mercat, i de les institucions per estar al costat i confiar en la tasca que duu a terme aquesta cooperativa que va néixer fa més de cent anys”. Alhora, Lluís Roig, Gerent de l’organització, afegeix que aquesta distinció “posa en relleu la solidesa del projecte iniciat per Cellers Domenys amb la unió de les set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), fet que permet disposar de més recursos i compartir tècniques innovadores per assolir un producte de gran qualitat”.

En aquesta 7a edició dels Premis Vinari, una vuitantena de professionals dedicats a la sommelieria, enologia, distribució, exportació, comunicació, prescripció de vins i part del panel oficial de tast de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) han estat els encarregats de qualificar els vins participants.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya