Carregant web FCAC

Premis Vinari 2020

Castell d’Or rep la medalla d’or al Millor Escumós Jove amb el seu Cava Brut Orgànic

El grup també rep la medalla de Bronze amb el Cava Castell d’Or Brut, reconegut, en aquest 2020, a Berlín i a Brussel·les

13/10/2020

Castell d’Or ha rebut la medalla d’Or a la categoria de Millor Escumós Jove amb el seu Castell d’Or Brut Orgànic, a la Gala dels Premis Vinari 2020 que va tenir lloc ahir divendres a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. L’acte ha estat conduït per l’escriptor Màrius Serra ha agrupat als principals cellers i personalitats del món vitivinícola de Catalunya. La Gala d’aquests premis que han arribat a la seva vuitena edició s’ha pogut seguir en directe a través del Canal 33. En aquest certamen, una seixantena de tastadors, entre sommeliers, enòlegs i periodistes especialitzats, van valorar gairebé 900 vins de 240 cellers diferents.

Castell d’Or ha estat reconegut en la categoria de Millor Escumós Jove amb el Castell d’Or Brut Orgànic elaborat amb les varietats Xarel·lo, Macabeu i Parellada. Es tracta d’un cava molt expressiu i aromàtic, amb notes de fruita madura i cítrics. Té una criança mínima de 14 mesos a les caves i es caracteritza per la seva expressivitat i una mineralitat moderada i agradable. L’elegància i equilibri defineixen també aquest vi escumós perfecte per acompanyar peix, carn i marisc. Castell d’Or ha estat també reconegut amb la medalla de bronze en aquesta mateixa categoria amb el seu Cava Castell d’Or Brut que aquest any acumula diferents premis internacionals. El Gerent del Grup, Jordi Amell ha estat l’encarregat de recollir els premis pel grup representant una empresa formada per 13 cellers cooperatius.

El president de Castell d’Or, Adrià Rabadà ha explicat que “portem tres Vinaris d’Or en els sis últims anys però és el primer cop que destaquem amb un ecològic i és un gran orgull”, i ha afegit que “és un reconeixement per viticultors, personal dels cellers i tots els membres del grup que fan possible l’elaboració d’aquest producte”.

La Gala d’aquest any ha estat caracteritzada per les mesures de prevenció i seguretat davant la Covid-19 amb aforament reduït i l’ús generalitzat de mascaretes i gel hidroalcohòlic. L’escriptor Màrius Serra també va voler fer menció de les dificultats que han hagut d’afrontar els cellers amb l’epidèmia de Míldiu que ha fet minvar la productivitat del sector.

Castell d’Or, la unió de 13 cellers

Castell d’Or neix el 2006 de la unió de 13 cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona i Montsant. Aquests cellers, amb una història centenària, aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, cava i olis elevant l’estàndard de qualitat dels seus productes fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques.

Altres notícies

Mel Muria se suma al Projecte Emma amb el llançament d'una línia de caramels solidaris

20/01/2021

L’empresa de producció artesanal de mel del Perelló Mel Muria llança una línia de caramels solidaris per sumar-se al Projecte Emma. Des de...

L’Avellanera actualitza la seva pàgina web i el seu servei de venda on-line

14/01/2021

La cooperativa L’Avellanera ha actualitzat la seva pàgina web amb un renovat disseny i una fàcil navegabilitat. Amb aquest canvi l’empresa...

El restaurant Quatre Molins, liderat pel 'xef de la mel' Rafel Muria, rep una estrella Michelin

17/12/2020

El restaurant Quatre Molins, de Cornudella de Montsant (Priorat) i liderat pel ‘xef de la mel’ Rafel Muria, aconsegueix una estrella...

Quatre vins i dos caves Domenio Wines de Cellers Domenys reconeguts als premis IWC de Londres

15/12/2020

Cellers Domenys segueix sumant reconeixements al seu historial. L’entitat ha assolit 6 guardons en total en la 38a edició dels premis...

ICNOS, un vi amb petjada

15/12/2020

El celler Empordàlia treu el seu nou vi, ICNOS, que defineix com el seu millor treball. Una edició numerada de només 2600 ampolles. És un vi que...

L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs

02/12/2020

Les avellanes són un dels fruits secs més recomenables per a qualsevol dieta pel seu alt contingut en proteïnes, antioxidants i minerals. Van...

El Cava Marquès de la Sardana Brut Rosé guanya la medalla d'Or al International Wine Challenge

01/12/2020

Castell d’Or aconsegueix la medalla d’Or amb el Cava Marquès de la Sardana Brut Rosat al concurs Internacional Wine Challenge, un certamen amb...

Ja està disponible el nou Oli de Pau

27/11/2020

L’Oli de Pau d’oliva extra verge s’obté d’oliveres centenàries de l’Empordà Empordàlia ja ha tret la nova collita d’aquest any del...

Som socis de:
Amb el suport de