Carregant web FCAC

AGROCAT, eficàcia i compromís

06/08/2019
AGROCAT, eficàcia i compromís
AGROCAT, eficàcia i compromís © Roger Tarruella
AGROCAT, eficàcia i compromís
AGROCAT, eficàcia i compromís © Roger Tarruella

Amb una inversió de 10 milions d’euros, la cooperativa Agropecuària Catalana, AGROCAT, ha inaugurat l'ampliació de la planta de fabricació de pinsos de Sant Fruitós de Bages.

L’Agropecuària Catalana produeix pinso per a 600 granges de deu comarques

Les noves instal·lacions permeten fabricar més de 250.000 tones anuals de pinso que se subministren a uns 2.000 punts de descàrrega de 600 granges del Bages, l'Alt Urgell, l'Anoia, la Cerdanya, el Gironès, la Noguera, Osona, el Solsonès, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Amb aquesta important actuació, la cooperativa disposa d'una planta versàtil i eficient per donar servei a la demanda del centenar d'empreses familiars que en formen part. A més d'ampliar la capacitat de producció, també s’augmenten la capacitat d'emmagatzematge de matèries primeres i de granulació, al temps que es multiplica per cinc l'emmagatzematge de granel de pinso.

Les previsions són que l’ampliació permeti assumir la demanda per un període mínim d'uns 5 anys. En els darrers exercicis, la producció de creixia entre el 4% i el 9% anual, i això provocava que hagués hagut de produir a cinc plantes externes, amb l’esforç econòmic i logístic que aquesta descentralització comportava.

Pinso de qualitat certificada

La nova planta d’AGROCAT incorpora estrictes controls de qualitat. Gràcies a un sistema NIR online desenvolupat per la cooperativa conjuntament amb dos partners, es fa una anàlisi del pinso en el mateix moment que es produeix, arribant a superar el milió d'anàlisis de producte en un any.

La cooperativa està fent una clara aposta per la innovació i la millora contínua, participant en diversos projectes RDI en solitari o en col·laboració amb altres entitats. Igualment, atorga un paper rellevant a la formació i el creixement professional de totes les persones que s’hi relacionen.

Al servei d’empreses agràries familiars

L’Agropecuària Catalana va néixer l'any 1983 a Sant Fruitós de Bages, fruit de la voluntat d'un grup de ramaders de les comarques de la Catalunya Central de proveir-se de pinso i serveis per a les seves explotacions ramaderes.

L’esforç constant i apassionat dels socis, el compromís dels treballadors i la confiança dels proveïdors van fer que el projecte anés consolidant-se, i actualment ocupa una posició rellevant en la indústria agropecuària.

AGROCAT dinamitza un model de negoci fonamentat en explotacions arrelades a la terra i produint aliments de qualitat de forma competitiva. A diferència d’altres empreses del sector, és una cooperativa orientada a millorar la competitivitat dels socis a través del valor afegit.

L'exercici 2018 es va tancar amb una producció pròxima a 250 milions de quilos d’aliments per bestiar i la comercialització de més de 313.000 porcs. La facturació va ser de 124 milions d'euros, amb un flux de fons de 2,75 milions d'euros que la cooperativa reverteix en la seva activitat.

Economia social vinculada al territori

El creixement de la cooperativa s’ha aconseguit mantenint-se fidels als valors que constitueixen el seu ideari: eficiència, professionalitat, honestedat, compromís amb les persones i amb el territori.

Per aquest motiu, i perquè són els socis d’AGROCAT qui donen sentit al projecte, la cooperativa els presta un ampli ventall de serveis que inclouen des de reproductores, material d’inseminació, medicaments i vacunes per assegurar la salut dels animals o transport d’alta bioseguretat per transferir animals vius entre granges. A més, el departament tècnic assessora als ramaders i dissenya serveis òptims per desenvolupar tot el cicle d’activitat.

LES XIFRES

10 comarques
600 granges
313.000 porcs
250.000 T pinso
124 M€ facturació

Altres notícies
29.03.2023

Uns 200 cooperativistes celebren l’aposta per la intercooperació

03/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han commemorat el 20è...

29.03.2023

La verema en verd: oportunitat front la sequera?

03/2023

La collita en verd és una mesura de regulació de mercat. Es tracta d’un instrument de gestió de riscos quan es detecta un desequilibri i,...

29.03.2023

La pitjor campanya d'oli en quinze anys

03/2023

Ens trobem davant de la pitjor collita d’oli d’oliva a Catalunya en molts anys. Des de 2005, les campanyes mai havien estat inferiors a les...

29.03.2023

Bioseguretat a les granges

03/2023

La bioseguretat a les granges és una peça clau per controlar la transmissió de malalties en el bestiar. Per aquest motiu, caldria augmentar les...

29.03.2023

Plataforma informàtica de les seccions de crèdit per millorar els serveis des de la intercooperació

03/2023

L’any 2013 es van començar a integrar les primeres cooperatives a CoopCredit, aplicació exclusiva per a la gestió telemàtica de les seccions de...

29.03.2023

Del Camp a la Taula

03/2023

La Comissió Europea va publicar l’estratègia “Del Camp a la Taula”, com a part del Pacte Verd Europeu, per accelerar la transició cap a un...

29.03.2023

Batea, petjades del passat i del present

03/2023

Us proposem descobrir Batea, a la Terra Alta, una població amb un passat històric molt ric, ja que des de la protohistòria se n’han trobat...

05.12.2022

Les cooperatives agràries busquen alternatives a l’encariment de l’energia

12/2022

L’estudi sobre l’impacte de la crisi energètica dut a terme per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que el sector...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya