En el marc del projecte AgroBioFood b. Ponent, el 31 de gener tindrà lloc a Lleida la jornada de presentació de resultats de l’operació liderada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).
Des de fa dos anys la FCAC ha treballat en aquest projecte, amb l’objectiu de transformar el model econòmic de Lleida cap a l’economia verda. Concretament, ha executat l’operació 4 “Demanda AgroBioFood: nous models productius i cadenes de valor per a l’adaptació en la demanda europea (market pull)”.
Les tasques desenvolupades en aquesta operació s’han estructurat en diferents actuacions. Un primer estudi sobre tendències alimentàries a nivell europeu, realitzat per l’assessoria PwC Strategy & Economics, ha servit de base perquè l’associació empresarial Minkadev Soluciones y Estudios, SL i Akis Research, SL realitzés la identificació i proposta de nous models productius i de negoci agroalimentaris en el territori de Ponent, dins del marc de la producció sostenible i la bioeconomia circular. En atenció a aquests estudis, la FCAC ha treballat en diferents formes d’estructurar aquests nous models de negoci i el talent necessari, així com en la identificació de les innovacions necessàries per implantar-los, per afrontar les barreres i reptes, i aprofitar les oportunitats que donen aquestes innovacions. Paral·lelament, s’ha fet l’avaluació del grau de sostenibilitat actual del territori amb les eines E-SIAB i PAS per tal de tenir una diagnosi de la situació actual com a base per a les futures línies de treball.
En aquesta jornada es presentaran els principals resultats de les diferents actuacions i s’exposaran en detall els resultats de l’”Estudi d’identificació i definició de models productius i models de negoci agroalimentaris dins del marc de la producció sostenible d’aliments i de la bioeconomia circular a implantar a la zona del Pla de Lleida” realitzat per l’associació Minkadev-Akis per encàrrec de la FCAC.
PROGRAMA
9.30 h | Recepció d’assistents
9.45 h | Benvinguda. Joan Talarn Gilabert, president de la Diputació de Lleida
10 h | Presentació. Ramon Sarroca, president de la FCAC
10.15 h | Resum d’actuacions del projecte: models de negoci i talent, innovació i sostenibilitat. Anna García, Clara Fullana i Diana Molina, tècniques de la FCAC
10.45 h | Presentació de les principals conclusions de l’estudi “Tendències de consum en mercats europeus”. Jordi Salvador, Manager a PwC Strategy & Economics
11.15 h | Pausa-cafè
11.45 h | Presentació oficial de l’estudi “Definició de nous models productius i nous models de negoci”. Antoni Oliva i Rosa Cisneros, de Minkadev Soluciones y Estudios, SL; Víctor Falguera, Akis Research, SL
13.45 h | Torn obert de preguntes
14 h | Cloenda. Ramon Sarroca, president de la FCAC
INSCRIPCIONS https://bit.ly/3ZvJrz1
Les cooperatives del sector han participat a la jornada RECOMEX sobre resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern que, com...
La Federació i les cooperatives implicades en el projecte han participat en una jornada organitzada per l’IRTA, en el marc del Grup Operatiu OLIV...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa preocupació davant l’entrada en vigor, avui, dels nous aranzels provisionals...
L'Hostatgeria de Poblet acollirà, dimecres 1 d'octubre, una trobada pensada per compartir experiències, crear xarxa i reflexionar sobre el...
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha expressat la seva satisfacció per l'acord aconseguit entre la Cambra Arrossera del...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h