Comunicats de premsa

Presentació del documental

‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’

23/10/2019

Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del documental 'Lo Sindicat'. El reportatge, de 40 minuts, ha estat produït per Bluverd Comunicació i recull el testimoni d'una vintena de pagesos i pageses, cooperativistes, enòlegs, arquitectes i historiadors que repassen els 100 anys d'història del celler (1919-2019) obra de l'arquitecte Cèsar Martinell. L'acte s'emmarca en la celebració de la Festa del Vi de Gandesa. El celler de la Cooperativa Agrícola de Gandesa està considerat com una de les Catedrals del vi, ha estat catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional de la Generalitat de Catalunya, i és una de les Set Meravelles de Catalunya escollides l'any 2007. Cent anys després de la seua construcció continua sent un dels motors de l'activitat econòmica gandesana, herència del treball i l'esforç dels socis al llarg d'un segle. Aquest treball repassa la història del celler a partir de tres eixos: la producció del vi i la seva evolució, els pagesos cooperativistes i l'arquitectura de Cèsar Martinell.

El Celler, al Festival de cinema Most

Part del material audiovisual que s'ha creat per a la celebració del centenari del Celler Cooperatiu —que inclou un spot promocional, un clip de 5 minuts i el documental— ha estat seleccionat en l'edició 2019 del MOST FESTIVAL, El Festival internacional de Cinema del Vi i el Cava que del 7 al 27 de novembre se celebra al Penedès i el Priorat. La projecció de les peces s'ha programat el dia 8 de novembre a les 9.00h al CIC Fassina Centre d'Interpretació del Cava de Sant Sadurní d'Anoia.

Els vins del Centenari

A principi d’any, coincidint amb el tret de sortida de l'any del Centenari, vam presentar dues edicions limitades de la gamma Puresa: el Puresa Garnatxa blanca 2016 i el Puresa Carinyena 2015. Ara, acabem de treure al mercat un nou vi dins d’aquest grup: un monovarietal elaborat amb macabeu nascut de vinyes de més de cinquanta anys. Així, el Puresa Macabeu 2016 esdevé el sisè vi de la gamma, que ja inclou monovarietals de garnatxa blanca, carinyena, morenillo, el Dolç blanc brisat i el Dolç Negre. Les tres noves referències, que es poden comprar a la botiga del celler, estan al mercat a un preu de 24 euros l’ampolla.

 

 

Més informació

DIA  Dijous 31 d’octubre
HORA  a les 20h
LLOC  al Cinema de la Societat Unió Gandesana (C. Rambla de la Democràcia, 2)

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el  Premi Vi Català del festival MOST
El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el Premi Vi Català del festival MOST 18/11/2019 Ahir al vespre, l’auditori Municipal de Vilafranca del Penedès va acollir la gala d’entrega de premis de la 9a edició del MOST, el Festival Internacional del Vi i del Cava. El vídeo...
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any 15/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit avui amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per estudiar les mesures que proposa el sector davant la caiguda...
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya 14/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que la campanya 2019/20 se situarà en unes 33.000 tones d’oli, unes 12.000 tones superior a la nefasta collita anterior (+35%)....
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe 13/11/2019 L’equip de l’empresa de mel de luxe artMuria ha estat guardonat amb la máxima distinció que atorga anualment l’Associació Espanyola del Luxe (Luxury Spain), a un dels seus...
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials 13/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) fa un balanç de la campanya 2019-20 que situaria la collita d’arròs en unes 149.750 tones a Catalunya. Aquestes xifres suposen...
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava 05/11/2019 Aquesta excel·lent puntuació és una de les més altes dins del sector i reafirma els caves Adernats a la primera divisió del món del cava   Adernats Pur 2012 La tardor del 2018 veia la...
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives 05/11/2019 A més d’olivera, hi ha afectades hectàrees de vinya, ametller, avellaner i fruita dolça i, en breu, cal iniciar la sembra del cereal d’hivern La Federació de Cooperatives Agràries de...
Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x