Carregant web FCAC

Arriba l’oli del raig a les cooperatives

La collita d’olives ha començat a moltes zones de Catalunya i s’allargarà fins a finals de desembre o principis de gener

22/10/2021

Molts molins de les cooperatives ja han començat a rajar oli. La collita d’olives ha començat a moltes zones de Catalunya i s’allargarà fins a finals de desembre o principis de gener.

Algunes cooperatives oleícoles elaboren l’oli del raig, el coneixes?

Es tracta d’un oli d’oliva verge extra obtingut durant les primeres setmanes de campanya que s’obté per extracció en fred mitjançant procediments mecànics, però que en aquest procés el suc de l’oliva no ha estat filtrat. D’aquí la seva aparença tèrbola, fins i tot podem trobar matèria sòlida d’oliva al fons de l’envàs. Això d’entrada ens podria semblar un defecte, però tot el contrari, ofereix a l’oli textura, aroma i sabor i aporta fibra vegetal al producte.

Es recomanable consumir l’oli del raig en un màxim de 3 mesos després de la compra

Es recomanable consumir l’oli del raig en un màxim de 3 mesos després de la compra. Els olis d’oliva s’han de conservar sempre en llocs on no rebin llum directa, sobretot del sol, i frescos. Les altes temperatures no són bones aliades per aquest producte. D’aquesta forma evitareu accelerar el procés d’oxidació.

Així que ja ho sabeu, d’aquí poc podreu degustar l’oli nou! Us recomanem trepitjar el territori i visitar les fires especialitzades en aquest producte o les agrobotigues. I si no teniu la possibilitat, sempre podeu fer les vostres compres on-line a través d’agrobotigues.cat o bé a algunes de les botigues virtuals de les cooperatives.

MÉS INFORMACIÓ D’INTERÈS
Infografia "Saps diferenciar els tipus d'oli d'oliva?"

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
26.05.2022

L'Avellanera destaca els beneficis de l'oli d'oliva verge extra a través del seu OOVE 'Silvaurum'

26/05/2022

'Silvaurum' és un oli d’oliva verge extra, pertanyent al Canal Horeca, elaborat per la cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona),...

24.05.2022

Els cellers cooperatius triomfen al concurs Garnatxes del Món

24/05/2022

A principis de maig es va celebrar, a Olite (Navarra), la 10a edició de Garnatxes del Món. En el concurs, d’àmbit internacional, prop de 900...

09.05.2022

Empordàlia dona suport a l'associació We Love Uganda

09/05/2022

L'associació empordanesa sense ànim de lucre We Love Uganda ha engegat una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recollir fons per garantir...

29.04.2022

Castell d'Or brilla amb tres noves medalles al Concurs SAKURA Japan Women’s Wine Awards

29/04/2022

Els caves de Castell d’Or han tornat a brillar al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més...

14.04.2022

Empordàlia regala roses fetes per la Fundació Arrels per Sant Jordi

14/04/2022

Per segon any consecutiu, el celler Empordàlia celebra la Diada de Sant Jordi col·laborant amb la Fundació Arrels i adquirint les roses...

11.04.2022

Celler Batea llança els seus primers vins en llauna

11/04/2022

Davant el constant canvi en què es troba el món, i les noves formes de consum i la demanda d’un públic més jove, han fet que Celler Batea es...

07.04.2022

L'Avellanera selecciona els seus millors productes per a la campanya de mones de Pasqua

07/04/2022

L’Avellanera, de la Selva Camp, inicia la seva campanya de Setmana Santa amb la comercialització d’exquisides mones de Pasqua. La...

07.04.2022

Castell d'Or obté quatre medalles al Concurs Mundus Vini Spring

07/04/2022

Castell d’Or ha obtingut quatre medalles al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemanya dues vegades a l’any. En la seva...

Som socis de:
Amb el suport de