Carregant web FCAC

AGROCAT, eficàcia i compromís

06/08/2019
AGROCAT, eficàcia i compromís
AGROCAT, eficàcia i compromís © Roger Tarruella
AGROCAT, eficàcia i compromís
AGROCAT, eficàcia i compromís © Roger Tarruella

Amb una inversió de 10 milions d’euros, la cooperativa Agropecuària Catalana, AGROCAT, ha inaugurat l'ampliació de la planta de fabricació de pinsos de Sant Fruitós de Bages.

L’Agropecuària Catalana produeix pinso per a 600 granges de deu comarques

Les noves instal·lacions permeten fabricar més de 250.000 tones anuals de pinso que se subministren a uns 2.000 punts de descàrrega de 600 granges del Bages, l'Alt Urgell, l'Anoia, la Cerdanya, el Gironès, la Noguera, Osona, el Solsonès, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Amb aquesta important actuació, la cooperativa disposa d'una planta versàtil i eficient per donar servei a la demanda del centenar d'empreses familiars que en formen part. A més d'ampliar la capacitat de producció, també s’augmenten la capacitat d'emmagatzematge de matèries primeres i de granulació, al temps que es multiplica per cinc l'emmagatzematge de granel de pinso.

Les previsions són que l’ampliació permeti assumir la demanda per un període mínim d'uns 5 anys. En els darrers exercicis, la producció de creixia entre el 4% i el 9% anual, i això provocava que hagués hagut de produir a cinc plantes externes, amb l’esforç econòmic i logístic que aquesta descentralització comportava.

Pinso de qualitat certificada

La nova planta d’AGROCAT incorpora estrictes controls de qualitat. Gràcies a un sistema NIR online desenvolupat per la cooperativa conjuntament amb dos partners, es fa una anàlisi del pinso en el mateix moment que es produeix, arribant a superar el milió d'anàlisis de producte en un any.

La cooperativa està fent una clara aposta per la innovació i la millora contínua, participant en diversos projectes RDI en solitari o en col·laboració amb altres entitats. Igualment, atorga un paper rellevant a la formació i el creixement professional de totes les persones que s’hi relacionen.

Al servei d’empreses agràries familiars

L’Agropecuària Catalana va néixer l'any 1983 a Sant Fruitós de Bages, fruit de la voluntat d'un grup de ramaders de les comarques de la Catalunya Central de proveir-se de pinso i serveis per a les seves explotacions ramaderes.

L’esforç constant i apassionat dels socis, el compromís dels treballadors i la confiança dels proveïdors van fer que el projecte anés consolidant-se, i actualment ocupa una posició rellevant en la indústria agropecuària.

AGROCAT dinamitza un model de negoci fonamentat en explotacions arrelades a la terra i produint aliments de qualitat de forma competitiva. A diferència d’altres empreses del sector, és una cooperativa orientada a millorar la competitivitat dels socis a través del valor afegit.

L'exercici 2018 es va tancar amb una producció pròxima a 250 milions de quilos d’aliments per bestiar i la comercialització de més de 313.000 porcs. La facturació va ser de 124 milions d'euros, amb un flux de fons de 2,75 milions d'euros que la cooperativa reverteix en la seva activitat.

Economia social vinculada al territori

El creixement de la cooperativa s’ha aconseguit mantenint-se fidels als valors que constitueixen el seu ideari: eficiència, professionalitat, honestedat, compromís amb les persones i amb el territori.

Per aquest motiu, i perquè són els socis d’AGROCAT qui donen sentit al projecte, la cooperativa els presta un ampli ventall de serveis que inclouen des de reproductores, material d’inseminació, medicaments i vacunes per assegurar la salut dels animals o transport d’alta bioseguretat per transferir animals vius entre granges. A més, el departament tècnic assessora als ramaders i dissenya serveis òptims per desenvolupar tot el cicle d’activitat.

LES XIFRES

10 comarques
600 granges
313.000 porcs
250.000 T pinso
124 M€ facturació

Altres notícies
17.03.2025

Les seccions de crèdit avui

03/2025

A Catalunya, hi ha 55 cooperatives agràries amb secció de crèdit que presten els seus serveis a 72 poblacions i tenen un paper clau per combatre...

17.03.2025

Campanya amb poca producció i davallada de preu a l'oli d'oliva

03/2025

Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...

17.03.2025

L'impacte del reglament de benestar animal

03/2025

El Reial decret de benestar animal aprovat al 2023 establia un període de dos anys per a l’adaptació de les granges de porcí i, per tant, hauria...

17.03.2025

La climatologia malmet la collita de cítrics

03/2025

La campanya de cítrics a les Terres de l'Ebre ha estat marcada per una suma d’adversitats climàtiques que han afectat significativament la...

17.03.2025

Mesures de suport per la sequera i la DANA

03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha participat a la Taula Agrària en què s’ha concretat un nou paquet de mesures per fer...

14.03.2025

"Les cooperatives són un actiu clau en el desenvolupament local del país"

03/2025

Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va començar la trajectòria laboral al Bages i, de 2004 i a 2007, quan va tenir...

14.03.2025

Formació, factor clau per a l'èxit empresarial

03/2025

Les cooperatives agràries són entitats estratègiques per al desenvolupament econòmic i social del sector primari. La seva competitivitat i...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya