Carregant web FCAC

Agrimax, crear valor a partir de residus agroalimentaris

10/10/2017
Agrimax, crear valor a partir de residus agroalimentaris
Agrimax, crear valor a partir de residus agroalimentaris

La ciutat de Lleida acull un taller d’innovació sobre models de negoci que permetin crear valor a partir de subproductes del sector agroalimentari. Aquest workshop s’emmarca en el projecte europeu Agrimax, que a Catalunya lidera la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Només a Europa, es perden al voltant de 90 milions de tones d'aliments i 700 milions de tones de cultiu cada any

L’objectiu de reunir els grups d’interès en una sessió de treball és confeccionar un mapa de noves i innovadores formes de valoritzar els residus agroalimentaris.

Només a Europa, es perden al voltant de 90 milions de tones d'aliments i 700 milions de tones de cultiu cada any. Davant d’aquesta situació, Agrimax és un projecte finançat per la Unió Europea que està desenvolupant productes d'alt valor a partir de residus de processament i de conreu.

A més, el projecte té previst desenvolupar rutes competitives per a la comercialització d'aquests productes, utilitzant instal·lacions de processament flexibles, prioritàriament cooperatives, que maximitzin la sostenibilitat en l’àmbit europeu.

Participants

El projecte està obert a productors, cooperatives i altres fabricants d'aliments (processadors d'oliva, tomàquet, patata i cereal). Igualment, hi poden participar empreses interessades a operar una biorefineria i possibles usuaris finals dels productes Agrimax (envasos, additius alimentaris i materials agrícoles).

Objectius

La reunió de Lleida aportarà informació sobre com els residus i subproductes poden afegir valor a les cooperatives interessades. També permetrà connectar i intercanviar coneixements amb persones d’idees afins i, finalment, posarà damunt la taula nous models de negoci basats en els resultats de la recerca.

Procés a seguir

L'equip d'Agrimax guiarà les cooperatives interessades pas a pas de forma personalitzada i tenint en compte les diferents peculiaritats, les situacions econòmiques i financeres i altres factors externs.

Els resultats de recerca i desenvolupament realitzats al llarg del projecte es complementaran amb una revisió de les millors pràctiques per a models de negoci circulars innovadors i amb una anàlisi de context que garanteixi l’èxit.

Altres notícies

Visualitzar les cooperatives agràries

11/2019

Amb l’objectiu de reforçar la identificació del cooperativisme agrari amb una forma diferent de fer empresa i de posar en relleu el seu paper en...

Més de 20 projectes singulars cooperatius donen resposta als reptes del món rural

11/2019

Crear cooperatives i crear llocs de treball són els principals objectius dels projectes singulars que s’impulsen des de la direcció general...

Novetats informàtiques han marcat la DUN2019

11/2019

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, mitjançant les 115 cooperatives i entitats adherides al Grup DUN-FCAC, ha tornat a esdevenir...

Sostenibilitat alimentària

11/2019

L’objectiu del projecte és reforçar la competitivitat de les cooperatives, com a indústries del sector alimentari, mitjançant la millora de la...

Contra el malbaratament

11/2019

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i la Federació Catalana de Bancs d’Aliments han subscrit un conveni de col·laboració per...

"A Catalunya, elaborem grans caves"

11/2019

Viticultor professional, Joan Josep Raventós (Bràfim, 1961) és president de la cooperativa agrícola del seu poble. Responsable de vi de la...

“A favor de la qualitat i en contra de la banalització”

11/2019

Els inicis de la campanya de l’oli estan marcats, enguany, per la complicada situació de mercat que el sector travessa des de fa alguns...

La fruita de pinyol s'ennuega

11/2019

Des de l’inici de campanya, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va mostrar la seva preocupació arran dels importants volums de...

Som socis de:
Amb el suport de