Carregant web FCAC

Premis Vinari 2020

Castell d’Or rep la medalla d’or al Millor Escumós Jove amb el seu Cava Brut Orgànic

El grup també rep la medalla de Bronze amb el Cava Castell d’Or Brut, reconegut, en aquest 2020, a Berlín i a Brussel·les

13/10/2020

Castell d’Or ha rebut la medalla d’Or a la categoria de Millor Escumós Jove amb el seu Castell d’Or Brut Orgànic, a la Gala dels Premis Vinari 2020 que va tenir lloc ahir divendres a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. L’acte ha estat conduït per l’escriptor Màrius Serra ha agrupat als principals cellers i personalitats del món vitivinícola de Catalunya. La Gala d’aquests premis que han arribat a la seva vuitena edició s’ha pogut seguir en directe a través del Canal 33. En aquest certamen, una seixantena de tastadors, entre sommeliers, enòlegs i periodistes especialitzats, van valorar gairebé 900 vins de 240 cellers diferents.

Castell d’Or ha estat reconegut en la categoria de Millor Escumós Jove amb el Castell d’Or Brut Orgànic elaborat amb les varietats Xarel·lo, Macabeu i Parellada. Es tracta d’un cava molt expressiu i aromàtic, amb notes de fruita madura i cítrics. Té una criança mínima de 14 mesos a les caves i es caracteritza per la seva expressivitat i una mineralitat moderada i agradable. L’elegància i equilibri defineixen també aquest vi escumós perfecte per acompanyar peix, carn i marisc. Castell d’Or ha estat també reconegut amb la medalla de bronze en aquesta mateixa categoria amb el seu Cava Castell d’Or Brut que aquest any acumula diferents premis internacionals. El Gerent del Grup, Jordi Amell ha estat l’encarregat de recollir els premis pel grup representant una empresa formada per 13 cellers cooperatius.

El president de Castell d’Or, Adrià Rabadà ha explicat que “portem tres Vinaris d’Or en els sis últims anys però és el primer cop que destaquem amb un ecològic i és un gran orgull”, i ha afegit que “és un reconeixement per viticultors, personal dels cellers i tots els membres del grup que fan possible l’elaboració d’aquest producte”.

La Gala d’aquest any ha estat caracteritzada per les mesures de prevenció i seguretat davant la Covid-19 amb aforament reduït i l’ús generalitzat de mascaretes i gel hidroalcohòlic. L’escriptor Màrius Serra també va voler fer menció de les dificultats que han hagut d’afrontar els cellers amb l’epidèmia de Míldiu que ha fet minvar la productivitat del sector.

Castell d’Or, la unió de 13 cellers

Castell d’Or neix el 2006 de la unió de 13 cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona i Montsant. Aquests cellers, amb una història centenària, aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, cava i olis elevant l’estàndard de qualitat dels seus productes fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques.

Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

14.03.2025

Cranc del Delta amb ajoblanco de calçots del Prat

03/2025

Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya