Carregant web FCAC

El projecte Autenfood entra en la seva fase final

30/04/2019

El passat 26 d’abril a Aiguafreda, Vallès Oriental, en l’ecogranja de l’empresa Salgot va tenir lloc la reunió de seguiment del projecte AUTENFOOD.

Es tracta d’un projecte que lidera la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i en el qual també participen, l’empresa càrnica Embotits Salgot anfitriona en aquesta ocasió de la trobada, la cervesera Mahou-San Miguel, i l’empresa de begudes instantànies Simat Vending, i com a centre de recerca equips científics de la Universitat de Barcelona (UB) i la Fundació Bosch i Gimpera. També hi van assisitir representants d’ACCIÓ, l’administració que amb el seu suport permet aquesta iniciativa, i de l’IRTA, que és la entitat coordinadora de la comunitat INNOAPAT, enmarcada dins l’estratègia RIS3CAT.

L’objectiu de la investigació és trobar noves tecnologies d'anàlisi per millorar el control sobre l'autenticitat de productes alimentaris i, en definitiva, per evitar el frau en el sector agroalimentari català. La participació de la FCAC és centra principalment en la recerca per l’autenticació de l’oli.

El projecte es troba en el seu tram final. Per part de la  FCAC les  tasques principals d’aquí al final del projecte es concentraran entre altres activitats en l’establiment de protocols d’autenticació i en el disseny d’una futura plataforma de serveis d’autenticació, tot això amb un estret treball de col·laboració amb els equips del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona. Es tracta d’un projecte que pot servir de molt bon model de col·laboració entre empreses i centres de recerca, sobretot per resoldre problemes sectorials que amb el temps no acaben de ser resolts.

 

AUTENFOOD està integrat a la comunitat INNOÀPAT del RIS3CAT. Aquest projecte ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya