Carregant web FCAC

AGROCAT, eficàcia i compromís

06/08/2019
AGROCAT, eficàcia i compromís
AGROCAT, eficàcia i compromís © Roger Tarruella
AGROCAT, eficàcia i compromís
AGROCAT, eficàcia i compromís © Roger Tarruella

Amb una inversió de 10 milions d’euros, la cooperativa Agropecuària Catalana, AGROCAT, ha inaugurat l'ampliació de la planta de fabricació de pinsos de Sant Fruitós de Bages.

L’Agropecuària Catalana produeix pinso per a 600 granges de deu comarques

Les noves instal·lacions permeten fabricar més de 250.000 tones anuals de pinso que se subministren a uns 2.000 punts de descàrrega de 600 granges del Bages, l'Alt Urgell, l'Anoia, la Cerdanya, el Gironès, la Noguera, Osona, el Solsonès, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Amb aquesta important actuació, la cooperativa disposa d'una planta versàtil i eficient per donar servei a la demanda del centenar d'empreses familiars que en formen part. A més d'ampliar la capacitat de producció, també s’augmenten la capacitat d'emmagatzematge de matèries primeres i de granulació, al temps que es multiplica per cinc l'emmagatzematge de granel de pinso.

Les previsions són que l’ampliació permeti assumir la demanda per un període mínim d'uns 5 anys. En els darrers exercicis, la producció de creixia entre el 4% i el 9% anual, i això provocava que hagués hagut de produir a cinc plantes externes, amb l’esforç econòmic i logístic que aquesta descentralització comportava.

Pinso de qualitat certificada

La nova planta d’AGROCAT incorpora estrictes controls de qualitat. Gràcies a un sistema NIR online desenvolupat per la cooperativa conjuntament amb dos partners, es fa una anàlisi del pinso en el mateix moment que es produeix, arribant a superar el milió d'anàlisis de producte en un any.

La cooperativa està fent una clara aposta per la innovació i la millora contínua, participant en diversos projectes RDI en solitari o en col·laboració amb altres entitats. Igualment, atorga un paper rellevant a la formació i el creixement professional de totes les persones que s’hi relacionen.

Al servei d’empreses agràries familiars

L’Agropecuària Catalana va néixer l'any 1983 a Sant Fruitós de Bages, fruit de la voluntat d'un grup de ramaders de les comarques de la Catalunya Central de proveir-se de pinso i serveis per a les seves explotacions ramaderes.

L’esforç constant i apassionat dels socis, el compromís dels treballadors i la confiança dels proveïdors van fer que el projecte anés consolidant-se, i actualment ocupa una posició rellevant en la indústria agropecuària.

AGROCAT dinamitza un model de negoci fonamentat en explotacions arrelades a la terra i produint aliments de qualitat de forma competitiva. A diferència d’altres empreses del sector, és una cooperativa orientada a millorar la competitivitat dels socis a través del valor afegit.

L'exercici 2018 es va tancar amb una producció pròxima a 250 milions de quilos d’aliments per bestiar i la comercialització de més de 313.000 porcs. La facturació va ser de 124 milions d'euros, amb un flux de fons de 2,75 milions d'euros que la cooperativa reverteix en la seva activitat.

Economia social vinculada al territori

El creixement de la cooperativa s’ha aconseguit mantenint-se fidels als valors que constitueixen el seu ideari: eficiència, professionalitat, honestedat, compromís amb les persones i amb el territori.

Per aquest motiu, i perquè són els socis d’AGROCAT qui donen sentit al projecte, la cooperativa els presta un ampli ventall de serveis que inclouen des de reproductores, material d’inseminació, medicaments i vacunes per assegurar la salut dels animals o transport d’alta bioseguretat per transferir animals vius entre granges. A més, el departament tècnic assessora als ramaders i dissenya serveis òptims per desenvolupar tot el cicle d’activitat.

LES XIFRES

10 comarques
600 granges
313.000 porcs
250.000 T pinso
124 M€ facturació

Altres notícies
14.12.2023

La FCAC, distingida amb la Creu de Sant Jordi

12/2023

El Govern ha distingit la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi. Aquest és un dels màxims reconeixements que...

14.12.2023

Conveni amb Som Energia

12/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i la cooperativa energètica Som Energia han signat un conveni de cooperació històric, que...

14.12.2023

40 anys FCAC

12/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat el 40è aniversari de la seva fundació, l’any 1983, al  Monestir Sant Benet de...

14.12.2023

El preu de l’oli

12/2023

Les cooperatives agràries elaborem el 72% del total d’oli d’oliva de Catalunya i, essencialment, comercialitzem oli verge extra. Aquest és...

14.12.2023

La sequera amenaça els cellers cooperatius

12/2023

La manca de pluges a Catalunya des de final de l’any 2020 està malmetent la vinya, que és un conreu de secà, a moltes parts del territori. Es...

14.12.2023

L’encariment dels farratges per la sequera

12/2023

L’escassedat, a causa de la sequera, comporta que el preu de compra del farratge s’hagi duplicat els últims mesos. Davant d’aquest encariment...

14.12.2023

Els nous eco-règims de la PAC han fracassat a Catalunya?

12/2023

Aquest és el primer any d’aplicació de la Política Agrària Comunitària (PAC) 2023-2027. La reforma ha implicat canvis en els ajuts directes...

14.12.2023

Projecte IMPULS.COOP

12/2023

"Sóc fill de ramaders i enginyer agrònom. Vaig començar la trajectòria a Agroseguro i posteriorment em vaig incorporar a l’Administració...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya