Carregant web FCAC

Contra el malbaratament

Les cooperatives signen un conveni amb el Banc dels Aliments per lluitar contra la pobresa amb el subministrament regular de productes com fruita, cítrics, arròs, llet, oli d’oliva o fruits secs

15/11/2019

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i la Federació Catalana de Bancs d’Aliments han subscrit un conveni de col·laboració per lluitar contra la pobresa i el malbaratament alimentari.

En virtut d’aquest acord, la Federació es compromet a fomentar entre les cooperatives sòcies les donacions de productes com fruita, cítrics, arròs, llet, oli d’oliva, fruits secs... L’objectiu és consolidar les aportacions que ja venien fent les cooperatives i estructurar-les amb l’objectiu de garantir el subministrament regular i diversificat per productes i zones productores en les quantitats requerides pels bancs d’aliments.

Un dels principals àmbits de col·laboració són les aportacions de fruita i cítrics, que, a Catalunya, se situen en unes 14.500 tones anuals i es realitzen en el marc de mesures com la retirada de producte del mercat. Una part d’aquesta fruita es destina a l’elaboració de sucs i es lliura als Bancs dels Aliments en aquest format.

En concret, l’última campanya es van aportar unes 4.300 tones de nectarines, 3.200 tones de paraguaios i platerines, 3.000 tones de préssecs, 1.700 tones de clementines, 850 tones de peres, 650 tones de taronges, 500 tones de pomes i 380 tones de prunes.

La Federació també participa entre altres fòrums dedicats a evitar el malbaratament com els projectes europeus Ecowasteforfood, que lidera l’Agència de Residus de Catalunya, i Agrimax, que desenvolupa la producció de múltiples productes d’alt valor a partir de residus de processament d’aliments i cultius.

Altres notícies
05.12.2022

Les cooperatives agràries busquen alternatives a l’encariment de l’energia

12/2022

L’estudi sobre l’impacte de la crisi energètica dut a terme per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que el sector...

05.12.2022

Comunitats Energètiques Rurals

12/2022

Coincidint amb l’encariment de la despesa energètica i per contribuir a un món més net i sostenible, la Federació de Cooperatives Agràries de...

05.12.2022

Les gelades d’abril aturen parcialment les cooperatives

12/2022

L’abril d’aquest any 2022 es recordarà al camp català per una gelada històrica a les comarques de Lleida i Terres de l’Ebre, amb...

05.12.2022

Canvi d'escenari amb la nova PAC

12/2022

Espanya ha estat dels primers estats membres a disposar del Pla Estratègic de la PAC (PEPAC) per al període 2023-2027, que Brussel·les va aprovar...

05.12.2022

El model de ramaderia del futur

12/2022

Des de principi d’any, les problemàtiques i inquietuds de la ramaderia es debaten en el marc del grup de treball específic del sector integrat...

05.12.2022

Carxofes del Prat i Espigoladors, sinergia social

12/2022

La Cooperativa Agrícola del Prat fa temps que elabora productes a partir del seu producte estrella: la Carxofa Prat, una carxofa de la varietat...

05.12.2022

L’'Ètim' Dolça Carinyena, un xarrup amb premi

12/2022

Durant la celebració del Fòrum Gastronòmic 2022, l’'Ètim' Dolça Carinyena de la Cooperativa Falset Marçà ha rebut el premi a la millor...

05.12.2022

Hort del Silenci, l'Artesa de Segre ecològic

12/2022

Hort del Silenci és fruit de l'experiència i el compromís de la branca ecològica de la Cooperativa d'Artesa de Segre, ECO Artesa 2058, per oferir...

Som socis de
Amb el suport de