Carregant web FCAC

La Cooperativa de Gandesa presenta el vermut ‘Pessigolla’

30/11/2022
Vermut d'autor 'Pessigolla'
Vermut d'autor 'Pessigolla' © Cooperativa de Gandesa

La Cooperativa de Gandesa ha presentat aquesta setmana el nou vermut d'autora 'Pessigolla' de la multipremiada bartender Mariona Vilanova, conceptualitzat des del seu origen per fer combinats. “Funciona perfectament com a producte sol i quan es barreja amb altres productes, no perd ni el seu gust ni la seva essència”, diu Vilanova.

El disseny de l'etiqueta ha estat creat per l'estudi barceloní Reskate i "és un homenatge al vermut 'Terralta', del qual enguany celebrem 90 anys. Hem volgut recrear la sensació que va suposar en aquell moment una etiqueta com la del 'Terralta', que la va fer un cartellista de renom i va suposar un abans i un després per la cooperativa. Hem anat a buscar un estudi que estigués a l'alçada d'aquella avantguarda. Reskate té murals de grans dimensions per tot el món i alhora treballa la cartelleria per a grans marques de manera artesanal", explica Pau Quintano, product manager de la cooperativa. "A més -continua- hem tornat a posar la dona en el centre de l'etiqueta, i també del producte. Les dones van ser clau per bastir la cooperativa, per mantenir-la durant la guerra i segueixen essent clau, per això hem volgut que consti que és un vermut d'autora, perquè l'ha fet una dona, en un sector, el del còctel, que està molt masculinitzat".

Mariona Vilanova, bartender que compta amb gairebé 30 anys de trajectòria en el món de la cocteleria i té diversos premis en el seu palmarès, no només ha estat a càrrec de la fórmula del nou vermut, sinó que ha estat darrera de l’ergonomia de l’ampolla: “moltes vegades qui dissenya els productes no pensen en la seva funció i en el món de la cocteleria necessites material adient per treballar amb l’agilitat i seguretat que demanda el client.”

"És fruit del cupatge d’un vermut blanc i un vermut negre, amb més de trenta essències de tot el món."

Sobre el producte, assegura que “hem volgut trencar el concepte tradicional de vermut. És fruit del cupatge d’un vermut blanc i un vermut negre, amb més de trenta essències de tot el món. Si el Terralta és un vermut de la terra, el Pessigolla és un vermut que ens ha d’obrir les portes al món, per això, en nas, té elements que entren bé en el panorama internacional: notes fresques, cítriques i botàniques, amb pinzellades de yuzu japonés o de marialluïsa.” “Té un color ambre roig brillant, i en boca té entrada sedosa i equilibrada amb tocs dolços i notes d’avellana torrada. Té un final rodó amb amarg subtil.”

“La base del vermut compta amb la garantia de qualitat del producte de la cooperativa i dels seus enòlegs Toni Coca i Marta Garriga. Si a la base li afegim el toc d'una professional de primer ordre del món del còctel, com és la Mariona, val a dir que ens trobem davant d'un producte molt especial, que a més té dues versions, una d’elles amb dos mesos de barrica més, amb roure francès i americà. Hem fet una tirada molt limitada i sempre serà un producte de venda gourmet.”

Per la seva banda, en Pere Bové, soci i president de la cooperativa, apunta que "la cooperativa sempre ha apostat per la qualitat i per la innovació. Aquest producte n'és un bon exemple: l'han elaborat grans professionals, amb una bona matèria prima, com és el raïm dels nostres socis, i amb una fórmula original que se surt de la nostra zona de confort per entrar en el món del còctel, i ho fem per adaptar la nostra oferta a nous consumidors. A més, es presenta en un format que aposta per l'art i disseny de primer nivell, com fa 90 anys."

Sobre la Cooperativa de Gandesa

La Cooperativa de Gandesa és coneguda pel seu edifici modernista, edificat el 1919 i dissenyat per l'arquitecte César Martinell. La Cooperativa de Gandesa compta amb 150 socis alguns dels quals treballen i viuen exclusivament de les seves terres, sent els cultius més importants els de vinya, ametllers i oliveres. Està inscrita a la DO Terra Alta. Comercialitza una cinquantena de productes de vi i oli per a tots els gustos i butxaques que han obtingut molts premis i altes puntuacions a diferents guies.

Font: Cooperativa de Gandesa
Altres notícies
30.11.2023

La festa del Vi Novell torna a Barcelona

30/11/2023

La festa del Vi Novell tornarà als jardins del Palau Robert de Barcelona el proper dissabte 9 de desembre. De les 11 del matí a les 8 del vespre...

21.11.2023

Caprabo augmenta les vendes de productes de cooperatives agràries un 6% en el que va d’any

21/11/2023

Caprabo manté el creixement en les vendes de productes de proximitat procedents de cooperatives agràries, que han registrat un augment del 6% en el...

16.11.2023

Festa d’Empordàlia, un moment per agrair

16/11/2023

La tradicional Festa d’Empordàlia, en què el celler Empordàlia celebra la seva festa de l’oli, tindrà lloc el diumenge 26 de novembre de 10 a...

14.11.2023

Tres vins de l'Agrícola de Llorenç obtenen més de 9,5 punt a la Guia de Vins de Catalunya 2024

14/11/2023

Els vins i caves de la cooperativa Agrícola de Llorenç del Penedès han obtingut nous reconeixements, aquesta vegada en l'àmbit català. Dos vins...

13.11.2023

Lots de Nadal amb valors cooperatius de la Cooperativa Plana de Vic

13/11/2023

L'agrobotiga Rebost Pagès, de la Cooperativa Plana de Vic, presenta enguany un catàleg de productes per crear lots amb valors cooperatius i...

09.11.2023

Coselva inaugura el nou molí sostenible, amb coberta vegetal i un sistema pioner d’extracció d’oli al buit

09/11/2023

Coincidint amb la Festa de l’Oli Nou, la cooperativa Coselva inaugura el nou molí d’oli, que ha suposat una inversió de 5 milions d’euros per...

06.11.2023

La Cooperativa Agrícola del Prat presenta la nova crema de calçots per contribuir amb la lluita contra el malbaratament alimentari

06/11/2023

La Cooperativa Agrícola del Prat de Llobregat presenta un nou producte, la crema de calçots, en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona. La crema...

10.10.2023

Els cellers cooperatius s’enduen 36 medalles i els guardons al Millor Celler i Millor Etiqueta dels Premis Vinari

10/10/2023

Els Premis Vinari dels vins catalans 2023, ha atorgat 1 medalla Vinari Gran Or, 12 medalles Vinari Or, 23 medalles Vinari Plata i 2 Premis Especials...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya