Carregant web FCAC

Castell d’Or destaca amb tres medalles al Concurs SAKURA Japan Women’s Wine Awards

El grup obté dues medalles d’or i una de plata al certamen del vi més important de tota Àsia

08/03/2021

El grup Castell d’Or ha estat reconegut amb tres medalles al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més prestigiós de tota Àsia, jutjat exclusivament per dones de la indústria vitivinícola japonesa. Els resultats d’aquests guardons esdevenen una referència pel país del nipó i la resta d’Àsia. En aquesta edició, els organitzadors han rebut un nombre rècord de 4.562 entrades de 32 països diferents. Castell d’Or ha destacat amb els caves presentats, assolint dues medalles d’or i una de plata.

En concret, Castell d’Or ha estat premiat amb les següents referències de la DO Cava

  • Cava L’Arboç 1919 Brut – Medalla d’Or
  • Cava Pupitre Brut – Medalla d’Or
  • Cava Pupitre Brut Rosat – Medalla de Plata

El CEO de Castell d’Or, Jordi Amell, ha destacat que “aquests premis són un referent internacional especialment en els països asiàtics i, el fet d’obtenir les medalles pels nostres caves és una bona mostra de l’excel·lència dels productes que porta Castell d’Or”. Amell ha volgut destacar “la importància d’aquest reconeixement en uns premis que creen tendència en el mercat japonès i marquen pautes de consum els països asiàtics”.

Els premis Sakura, referent en el món asiàtic

Els premis 'SAKURA' van començar la seva història el 2014 com el primer concurs internacional de vins jutjat exclusivament per dones al Japó. Presidit per Yumi Tanabe, una activa i educadora del vi al país asiàtic, els premis han crescut gradualment i ara han esdevingut la competició vinícola més important d’Àsia amb més de 4.000 propostes vitivinícoles d’arreu del món. Els organitzadors apunten que  han fomentat l’evolució de nous criteris de selecció de vins des de la perspectiva de les dones japoneses i s’espera una major activació de la cultura i el mercat del vi al Japó. Aquests premis, els resultats del qual es publiquen el Dia Internacional de la Dona, també reivindiquen el paper femení en el món del vi. Entre les professionals que formen part del jurat, hi ha  sommeliers, enòlogues, docents, periodistes, directores d’hotels i restaurants i representants d’empreses importadores i empreses distribuïdores. Yumi Tanabe afirma que el 43% dels sommeliers al Japó són dones, titulades per la Japan Sommelier Association, i el 60% dels qualificats com 'Wine Experts' també són dones, acabant amb la idea que el món del vi és majoritàriament masculí. Enguany el concurs ha tingut lloc sota estrictes mesures de seguretat i prevenció enfront de la Covid-19.

Castell d’Or, la unió de 16 cellers

Castell d’Or neix el 2006 de la unió de diferents cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona,  Montsant i Costers del Segre. Actualment, són un total de 16 els cellers que formen part d’un dels grups més representatius de Catalunya. Aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, cava i olis elevant l’estàndard de qualitat dels seus productes fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques.

 

Font: Castell d'Or

Altres notícies

Nova imatge per als vins de la Cooperativa Agrícola de Corbera d'Ebre

27/04/2021

La Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre presenta nova imatge per als seus vins que, d’ara endavant, s’identificaran amb un logotip que...

Muria Bio, gran triomfadora en el III Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques

26/04/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa Mel Muria, ha rebut la màxima puntuació en el III Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques...

Els vins Domenio Wines reconeguts amb altes puntuacions a la prestigiosa Guia Peñín 2022

21/04/2021

La cooperativa Cellers Domenys celebra la bona acollida rebuda de tots els vins Domenio Wines emparats sota la DO Catalunya i la DO Conca de...

Els iogurts líquids 'La Fageda' estrenen gust, imatge i un envàs més sostenible

19/04/2021

Les millores que La Fageda ha aplicat al producte han donat com a resultat uns iogurts líquids que milloren el gust, incorporen sucre de canya,...

Empordàlia col·labora amb la Fundació Arrels per Sant Jordi

15/04/2021

El passat Nadal, la Fundació Arrels es va posar en contacte amb el celler Empordàlia per sol·licitar la col·laboració amb l'aportació d'algun...

Muria BIO llança els primers caramels de mel ecològica d’Europa amb envàs 100% compostable

12/04/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa tarragonina Mel Muria que pertany al Canal Horeca, llança la primera línia de caramels de...

El 'Cossetània' Cava Brut Reserva, medalla d’or al Concurs MUNDUS VINI

18/03/2021

El Cava 'Cossetània' Brut Reserva s’ha endut una medalla d’or al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemània dues vegades a...

Els premis BIOLMIEL 2020 consoliden el lideratge de les mels ecològiques de Muria Bio a nivell internacional

15/03/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa perellonenca Mel Muria, ha estat una de les grans triomfadores en el premi italià BIOLMIEL...

Som socis de:
Amb el suport de