La ciutat de Lleida acull un taller d’innovació sobre models de negoci que permetin crear valor a partir de subproductes del sector agroalimentari. Aquest workshop s’emmarca en el projecte europeu Agrimax, que a Catalunya lidera la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.
Només a Europa, es perden al voltant de 90 milions de tones d'aliments i 700 milions de tones de cultiu cada any
L’objectiu de reunir els grups d’interès en una sessió de treball és confeccionar un mapa de noves i innovadores formes de valoritzar els residus agroalimentaris.
Només a Europa, es perden al voltant de 90 milions de tones d'aliments i 700 milions de tones de cultiu cada any. Davant d’aquesta situació, Agrimax és un projecte finançat per la Unió Europea que està desenvolupant productes d'alt valor a partir de residus de processament i de conreu.
A més, el projecte té previst desenvolupar rutes competitives per a la comercialització d'aquests productes, utilitzant instal·lacions de processament flexibles, prioritàriament cooperatives, que maximitzin la sostenibilitat en l’àmbit europeu.
El projecte està obert a productors, cooperatives i altres fabricants d'aliments (processadors d'oliva, tomàquet, patata i cereal). Igualment, hi poden participar empreses interessades a operar una biorefineria i possibles usuaris finals dels productes Agrimax (envasos, additius alimentaris i materials agrícoles).
La reunió de Lleida aportarà informació sobre com els residus i subproductes poden afegir valor a les cooperatives interessades. També permetrà connectar i intercanviar coneixements amb persones d’idees afins i, finalment, posarà damunt la taula nous models de negoci basats en els resultats de la recerca.
L'equip d'Agrimax guiarà les cooperatives interessades pas a pas de forma personalitzada i tenint en compte les diferents peculiaritats, les situacions econòmiques i financeres i altres factors externs.
Els resultats de recerca i desenvolupament realitzats al llarg del projecte es complementaran amb una revisió de les millors pràctiques per a models de negoci circulars innovadors i amb una anàlisi de context que garanteixi l’èxit.
A Catalunya, hi ha 55 cooperatives agràries amb secció de crèdit que presten els seus serveis a 72 poblacions i tenen un paper clau per combatre...
Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...
El Reial decret de benestar animal aprovat al 2023 establia un període de dos anys per a l’adaptació de les granges de porcí i, per tant, hauria...
La campanya de cítrics a les Terres de l'Ebre ha estat marcada per una suma d’adversitats climàtiques que han afectat significativament la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha participat a la Taula Agrària en què s’ha concretat un nou paquet de mesures per fer...
Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va començar la trajectòria laboral al Bages i, de 2004 i a 2007, quan va tenir...
Les cooperatives agràries són entitats estratègiques per al desenvolupament econòmic i social del sector primari. La seva competitivitat i...
Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h