Carregant web FCAC

La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món

23/12/2019

La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen Protegida Baix Ebre i Montsià produït per la Cooperativa Soldebre. Si l’any passat li va tocar el torn al monovarietal Aureum Morrut, enguany s’ha incorporat l’oli d’oliva verge extra Aureum Sevillenc. El gerent de la cooperativa, Pere Albacar, ha remarcat que “estem molt satisfets que per segon any un dels nostres olis haja aconseguit fer-se un lloc en aquesta guia, considerada la més important del nostre sector. Rebre un altre cop aquest reconeixement internacional vol dir que anem pel bon camí amb els nostres productes i de retruc i com ja vaig avançar amb el Morrut, aconseguim posar en el mapa dels olis internacionals els de les Terres de l’Ebre, la qual cosa pot ser una espenta en el comerç exterior”.

Flos Olei és la primera i la més important guia internacional dedicada a les empreses que produeixen oli d’oliva extra verge de gamma alta i hi apareixen un total de 500 empreses de 53 països i dels cinc continents. També s’hi inclou una cartografia del sector de l’olivera a escala regional acompanyada d’informació històrica i cultural. La selecció la fa un panell de tast d’experts coordinats per Marco Oreggia, després d’analitzar més de 1.500 mostres d’oli. La puntuació rebuda per l’oli sevillenc ha estat de 82 punts, d’un total de 100.

Soldebre és el segon any que es presenta en aquest concurs, l’any passat ho va fer amb l’oli AUREUM Morrut, una varietat minoritària molt arrelada a les Terres de l’Ebre, i enguany ho ha fet amb l’oli AUREUM Sevillenc. L’extraverge sevillenc de Soldebre és un oli molt peculiar i característic, i podem dir que el més diferent a la gran majoria d’olis d’oliva; ja que presenta un nivell de fruitat molt suau, amb connotacions verd madures. En boca és clarament dolç i els nivells de picant i amarg són molt lleugers. En resum, podríem dir, que aquest oli en boca presenta una gran sensació de suavitat.

Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

14.03.2025

Cranc del Delta amb ajoblanco de calçots del Prat

03/2025

Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya