El passat 26 d’abril a Aiguafreda, Vallès Oriental, en l’ecogranja de l’empresa Salgot va tenir lloc la reunió de seguiment del projecte AUTENFOOD.
Es tracta d’un projecte que lidera la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i en el qual també participen, l’empresa càrnica Embotits Salgot anfitriona en aquesta ocasió de la trobada, la cervesera Mahou-San Miguel, i l’empresa de begudes instantànies Simat Vending, i com a centre de recerca equips científics de la Universitat de Barcelona (UB) i la Fundació Bosch i Gimpera. També hi van assisitir representants d’ACCIÓ, l’administració que amb el seu suport permet aquesta iniciativa, i de l’IRTA, que és la entitat coordinadora de la comunitat INNOAPAT, enmarcada dins l’estratègia RIS3CAT.
L’objectiu de la investigació és trobar noves tecnologies d'anàlisi per millorar el control sobre l'autenticitat de productes alimentaris i, en definitiva, per evitar el frau en el sector agroalimentari català. La participació de la FCAC és centra principalment en la recerca per l’autenticació de l’oli.
El projecte es troba en el seu tram final. Per part de la FCAC les tasques principals d’aquí al final del projecte es concentraran entre altres activitats en l’establiment de protocols d’autenticació i en el disseny d’una futura plataforma de serveis d’autenticació, tot això amb un estret treball de col·laboració amb els equips del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona. Es tracta d’un projecte que pot servir de molt bon model de col·laboració entre empreses i centres de recerca, sobretot per resoldre problemes sectorials que amb el temps no acaben de ser resolts.
AUTENFOOD està integrat a la comunitat INNOÀPAT del RIS3CAT. Aquest projecte ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h