Amb una inversió de 10 milions d’euros, la cooperativa Agropecuària Catalana, AGROCAT, ha inaugurat l'ampliació de la planta de fabricació de pinsos de Sant Fruitós de Bages.
L’Agropecuària Catalana produeix pinso per a 600 granges de deu comarques
Les noves instal·lacions permeten fabricar més de 250.000 tones anuals de pinso que se subministren a uns 2.000 punts de descàrrega de 600 granges del Bages, l'Alt Urgell, l'Anoia, la Cerdanya, el Gironès, la Noguera, Osona, el Solsonès, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.
Amb aquesta important actuació, la cooperativa disposa d'una planta versàtil i eficient per donar servei a la demanda del centenar d'empreses familiars que en formen part. A més d'ampliar la capacitat de producció, també s’augmenten la capacitat d'emmagatzematge de matèries primeres i de granulació, al temps que es multiplica per cinc l'emmagatzematge de granel de pinso.
Les previsions són que l’ampliació permeti assumir la demanda per un període mínim d'uns 5 anys. En els darrers exercicis, la producció de creixia entre el 4% i el 9% anual, i això provocava que hagués hagut de produir a cinc plantes externes, amb l’esforç econòmic i logístic que aquesta descentralització comportava.
Pinso de qualitat certificada
La nova planta d’AGROCAT incorpora estrictes controls de qualitat. Gràcies a un sistema NIR online desenvolupat per la cooperativa conjuntament amb dos partners, es fa una anàlisi del pinso en el mateix moment que es produeix, arribant a superar el milió d'anàlisis de producte en un any.
La cooperativa està fent una clara aposta per la innovació i la millora contínua, participant en diversos projectes RDI en solitari o en col·laboració amb altres entitats. Igualment, atorga un paper rellevant a la formació i el creixement professional de totes les persones que s’hi relacionen.
Al servei d’empreses agràries familiars
L’Agropecuària Catalana va néixer l'any 1983 a Sant Fruitós de Bages, fruit de la voluntat d'un grup de ramaders de les comarques de la Catalunya Central de proveir-se de pinso i serveis per a les seves explotacions ramaderes.
L’esforç constant i apassionat dels socis, el compromís dels treballadors i la confiança dels proveïdors van fer que el projecte anés consolidant-se, i actualment ocupa una posició rellevant en la indústria agropecuària.
AGROCAT dinamitza un model de negoci fonamentat en explotacions arrelades a la terra i produint aliments de qualitat de forma competitiva. A diferència d’altres empreses del sector, és una cooperativa orientada a millorar la competitivitat dels socis a través del valor afegit.
L'exercici 2018 es va tancar amb una producció pròxima a 250 milions de quilos d’aliments per bestiar i la comercialització de més de 313.000 porcs. La facturació va ser de 124 milions d'euros, amb un flux de fons de 2,75 milions d'euros que la cooperativa reverteix en la seva activitat.
Economia social vinculada al territori
El creixement de la cooperativa s’ha aconseguit mantenint-se fidels als valors que constitueixen el seu ideari: eficiència, professionalitat, honestedat, compromís amb les persones i amb el territori.
Per aquest motiu, i perquè són els socis d’AGROCAT qui donen sentit al projecte, la cooperativa els presta un ampli ventall de serveis que inclouen des de reproductores, material d’inseminació, medicaments i vacunes per assegurar la salut dels animals o transport d’alta bioseguretat per transferir animals vius entre granges. A més, el departament tècnic assessora als ramaders i dissenya serveis òptims per desenvolupar tot el cicle d’activitat.
LES XIFRES
10 comarques
600 granges
313.000 porcs
250.000 T pinso
124 M€ facturació
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...
Una producció eficient, segura i sostenible necessita productes fitosanitaris contra plagues i malalties, fertilitzants, carburants i assegurances...
La nova normativa de Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) per a envasos industrials i comercials té l’objectiu que els productors...
A final de març, la Comissió Europea va presentar l’esborrany de modificació de tres reglaments del sector vitivinícola per reforçar la...
Nascut a Sant Sebastià al 1972, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat del País Basc i té un Postgrau en...
Un miler de cooperativistes de tot l’Estat han participat al IX Congrés de Cooperatives Agroalimentàries. El lema ‘Sostenibilitat amb...
L'oli d'oliva és un fil de connexió sobre el qual s'ha teixit un món agrícola, gastronòmic, turístic, comercial i social. Per això, ja fa...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h