La Cooperativa Agrària de Miralcamp ha lliurat els premis de la primera edició del Concurs de Producció de Panís. Els germans Falguera Massot són els guanyadors en les dues categories d’una competició única a Catalunya, inspirada en els premis de la National Corn Growers Association dels Estats Units.
En total, s’han presentat al certamen 76 productors socis de la cooperativa, 32 en la categoria de finques amb una extensió superior a les 2 hectàrees i 44 en la categoria de parcel·les de menys de 2 hectàrees.
En la categoria de finques de més dimensió, el guanyador és Albert Falguera Massot, de Miralcamp, que ha aconseguit un rendiment de 17.030,73 quilos de panís sec (14º) per hectàrea. En la categoria de menys de 2 hectàrees, el primer premi és per a Ramon Falguera Massot, també de Miralcamp, amb un rendiment de 17.850,55 quilos de panís sec (14º) per hectàrea.
El gerent de la cooperativa, Santi Vergé, afirma que “estem molt satisfets per la implicació dels socis participant en el concurs i perquè enguany hem produït més i millor. Teníem l’objectiu de millorar la rendibilitat augmentant la producció, i hem aconseguit incrementar el rendiment mitjà de les finques entre un 4 i un 5%”.
Fruit del concurs, la Cooperativa Agrària de Miralcamp ha entrat 31.200 tones de panís sec aquesta campanya, un 7,5% més que la temporada passada, quan els socis en van produir 29.000 tones. Aquesta cooperativa aglutina més de 500 productors de cereals de la comarca del Pla d’Urgell.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h