La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i la Federació Catalana de Bancs d’Aliments han subscrit un conveni de col·laboració per lluitar contra la pobresa i el malbaratament alimentari.
En virtut d’aquest acord, la Federació es compromet a fomentar entre les cooperatives sòcies les donacions de productes com fruita, cítrics, arròs, llet, oli d’oliva, fruits secs... L’objectiu és consolidar les aportacions que ja venien fent les cooperatives i estructurar-les amb l’objectiu de garantir el subministrament regular i diversificat per productes i zones productores en les quantitats requerides pels bancs d’aliments.
Un dels principals àmbits de col·laboració són les aportacions de fruita i cítrics, que, a Catalunya, se situen en unes 14.500 tones anuals i es realitzen en el marc de mesures com la retirada de producte del mercat. Una part d’aquesta fruita es destina a l’elaboració de sucs i es lliura als Bancs dels Aliments en aquest format.
En concret, l’última campanya es van aportar unes 4.300 tones de nectarines, 3.200 tones de paraguaios i platerines, 3.000 tones de préssecs, 1.700 tones de clementines, 850 tones de peres, 650 tones de taronges, 500 tones de pomes i 380 tones de prunes.
La Federació també participa entre altres fòrums dedicats a evitar el malbaratament com els projectes europeus Ecowasteforfood, que lidera l’Agència de Residus de Catalunya, i Agrimax, que desenvolupa la producció de múltiples productes d’alt valor a partir de residus de processament d’aliments i cultius.
L’estudi sobre l’impacte de la crisi energètica dut a terme per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que el sector...
Coincidint amb l’encariment de la despesa energètica i per contribuir a un món més net i sostenible, la Federació de Cooperatives Agràries de...
L’abril d’aquest any 2022 es recordarà al camp català per una gelada històrica a les comarques de Lleida i Terres de l’Ebre, amb...
Espanya ha estat dels primers estats membres a disposar del Pla Estratègic de la PAC (PEPAC) per al període 2023-2027, que Brussel·les va aprovar...
Des de principi d’any, les problemàtiques i inquietuds de la ramaderia es debaten en el marc del grup de treball específic del sector integrat...
La Cooperativa Agrícola del Prat fa temps que elabora productes a partir del seu producte estrella: la Carxofa Prat, una carxofa de la varietat...
Durant la celebració del Fòrum Gastronòmic 2022, l’'Ètim' Dolça Carinyena de la Cooperativa Falset Marçà ha rebut el premi a la millor...
Hort del Silenci és fruit de l'experiència i el compromís de la branca ecològica de la Cooperativa d'Artesa de Segre, ECO Artesa 2058, per oferir...
29.000 pagesos i pageses compromesos amb l’alimentació i el territori
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h