A Catalunya existeixen deu cooperatives que tenen com a activitat principal la comercialització de conreus herbacis i farratges, tot i que n’hi ha moltes d’altres que participen en el sector de manera secundària.
La província de Lleida concentra la major part de les cooperatives cerealistes i farratgeres; també n’hi ha algunes a les comarques de Tarragona, Girona i Barcelona. La seva activitat es basa en l’emmagatzematge del cereal i en alguns casos, com el panís, també es duu a terme l’assecatge i la posterior comercialització conjunta.
Pel que fa a la deshidratació de l’alfals, una sola cooperativa concentra tota l’activitat, encara que n’hi ha d’altres que fan la recepció de matèria primera. El conjunt de cooperatives d’aquest sector factura uns 120 milions d’euros.
Els conreus herbacis cooperatius representen el 40% del total català, mentre els farratges tenen una participació lleugerament inferior.
Avui, en el marc de l’Assemblea sectorial de Farratges dessecats de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, s’ha escollit per consens com a...
A l’agost del 2018 Agropecuària Catalana, SCCL va establir un conveni d’intercooperació amb la cooperativa Agrària de Miralcamp, SCCL, dins el...
Per mitjà d’un comunicat, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, ha informat que: D’acord amb l’Autoritat Europea de Seguretat...
Amb l’objectiu de donar resposta a la Directiva europea de nitrats, el nou Decret de la fertilització coresponsabilitza ramaders i agricultors de...
El projecte IoECrops està basat en l’Internet de les Coses per recollir i tractar dades sobre els sistemes de treball a les parcel·les amb la...
Al maig de 1958, una vuitantena d’agricultors de la zona d’Artesa van fundar la cooperativa amb l’objectiu d’agrupar serveis i produccions...
4.669 llocs de treball a cooperatives agràries
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop