El passat 26 d’abril a Aiguafreda, Vallès Oriental, en l’ecogranja de l’empresa Salgot va tenir lloc la reunió de seguiment del projecte AUTENFOOD.
Es tracta d’un projecte que lidera la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i en el qual també participen, l’empresa càrnica Embotits Salgot anfitriona en aquesta ocasió de la trobada, la cervesera Mahou-San Miguel, i l’empresa de begudes instantànies Simat Vending, i com a centre de recerca equips científics de la Universitat de Barcelona (UB) i la Fundació Bosch i Gimpera. També hi van assisitir representants d’ACCIÓ, l’administració que amb el seu suport permet aquesta iniciativa, i de l’IRTA, que és la entitat coordinadora de la comunitat INNOAPAT, enmarcada dins l’estratègia RIS3CAT.
L’objectiu de la investigació és trobar noves tecnologies d'anàlisi per millorar el control sobre l'autenticitat de productes alimentaris i, en definitiva, per evitar el frau en el sector agroalimentari català. La participació de la FCAC és centra principalment en la recerca per l’autenticació de l’oli.
El projecte es troba en el seu tram final. Per part de la FCAC les tasques principals d’aquí al final del projecte es concentraran entre altres activitats en l’establiment de protocols d’autenticació i en el disseny d’una futura plataforma de serveis d’autenticació, tot això amb un estret treball de col·laboració amb els equips del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona. Es tracta d’un projecte que pot servir de molt bon model de col·laboració entre empreses i centres de recerca, sobretot per resoldre problemes sectorials que amb el temps no acaben de ser resolts.
AUTENFOOD està integrat a la comunitat INNOÀPAT del RIS3CAT. Aquest projecte ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h