Carregant web FCAC

La Cooperativa de Gandesa presenta el vermut ‘Pessigolla’

30/11/2022
Vermut d'autor 'Pessigolla'
Vermut d'autor 'Pessigolla' © Cooperativa de Gandesa

La Cooperativa de Gandesa ha presentat aquesta setmana el nou vermut d'autora 'Pessigolla' de la multipremiada bartender Mariona Vilanova, conceptualitzat des del seu origen per fer combinats. “Funciona perfectament com a producte sol i quan es barreja amb altres productes, no perd ni el seu gust ni la seva essència”, diu Vilanova.

El disseny de l'etiqueta ha estat creat per l'estudi barceloní Reskate i "és un homenatge al vermut 'Terralta', del qual enguany celebrem 90 anys. Hem volgut recrear la sensació que va suposar en aquell moment una etiqueta com la del 'Terralta', que la va fer un cartellista de renom i va suposar un abans i un després per la cooperativa. Hem anat a buscar un estudi que estigués a l'alçada d'aquella avantguarda. Reskate té murals de grans dimensions per tot el món i alhora treballa la cartelleria per a grans marques de manera artesanal", explica Pau Quintano, product manager de la cooperativa. "A més -continua- hem tornat a posar la dona en el centre de l'etiqueta, i també del producte. Les dones van ser clau per bastir la cooperativa, per mantenir-la durant la guerra i segueixen essent clau, per això hem volgut que consti que és un vermut d'autora, perquè l'ha fet una dona, en un sector, el del còctel, que està molt masculinitzat".

Mariona Vilanova, bartender que compta amb gairebé 30 anys de trajectòria en el món de la cocteleria i té diversos premis en el seu palmarès, no només ha estat a càrrec de la fórmula del nou vermut, sinó que ha estat darrera de l’ergonomia de l’ampolla: “moltes vegades qui dissenya els productes no pensen en la seva funció i en el món de la cocteleria necessites material adient per treballar amb l’agilitat i seguretat que demanda el client.”

"És fruit del cupatge d’un vermut blanc i un vermut negre, amb més de trenta essències de tot el món."

Sobre el producte, assegura que “hem volgut trencar el concepte tradicional de vermut. És fruit del cupatge d’un vermut blanc i un vermut negre, amb més de trenta essències de tot el món. Si el Terralta és un vermut de la terra, el Pessigolla és un vermut que ens ha d’obrir les portes al món, per això, en nas, té elements que entren bé en el panorama internacional: notes fresques, cítriques i botàniques, amb pinzellades de yuzu japonés o de marialluïsa.” “Té un color ambre roig brillant, i en boca té entrada sedosa i equilibrada amb tocs dolços i notes d’avellana torrada. Té un final rodó amb amarg subtil.”

“La base del vermut compta amb la garantia de qualitat del producte de la cooperativa i dels seus enòlegs Toni Coca i Marta Garriga. Si a la base li afegim el toc d'una professional de primer ordre del món del còctel, com és la Mariona, val a dir que ens trobem davant d'un producte molt especial, que a més té dues versions, una d’elles amb dos mesos de barrica més, amb roure francès i americà. Hem fet una tirada molt limitada i sempre serà un producte de venda gourmet.”

Per la seva banda, en Pere Bové, soci i president de la cooperativa, apunta que "la cooperativa sempre ha apostat per la qualitat i per la innovació. Aquest producte n'és un bon exemple: l'han elaborat grans professionals, amb una bona matèria prima, com és el raïm dels nostres socis, i amb una fórmula original que se surt de la nostra zona de confort per entrar en el món del còctel, i ho fem per adaptar la nostra oferta a nous consumidors. A més, es presenta en un format que aposta per l'art i disseny de primer nivell, com fa 90 anys."

Sobre la Cooperativa de Gandesa

La Cooperativa de Gandesa és coneguda pel seu edifici modernista, edificat el 1919 i dissenyat per l'arquitecte César Martinell. La Cooperativa de Gandesa compta amb 150 socis alguns dels quals treballen i viuen exclusivament de les seves terres, sent els cultius més importants els de vinya, ametllers i oliveres. Està inscrita a la DO Terra Alta. Comercialitza una cinquantena de productes de vi i oli per a tots els gustos i butxaques que han obtingut molts premis i altes puntuacions a diferents guies.

Font: Cooperativa de Gandesa
Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya