Els membres del Grup Operatiu del projecte Winesity es van reunir ahir online per a posar en comú els resultats del projecte pilot WINESITY-Sensor automàtic per a controlar la densitat en continu a la fermentació del vi.
El projecte d’innovació WINESITY està liderat per la cooperativa Agrícola Falset-Marçà i s’emmarca dins els Ajuts a la Cooperació per a la Innovació, cofinançats pel fons FEADER i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. L’objectiu és dissenyar un densímetre automàtic per a controlar en continu l’evolució de la fermentació als dipòsits de vi.
Aquest projecte es va iniciar al 2018 i ja s’han realitzat els prototips i proves instal·lant el sensor en dipòsits a la Cooperativa Agrícola Falset – Marçà. Durant la reunió els membres del GO van ultimar els detalls de les darreres proves de l’execució del projecte què s’estan portant a terme durant la verema 2020 i van posar en comú els resultats assolits, esperant què aquest projecte contribueixi a un avenç tecnològic en l’elaboració del vi.
El fet de poder controlar de forma contínua i immediata la densitat als dipòsits, allibera temps dels tècnics durant la verema i el fet de monitoritzar les corbes de fermentació permet detectar amb antelació alentiments o acceleracions del procés, ampliant el temps de reacció, i evitant el risc de grans danys a la qualitat del vi. Efectivament, la detecció a temps d'una aturada o fallada en el procés de fermentació pot facilitar una rectificació ràpida i amb èxit, per tal de preveure un problema irreversible i optimitzar les característiques i propietats finals del producte.
Participen en aquest Grup Operatiu la Cooperativa Agrícola Falset Marçà i SC, Afalma, SCCL, Innovació i Recerca Industrial i Sostenible, SL (IRIS) com a centre tecnològic que proposa i desenvolupa l’aparell, la Fundació Parc Tecnològic del Vi (VITEC) i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.
Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 (Cooperació per a la innovació) a través del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) lamenta profundament les víctimes mortals i els ferits en les tasques d’extinció dels...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, el...
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h