Carregant web FCAC

Sostenibilitat alimentària

Un total de 16 cooperatives, coordinades per la Federació, han participat durant aquest any 2019 en la implantació de la eina eSIAB, que facilita l’autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària, finançat pel Reial Decret 307/2019

15/11/2019

L’objectiu del projecte és reforçar la competitivitat de les cooperatives, com a indústries del sector alimentari, mitjançant la millora de la seva sostenibilitat tant a nivell econòmic com mediambiental i social.

La sostenibilitat integral és, actualment, un requisit per a les empreses de tots els sectors. D’entrada, les cooperatives agràries són entitats que ja responen als principis cooperatius, uns valors que es troben alineats amb el Decàleg de Sostenibilitat Integral de la Indústria Alimentària, que formula deu fonaments bàsics i al qual s’hi poden adherir les empreses que hagin realitzat la seva autoavaluació amb l’eina eSIAB.

L’adhesió al Decàleg permet donar visibilitat al compromís de la cooperativa amb la sostenibilitat integral alhora que estableix una situació d’avantatge en la sol·licitud de determinats ajuts, com els destinats a inversions en el sector vitivinícola.

El projecte està impulsat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, que pretén fomentar la sostenibilitat integral de la indústria alimentària amb un conjunt d’eines específiques.

Altres notícies
17.03.2025

Les seccions de crèdit avui

03/2025

A Catalunya, hi ha 55 cooperatives agràries amb secció de crèdit que presten els seus serveis a 72 poblacions i tenen un paper clau per combatre...

17.03.2025

Campanya amb poca producció i davallada de preu a l'oli d'oliva

03/2025

Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...

17.03.2025

L'impacte del reglament de benestar animal

03/2025

El Reial decret de benestar animal aprovat al 2023 establia un període de dos anys per a l’adaptació de les granges de porcí i, per tant, hauria...

17.03.2025

La climatologia malmet la collita de cítrics

03/2025

La campanya de cítrics a les Terres de l'Ebre ha estat marcada per una suma d’adversitats climàtiques que han afectat significativament la...

17.03.2025

Mesures de suport per la sequera i la DANA

03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha participat a la Taula Agrària en què s’ha concretat un nou paquet de mesures per fer...

14.03.2025

"Les cooperatives són un actiu clau en el desenvolupament local del país"

03/2025

Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va començar la trajectòria laboral al Bages i, de 2004 i a 2007, quan va tenir...

14.03.2025

Formació, factor clau per a l'èxit empresarial

03/2025

Les cooperatives agràries són entitats estratègiques per al desenvolupament econòmic i social del sector primari. La seva competitivitat i...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya