La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha signat un acord de col·laboració amb la Fundació Espigoladors amb l’objectiu de reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari, al temps que es pot atendre les necessitats de persones en situació vulnerable. En la fase inicial es preveu fer recollides d’aliments provinents d’excedents o mermes així com dur a terme espigolaments a camps de fruita i horta, tot i que el conveni està obert a la totalitat de sectors productius i totes les cooperatives sòcies de la FCAC.
Ramon Sarroca, president de la FCAC, explica que “l’espigolament ens permet avançar en la lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari que treballem des de la Federació i que es tradueix en la nostra col·laboració amb diferents iniciatives. El conveni amb la Fundació Espigoladors ens permetrà donar una sortida útil als aliments que queden al camp després de la collita principal o de les collites sembrades no recollides amb l’autorització dels socis titulars de les explotacions. En aquest sentit, creiem que és molt rellevant la recent aprovació de la guia per a l’espigolament segur, en l’elaboració de la qual hem participat la Federació”.
La FCAC representa 195 cooperatives agràries que aglutinen més de 30.000 socis, agricultors i ramaders. Les cooperatives estan presents a totes les demarcacions territorials; n’hi ha 62 a les comarques de Tarragona, 61 a Lleida, 35 a Terres de l’Ebre, 22 a Barcelona i 15 a Girona. En la mateixa línia, les cooperatives agràries representen el 34% de la Producció Final Agrària (55% de la producció agrícola i 23% de la ramadera).
Durant l'any 2019, la Fundació Espigoladors va espigolar o recuperar a Catalunya 235.202 quilos d'aliments, que han permès evitar 114.073 quilos d'emissions de CO2 i estalviar 151 milions de litres d'aigua.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) lamenta profundament les víctimes mortals i els ferits en les tasques d’extinció dels...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, el...
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h