Després d’una prova pilot feta l’any passat i de la bona acollida obtinguda, la cooperativa ha decidit incorporar una nova modalitat de visita al seu programa. Es tracta d’obrir la granja de La Fageda als més menuts, nens i nenes de 3 a 8 anys, perquè acompanyin els vedells i les vaques durant prop de dues hores.
“Petits grangers”, aquest és el nom de l’activitat, es realitza tres dissabtes al mes de 3 a 5 de la tarda per a grups tancats i amb un màxim de 10 infants. Aquests disposen de carretons, pales i tota mena d’estris de granja fets a la seva mida. Els “petits grangers” acompanyen el vaquer en les diferents tasques de la granja i assisteixen a la munyida de la tarda, al mateix temps que també poden donar el biberó als vedells. En tot moment, la mainada va acompanyada dels pares.
En realitzar-se a la tarda, la granja és tancada al públic i per tant les instal·lacions només s’obren per als “petits grangers” i a les seves famílies. El preu per persona és de 7 euros i inclou una completa degustació de productes. De fet, els infants també es preparen el seu berenar saludable amb productes de La Fageda.
La Comissió Europea està impulsant ara mateix un programa per introduir hàbits alimentaris saludables dins la dieta dels escolars i considera important el consum de fruita, llet i els seus derivats. Entre altres mesures, vol apropar els infants a l’agricultura. Ja fa prop de 20 anys que La Fageda obre la granja als visitants, però mai s’havia concebut la visita amb aquesta càrrega pedagògica, oferint a la mainada una implicació i unes feines concretes en el dia a dia de la granja. Una activitat, per tant, que suposa un aprenentatge important en el seu desenvolupament.
La Fageda es va crear a Olot ara fa 35 anys. 5 anys més tard es traslladar a la finca actual on hi comença a desenvolupar activitats agropecuàries. A banda d’una granja de vaques de llet, La Fageda porta el manteniment del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, cultiva fruites i hortalisses que transforma en melmelades, elabora gelats i és el segon fabricant de iogurt a Catalunya. Per la seva banda, el Servei d’Atenció al Visitant de La Fageda atén cada any unes 42.000 persones. Cal remarcar que el 60% de la plantilla de la fundació presenta una discapacitat psíquica o un malaltia mental crònica.
Més informació
Mariona Martí - Tel. 972 681 011
Fotos de l’activitat
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
Enguany, amb diversos reconeixements d’àmbit internacional, els olis d’oliva verge extra de les cooperatives agràries catalanes estan...
Castell d’Or presenta el restyling dels seus vins de la DO Montsant: els Templers. Es tracta d’una renovació estètica d’una de les marques...
L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h