Destaquem

FCAC i les cooperatives apunt per la campanya de la Declaració Anual de Nitrogen (DAN) 2020

13/10/2020

Aquesta setmana s’ha celebrat la jornada de formació DAN per les més de 50 cooperatives del grup DAN de la FCAC.

Aquesta l’ha presentada Ramon Armengol, cap de branca de Ramaderia i Llet de la FCAC i, la Sra. Elisenda Guillaumes, directora general d’Agricultura i Ramaderia on s’ha posat èmfasi el gran repte per tot el sector agrari català de la posada en marxa i compliment del Decret 153/2019 de 3 de juliol, de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes i d'aprovació del programa d'actuació a les zones vulnerables en relació amb la contaminació per nitrats que procedeixen de fonts agràries.

En aquest Decret estableix en el seu article 38 que les persones titulars d'explotacions ramaderes, explotacions agrícoles i centres de gestió de dejeccions ramaderes, han de presentar la Declaració anual de gestió de dejeccions ramaderes i altres fertilitzants nitrogenats (DAN). Es tracta d'una declaració relativa a l'origen i la destinació de les dejeccions ramaderes i altres fertilitzants nitrogenats corresponents al període comprès entre l'1 de setembre de l'any anterior i el 31 d'agost de l'any vigent. Per realitzar aquesta declaració s'ha creat l'aplicació DAN (Declaració Anual de Nitrogen).

També s’ha presentat els Ajuts al sector per l’assessorament i suport tècnic en matèria de fertilització sostenible.

Des de la FCAC valorem molt positivament la posada en marxa d’aquesta Ordre d’ajuts alhora que compartim amb el DARP la seva finalitat. Des de fa anys reivindiquem el paper clau de les cooperatives en el territori i la seva implicació en temes mediambientals, comptant des de fa temps, i especialment en el cas de cooperatives ramaderes, amb tècnics especialitzats en la gestió de la fertilització i que suposen una peça clau en el compliment del nou Decret 153/2019 de fertilització i en l’assoliment dels seus objectius.

La figura de l’assessor en fertilització és una peça clau en el procés de millora, per part de ramaders i agricultors, de la gestió dels nutrients.

Altres destacats:

Coronavirus - Com són les noves restriccions de mobilitat?
Coronavirus - Com són les noves restriccions de mobilitat? 30/10/2020 Donada la situació actual a causa del coronavirus, la FCAC fa públic el contingut d’aquesta circular que habitualment seria d’accés restringit per a les cooperatives sòcies. S’ha publicat la Resolució SLT/2700/2020, de 29...
Bons resultats de la intercooperació des de SOLDEBRE
Bons resultats de la intercooperació des de SOLDEBRE 30/10/2020 Al juliol del 2017 SOLDEBRE, SCCL, cooperativa amb seu a Tortosa,  va establir un conveni d’intercooperació amb  CÍTRICS TERRES DE L’EBRE, SAT 1521 CAT de Campredó, dins el marc dels ajuts per ajuts per al foment de la millora de la...
Intercooperació de dues cooperatives del Montsià per l’aprofitament dels subproductes en el sector de l’oli
Intercooperació de dues cooperatives del Montsià per l’aprofitament dels subproductes en el sector de l’oli 30/10/2020 A l’any 2018, dues cooperatives de la comarca del Montsià, Agrícola Sant Isidre de Mas de Barberans, SCCL i Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de la Galera, SCCL, van establir un conveni d’intercooperació, en el marc del foment de la...
Coronavirus - Com s'aplica el nou estat d'alarma i les restriccions de mobilitat nocturna?
Coronavirus - Com s'aplica el nou estat d'alarma i les restriccions de mobilitat nocturna? 26/10/2020 Donada la situació actual a causa del coronavirus, la FCAC fa públic el contingut d’aquesta circular que habitualment seria d’accés restringit per a les cooperatives sòcies. Descarrega't la circular en pdf Mitjançant el Reial decret...
La ramaderia és part de la solució al canvi climàtic
La ramaderia és part de la solució al canvi climàtic 22/10/2020 La CE ha publicat un estudi extern que calcula com l’agricultura europea genera el 10% de les emissions de GEH front al 38% que genera la indústria, i el 21% del transport L’estudi posa en relleu com la producció ramadera, que suposa un 40%...
FCAC acompanya a 23 cooperatives en la implantació de la eina eSIAB, per la autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària
FCAC acompanya a 23 cooperatives en la implantació de la eina eSIAB, per la autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària 21/10/2020 Les 23 cooperatives compleixen amb el decàleg de sostenibilitat. El Ministeri d’Agricultura (MAPA) va dissenyar i posar a disposició del sector un conjunt d’eines pel foment de la Sostenibilitat integral de la indústria alimentària, amb...
Dia Internacional de la Dona Rural
Dia Internacional de la Dona Rural 15/10/2020 En motiu del Dia Internacional de la Dona Rural aquest any 2020 la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha portat a terme la jornada virtual “Dones de cooperatives agroalimentàries: garantia de sostenibilitat territorial i futur en...
La ramaderia es defensa: “Això no és un bistec”
La ramaderia es defensa: “Això no és un bistec” 07/10/2020 El sector ramader europeu s’ha unit per reivindicar i demanar respecte pels seus productes amb la campanya “Ceci n’est pas un steak”. En el manifest es plantegen qüestions relatives a la informació que es fa arribar al consumidor i l’ús...
CEOLPE, SCCL un model d’intercooperació en el sector oleícola català
CEOLPE, SCCL un model d’intercooperació en el sector oleícola català 07/10/2020 CEOLPE, SCCL és un exemple d’èxit d’intercooperació dintre del sector oleícola català. És tracta d'una cooperativa de segon grau fundada a l’any 1988 que actualment compta amb l’entrada de la producció d’olives de 14...
Publicada la Cromoguia VEGIVALUE de valorització de fruita i hortalisses
Publicada la Cromoguia VEGIVALUE de valorització de fruita i hortalisses 30/09/2020 Aquest mes de setembre ha finalitzat el projecte VEGIVALUE  liderat per l’IRTA, que ha cercat vàries estratègies innovadores per valoritzar més i millor els subproductes de la fruita i les hortalisses. El projecte VEGIVALUE es va iniciar el...
Jornada telemàtica “Projecte d’Innovació Winesity- Sensor automàtic pel control de la densitat en continu durant la fermentació del vi”
Jornada telemàtica “Projecte d’Innovació Winesity- Sensor automàtic pel control de la densitat en continu durant la fermentació del vi” 30/09/2020 El passat 28 de setembre de 2020 el Grup Operatiu del projecte Winesity va reunir al sector del vi en una jornada telemàtica per a presentar els resultats del projecte pilot WINESITY, en el qual s’ha desenvolupat un sensor automàtic per a...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x