Carregant web FCAC

Presentació del documental

‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’

23/10/2019

Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del documental 'Lo Sindicat'. El reportatge, de 40 minuts, ha estat produït per Bluverd Comunicació i recull el testimoni d'una vintena de pagesos i pageses, cooperativistes, enòlegs, arquitectes i historiadors que repassen els 100 anys d'història del celler (1919-2019) obra de l'arquitecte Cèsar Martinell. L'acte s'emmarca en la celebració de la Festa del Vi de Gandesa. El celler de la Cooperativa Agrícola de Gandesa està considerat com una de les Catedrals del vi, ha estat catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional de la Generalitat de Catalunya, i és una de les Set Meravelles de Catalunya escollides l'any 2007. Cent anys després de la seua construcció continua sent un dels motors de l'activitat econòmica gandesana, herència del treball i l'esforç dels socis al llarg d'un segle. Aquest treball repassa la història del celler a partir de tres eixos: la producció del vi i la seva evolució, els pagesos cooperativistes i l'arquitectura de Cèsar Martinell.

El Celler, al Festival de cinema Most

Part del material audiovisual que s'ha creat per a la celebració del centenari del Celler Cooperatiu -que inclou un spot promocional, un clip de 5 minuts i el documental- ha estat seleccionat en l'edició 2019 del MOST FESTIVAL, El Festival internacional de Cinema del Vi i el Cava que del 7 al 27 de novembre se celebra al Penedès i el Priorat. La projecció de les peces s'ha programat el dia 8 de novembre a les 9.00h al CIC Fassina Centre d'Interpretació del Cava de Sant Sadurní d'Anoia.

Els vins del Centenari

A principi d’any, coincidint amb el tret de sortida de l'any del Centenari, vam presentar dues edicions limitades de la gamma Puresa: el Puresa Garnatxa blanca 2016 i el Puresa Carinyena 2015. Ara, acabem de treure al mercat un nou vi dins d’aquest grup: un monovarietal elaborat amb macabeu nascut de vinyes de més de cinquanta anys. Així, el Puresa Macabeu 2016 esdevé el sisè vi de la gamma, que ja inclou monovarietals de garnatxa blanca, carinyena, morenillo, el Dolç blanc brisat i el Dolç Negre. Les tres noves referències, que es poden comprar a la botiga del celler, estan al mercat a un preu de 24 euros l’ampolla.

 

MÉS INFORMACIÓ
DIA
Dijous 31 d'octubre
HORA 20 h
LLOC al Cinema de la Societat Unió Gandesana (C. Rambla de la Democràcia, 2)

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya