Carregant web FCAC

Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins, presenta Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat

08/10/2020

Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins, ha presentat Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat.

El Llegat és una col·lecció de vins de petita producció fets amb molt d’afecte i estima que pretén enaltir la singularitat d’algunes vinyes del territori, així com homenatjar a persones que han ajudat a fer possible, gràcies al seu esforç i dedicació, el projecte vitivinícola de la Cooperativa d’Ulldemolins.

Lo Carnisser no és només un reconeixement al Miquel Toldrà, viticultor i company de Cooperativa, elaborant aquest vi tan especial i que tanta il·lusió li feia a ell s’han recuperat les tradicions d’una comarca. És un vi brisat que neix amb l’anyada 2019 i s’ha produït amb la garnatxa blanca procedent de les vinyes que va plantar el seu pare, fa uns cinquanta anys i que ell conreava amb tan d’amor i entusiasme. Un vi que és fidel al territori i als orígens, com el Miquel.

Després de fermentar el raïm macerant en fred (15º) amb les seves pròpies pells durant uns vint dies, que és tot el temps que dura la fermentació alcohòlica, es fa la separació de les pells i es deixa reposar i clarificar fins al moment d’embotellar-lo.

Presenta un color groc amb tonalitats lleugerament palla. La llàgrima és abundant. En nas es perceben aromes frescos d’herbes aromàtiques (anís, menta, espígol), de fruites d’os (albercoc), pells de cítrics sobre un fons de fruits secs i herba tallada. En boca, té una entrada dolça i untuosa. És llarg i equilibrat amb una estructura mitjana i un postgust llarg amb records amargs. 

Ulldemolins està a la zona més alta de la DO Montsant, a la Vall del Silenci, situada entre el Parc Natural del Montsant i la Serra de la Llena. L’altitud, d’uns 600 metres, és un dels factors que afavoreix un terrer amb un microclima especial, amb molta variabilitat de temperatura entre el dia i la nit que, juntament amb el sòl de tipus argilo-calcari,  permet aconseguir vins més concentrats amb molta potència aromàtica.

L’etiqueta de Lo Carnisser és l’essència del Miquel pagès que, amb les seves mans treballades i expertes conreava la terra i les seves vinyes amb l’experiència de tota una vida dedicada a les seves passions, la vinya i el vi.

L’acte de presentació, que va ser amenitzat pel concert de piano a càrrec de Lluís Capdevila Trio, organitzat per l’Ajuntament d’Ulldemolins amb motiu de la Festa Major i amb totes les mesures per la situació sanitària del moment, es va acompanyar d’un tast del vi presentat que van poder gaudir tots els assistents.

Des de l’Agrícola d’Ulldemolins encaren amb moltes ganes aquest projecte de futur que els obre la porta a fer nous vins, sempre amb el compromís de fer arribar a qui els tasta el seu territori, sense oblidar que han arribat on són ara gràcies a tot el treball fet durant anys.

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya