Carregant web FCAC

Consell rector

Josep Pere Colat
Fruita Seca

Representant en nom de la cooperativa Unió Nuts


Àmbits de responsabilitat

Portaveu en l’àmbit de fruita seca.

Representant de la FCAC a la Taula Sectorial Agrària de la Fruita Seca i al Grup de Treball de l’Avellana del Departament d’Acció Climàtica.

A nivell estatal, és president del Consell Sectorial de Fruita Seca de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya. Participa a la Mesa Nacional de Fruita Seca amb la resta d’agents del sector i a les reunions anuals entre la Unió Europea i Turquia sobre el mercat de l’avellana.

També forma part del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques dels Leader.

Consell Editorial de la revista AGROactivitat.


Biografia

Corbera d’Ebre, 1965

Pagès a títol principal, productor de raïm, fruita seca i olives. Josep Pere Colat és president de la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre des de l’any 1997, a més de president de Grup Unió i d'Unió Origen.

En l’àmbit de les denominacions d’origen i qualitat dels productes, ostenta la presidència de la DOP Oli de Terra Alta i de la Federació Catalana DOP-IGP.

Anteriorment, va ser president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (2008-2014) -entitat on també havia estat responsable del sector del vi. En paral·lel, era vicepresident de Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya i, entre 2004 i 2012, va presidir la cooperativa de segon grau Unió Corporació Alimentària.

Sempre implicat amb la comunitat i activista del cooperativisme agrari, defensa aquest model associatiu com la manera més eficient de treballar que, a més, reporta una recompensa a nivell humà, social i territorial.

En aquest sentit, Josep Pere Colat és impulsor d’una iniciativa solidària basada en el vi “Sense Límits” i destina els beneficis a l’Associació Jeroni de Moragas, que acompanya persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de les terres de l’Ebre.

“El repte de la fruita seca és compatibilitzar el creixement del regadiu sense oblidar les plantacions de secà, especialment varietats autòctones com la marcona que es conreen a zones amb alt risc d’abandonament."

 

Consell rector
President
Vicepresident
Desenvolupament Rural
Secretari
Oli d'Oliva
Tresorer
Flor i Planta Viva
Conreus Herbacis i Farratges
Fruita i Horta
Ramaderia i Llet
Pinsos
Subministraments
Formació
Seccions de Crèdit
Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya