Carregant web FCAC

Arriba l’oli del raig a les cooperatives

La collita d’olives ha començat a moltes zones de Catalunya i s’allargarà fins a finals de desembre o principis de gener

22/10/2021

Molts molins de les cooperatives ja han començat a rajar oli. La collita d’olives ha començat a moltes zones de Catalunya i s’allargarà fins a finals de desembre o principis de gener.

Algunes cooperatives oleícoles elaboren l’oli del raig, el coneixes?

Es tracta d’un oli d’oliva verge extra obtingut durant les primeres setmanes de campanya que s’obté per extracció en fred mitjançant procediments mecànics, però que en aquest procés el suc de l’oliva no ha estat filtrat. D’aquí la seva aparença tèrbola, fins i tot podem trobar matèria sòlida d’oliva al fons de l’envàs. Això d’entrada ens podria semblar un defecte, però tot el contrari, ofereix a l’oli textura, aroma i sabor i aporta fibra vegetal al producte.

Es recomanable consumir l’oli del raig en un màxim de 3 mesos després de la compra

Es recomanable consumir l’oli del raig en un màxim de 3 mesos després de la compra. Els olis d’oliva s’han de conservar sempre en llocs on no rebin llum directa, sobretot del sol, i frescos. Les altes temperatures no són bones aliades per aquest producte. D’aquesta forma evitareu accelerar el procés d’oxidació.

Així que ja ho sabeu, d’aquí poc podreu degustar l’oli nou! Us recomanem trepitjar el territori i visitar les fires especialitzades en aquest producte o les agrobotigues. I si no teniu la possibilitat, sempre podeu fer les vostres compres on-line a través d’agrobotigues.cat o bé a algunes de les botigues virtuals de les cooperatives.

MÉS INFORMACIÓ D’INTERÈS
Infografia "Saps diferenciar els tipus d'oli d'oliva?"

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
25.11.2022

6a Edició dels Premis DOP Catalanes d'Oli

25/11/2022

Les cinc denominacions d’origen protegides d’oli d’oliva de Catalunya -Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà- han...

11.11.2022

Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi!

11/11/2022

Tal i com marca la tradició, avui, dia de Sant Martí, és el tret de sortida del primer vi de l’any, l’anomenat vi novell. Es tracta d’un vi...

09.11.2022

Arriba la Festa d'Empordàlia

09/11/2022

El diumenge 27 de novembre, el celler Empordàlia celebrarà la seva festa de l’oli, la tradicional Festa d’Empordàlia, un moment per agrair la...

03.11.2022

‘Cabra Feixet’ Prèmium, l’OOVE de Coperelló reconegut internacionalment

03/11/2022

Al Perelló es troben les pintures prehistòriques Cabra Feixet, reconegudes com a Patrimoni Mundial per la UNESCO. Aquestes pintures són la...

26.10.2022

El Taller Baix Camp i la Cooperativa Falset Marçà reforcen la seva col·laboració amb la presentació d’un vi solidari

26/10/2022

La Cooperativa Falset Marçà ha posat a la venda un nou vi solidari, els beneficis del qual aniran destinats a les persones amb discapacitat...

25.10.2022

Còctel xocolatejat, la millor selecció de fruits secs de L'Avellanera per endolcir les sobretaules nadalenques

25/10/2022

La cooperativa L’Avellanera, de la Selva Camp, ens fa una dolça proposta per endolcir les sobretaules de les festes nadalenques: el seu còctel...

24.10.2022

La Cooperativa de Juncosa presenta l'oli d'oliva verge extra 'Les Cabanes Taste of Earth' de la nova campanya

24/10/2022

La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha presentat l’oli d’oliva verge extra ‘Premium’ de collita primerenca 'Les Cabanes Taste of...

24.10.2022

Castell d'Or estrena nova web

24/10/2022

Castell d’Or presenta la seva nova pàgina web amb l’objectiu d’oferir una millor experiència a l’usuari i incrementar la coherència amb la...

Som socis de
Amb el suport de