En el marc del projecte AgroBioFood b. Ponent, el 31 de gener tindrà lloc a Lleida la jornada de presentació de resultats de l’operació liderada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).
Des de fa dos anys la FCAC ha treballat en aquest projecte, amb l’objectiu de transformar el model econòmic de Lleida cap a l’economia verda. Concretament, ha executat l’operació 4 “Demanda AgroBioFood: nous models productius i cadenes de valor per a l’adaptació en la demanda europea (market pull)”.
Les tasques desenvolupades en aquesta operació s’han estructurat en diferents actuacions. Un primer estudi sobre tendències alimentàries a nivell europeu, realitzat per l’assessoria PwC Strategy & Economics, ha servit de base perquè l’associació empresarial Minkadev Soluciones y Estudios, SL i Akis Research, SL realitzés la identificació i proposta de nous models productius i de negoci agroalimentaris en el territori de Ponent, dins del marc de la producció sostenible i la bioeconomia circular. En atenció a aquests estudis, la FCAC ha treballat en diferents formes d’estructurar aquests nous models de negoci i el talent necessari, així com en la identificació de les innovacions necessàries per implantar-los, per afrontar les barreres i reptes, i aprofitar les oportunitats que donen aquestes innovacions. Paral·lelament, s’ha fet l’avaluació del grau de sostenibilitat actual del territori amb les eines E-SIAB i PAS per tal de tenir una diagnosi de la situació actual com a base per a les futures línies de treball.
En aquesta jornada es presentaran els principals resultats de les diferents actuacions i s’exposaran en detall els resultats de l’”Estudi d’identificació i definició de models productius i models de negoci agroalimentaris dins del marc de la producció sostenible d’aliments i de la bioeconomia circular a implantar a la zona del Pla de Lleida” realitzat per l’associació Minkadev-Akis per encàrrec de la FCAC.
PROGRAMA
9.30 h | Recepció d’assistents
9.45 h | Benvinguda. Joan Talarn Gilabert, president de la Diputació de Lleida
10 h | Presentació. Ramon Sarroca, president de la FCAC
10.15 h | Resum d’actuacions del projecte: models de negoci i talent, innovació i sostenibilitat. Anna García, Clara Fullana i Diana Molina, tècniques de la FCAC
10.45 h | Presentació de les principals conclusions de l’estudi “Tendències de consum en mercats europeus”. Jordi Salvador, Manager a PwC Strategy & Economics
11.15 h | Pausa-cafè
11.45 h | Presentació oficial de l’estudi “Definició de nous models productius i nous models de negoci”. Antoni Oliva i Rosa Cisneros, de Minkadev Soluciones y Estudios, SL; Víctor Falguera, Akis Research, SL
13.45 h | Torn obert de preguntes
14 h | Cloenda. Ramon Sarroca, president de la FCAC
INSCRIPCIONS https://bit.ly/3ZvJrz1
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h