Carregant web FCAC

Consell rector

Ramon Sarroca
President

Representant en nom de la cooperativa Almenar Fruits


Àmbits de responsabilitat

Portaveu a tots els àmbits vinculats amb la representació i defensa del cooperativisme agrari i relacions institucionals.

Vicesecretari de la Confederació de Cooperatives de Catalunya (CoopCat).

Representa la FCAC al Consell Superior de la Cooperació, al Consell Assessor d’aracoop, a la Taula Agrària del Departament d’Acció Climàtica i a la Fundació Privada de la Pagesia de Catalunya.

També participa en el Consell Català de la Innovació Alimentària, a la Comunitat Innoapat-Acció, al Consell Assessor de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) i a la Comissió de Seguiment Sectorial de Cooperatives amb Secció de Crèdit.

A més, en l'àmbit de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya és responsable de la Comissió de Visites a cooperatives sòcies.

President del Consell Editorial de la revista AGROactivitat.


Biografia

Almenar, 1957

Productor de fruita dolça (préssec i pera) i de cereals, i president de la cooperativa Almenar Fruits des de 1994.

Fruit de la seva convicció personal en els principis i valors del model cooperatiu, Ramon Sarroca va impulsar la creació de la secció fruitera d’ActelGrup i va ser membre del consell rector d’aquesta cooperativa de segon grau durant nombrosos anys i darrerament, fins al 2019, n’havia estat interventor de comptes.

També va participar en els inicis del Comitè Econòmic de la Fruita –posteriorment, Catalonia Qualitat- i va promoure la fusió entre Catalonia Qualitat i Asofruit en l’actual Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat).

Fundador de la Denominació d’Origen Protegida Pera de Lleida i promotor de la seva marca comercial Edenia, va, presidir aquesta entitat fins que va assumir la presidència de la FCAC al 2014.

És membre de la Comunitat de Regants d’Almenar des d’on va fomentar, de forma pionera, la modernització dels sistemes de reg i la gestió conjunta de l’aigua.

A nivell estatal, abans d’assolir la presidència de la FCAC, havia estat representant del sector cooperatiu a l’Associació Interprofessional de la Pera i la Poma (Aipema) i darrerament era president del Grup de Treball de Fruita de Llavor de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya.

Implicat en iniciatives socials i de voluntariat, col·labora amb una associació local dedicada a garantir el benestar i ajudar animals de companyia sense llar, perduts o abandonats.

“Les cooperatives som motor econòmic i social del país. Som la indústria que manté l’esperit productiu a molts pobles generant riquesa, llocs de treball i serveis. Apostem per la sostenibilitat i, malgrat determinades crisis sectorials, tendim a augmentar la dimensió, la facturació, l’ocupació i el pes en el conjunt de la Producció Final Agrària.”

Consell rector
Vicepresident
Desenvolupament Rural
Secretari
Oli d'Oliva
Tresorer
Flor i Planta Viva
Conreus Herbacis i Farratges
Fruita i Horta
Fruita Seca
Ramaderia i Llet
Pinsos
Subministraments
Formació
Seccions de Crèdit
Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya