La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit, SCCL ha instal·lat més de 200 panells solars a la seva planta de la Selva del Camp. La potència de la instal·lació és de 100.000 KW, amb una producció de més de 100.000 KWh/any, el que permet cobrir el 30% de la demanda d’electricitat de la nau i des d’ara la cooperativa compta amb un assessor energètic extern que ajudarà a millorar el rendiment de les plaques.
Aquesta actuació s'emmarca en el compromís mediambiental i en pro de la sostenibilitat de L’Avellanera per abordar la transició energètica, apostant per l’energia solar com a aliada per optimitzar l’eficiència de la seva planta productora. Gràcies a aquesta solució, la cooperativa consumirà l’energia solar captada pels mòduls fotovoltaics i permetrà reduir el volum d’emissions de CO2 a l’atmosfera en 82,6 tones/any, disminuint així la petjada de carboni. Aquesta acció equival a la plantació de més de 4.500 arbres anuals.
“Aquesta decisió és un pas més del compromís de la nostra cooperativa vers la sostenibilitat. En els darrers anys, l’autoconsum elèctric basat en la generació amb energia fotovoltaica és la clau d’un nou model energètic i com a entitat innovadora no podíem quedar-nos enrere”.
Segons Anton Escoda, director general de l’Avellanera, “aquesta decisió és un pas més del compromís de la nostra cooperativa vers la sostenibilitat. En els darrers anys, l’autoconsum elèctric basat en la generació amb energia fotovoltaica és la clau d’un nou model energètic i com a entitat innovadora no podíem quedar-nos enrere”.
L’empresa KATAE ha estat l’encarregada de la instal·lació i de la posada en marxa d’aquesta solució energètica d’autoconsum. També ha desenvolupat l’enginyeria, l’execució, el sistema de monitorització i es farà càrrec del manteniment.
La cooperativa abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, entre els que destaquen les avellanes, l’oli d’oliva verge extra 'Silvaurum' amb DOP Siurana. Recentment ha llançat al mercat un licor de crema d’avellana elaborat per Bodegues i Destil·leries Lehmann. En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’oliveres, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.
Font: L'Avellanera i Secció de Crèdit, SCCL
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h