Carregant web FCAC

Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins, presenta Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat

08/10/2020

Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins, ha presentat Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat.

El Llegat és una col·lecció de vins de petita producció fets amb molt d’afecte i estima que pretén enaltir la singularitat d’algunes vinyes del territori, així com homenatjar a persones que han ajudat a fer possible, gràcies al seu esforç i dedicació, el projecte vitivinícola de la Cooperativa d’Ulldemolins.

Lo Carnisser no és només un reconeixement al Miquel Toldrà, viticultor i company de Cooperativa, elaborant aquest vi tan especial i que tanta il·lusió li feia a ell s’han recuperat les tradicions d’una comarca. És un vi brisat que neix amb l’anyada 2019 i s’ha produït amb la garnatxa blanca procedent de les vinyes que va plantar el seu pare, fa uns cinquanta anys i que ell conreava amb tan d’amor i entusiasme. Un vi que és fidel al territori i als orígens, com el Miquel.

Després de fermentar el raïm macerant en fred (15º) amb les seves pròpies pells durant uns vint dies, que és tot el temps que dura la fermentació alcohòlica, es fa la separació de les pells i es deixa reposar i clarificar fins al moment d’embotellar-lo.

Presenta un color groc amb tonalitats lleugerament palla. La llàgrima és abundant. En nas es perceben aromes frescos d’herbes aromàtiques (anís, menta, espígol), de fruites d’os (albercoc), pells de cítrics sobre un fons de fruits secs i herba tallada. En boca, té una entrada dolça i untuosa. És llarg i equilibrat amb una estructura mitjana i un postgust llarg amb records amargs. 

Ulldemolins està a la zona més alta de la DO Montsant, a la Vall del Silenci, situada entre el Parc Natural del Montsant i la Serra de la Llena. L’altitud, d’uns 600 metres, és un dels factors que afavoreix un terrer amb un microclima especial, amb molta variabilitat de temperatura entre el dia i la nit que, juntament amb el sòl de tipus argilo-calcari,  permet aconseguir vins més concentrats amb molta potència aromàtica.

L’etiqueta de Lo Carnisser és l’essència del Miquel pagès que, amb les seves mans treballades i expertes conreava la terra i les seves vinyes amb l’experiència de tota una vida dedicada a les seves passions, la vinya i el vi.

L’acte de presentació, que va ser amenitzat pel concert de piano a càrrec de Lluís Capdevila Trio, organitzat per l’Ajuntament d’Ulldemolins amb motiu de la Festa Major i amb totes les mesures per la situació sanitària del moment, es va acompanyar d’un tast del vi presentat que van poder gaudir tots els assistents.

Des de l’Agrícola d’Ulldemolins encaren amb moltes ganes aquest projecte de futur que els obre la porta a fer nous vins, sempre amb el compromís de fer arribar a qui els tasta el seu territori, sense oblidar que han arribat on són ara gràcies a tot el treball fet durant anys.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya