Carregant web FCAC

En el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, del 6 al 8 de novembre

La Cooperativa Agrícola del Prat presenta la nova crema de calçots per contribuir amb la lluita contra el malbaratament alimentari

La centenària cooperativa suma una vintena de socis i 600 hectàrees de conreu dins del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb la carxofa varietat blanca Tudela com a producte estrella

06/11/2023

La Cooperativa Agrícola del Prat de Llobregat presenta un nou producte, la crema de calçots, en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona. La crema de calçots, de la mateixa manera que la de carxofes, s’elabora amb excedents de calçots de la darrera temporada, per la qual cosa contribueix a lluitar contra el malbaratament alimentari.

Per donar a conèixer el producte, durant la fira, el taller de cuina Gastroshows prepararà crema catalana de carxofes amb poma i arròs de carxofes amb bolets de temporada.

A més, els assistents al certamen que s’apropin a l’estand de la cooperativa (Recinte Montjuïc - Estand A161) podran tastar tant la crema de calçots com la crema de carxofes i els patés picant i normal d’elaboració pròpia.

El producte estrella de la Cooperativa Agrícola del Prat és la Carxofa Prat varietat blanca Tudela. Aquesta cooperativa, amb més de cent anys d'història, compta amb més de 20 socis actius que conreen unes 600 hectàrees a dins del Parc Agrari del Baix Llobregat. La comercialització dels productes es fa a Mercabarna.

D’altra banda, en el certamen també es presentarà el fulletó de Saó Prat, associació que acompanya infants, joves i famílies en risc d’exclusió. El fulletó està elaborat amb residus de kiwi i energia verda i és lliure de lleixius. A més, és cent per cent reciclable.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
01.12.2023

Fòrum sobre el consum de cereals en el marc de la dieta mediterrània

01/12/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat, com a representants del sector productor, al Fòrum sobre els cereals...

30.11.2023

La festa del Vi Novell torna a Barcelona

30/11/2023

La festa del Vi Novell tornarà als jardins del Palau Robert de Barcelona el proper dissabte 9 de desembre. De les 11 del matí a les 8 del vespre...

27.11.2023

La FCAC es mostra d’acord amb la proposta de consens sobre els ajuts a vinya i cereals per la sequera

27/11/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra d’acord amb la proposta de consens sobre els ajuts destinats a pal·liar els...

21.11.2023

Caprabo augmenta les vendes de productes de cooperatives agràries un 6% en el que va d’any

21/11/2023

Caprabo manté el creixement en les vendes de productes de proximitat procedents de cooperatives agràries, que han registrat un augment del 6% en el...

16.11.2023

La cooperativa Unió Nuts aconsegueix la primera certificació per exportar ametlla en gra a la Xina

16/11/2023

La cooperativa catalana Unió Nuts podrà exportar ametlla en gra a la Xina després que aquesta setmana s’hagi conegut l’autorització del...

16.11.2023

Festa d’Empordàlia, un moment per agrair

16/11/2023

La tradicional Festa d’Empordàlia, en què el celler Empordàlia celebra la seva festa de l’oli, tindrà lloc el diumenge 26 de novembre de 10 a...

14.11.2023

Tres vins de l'Agrícola de Llorenç obtenen més de 9,5 punt a la Guia de Vins de Catalunya 2024

14/11/2023

Els vins i caves de la cooperativa Agrícola de Llorenç del Penedès han obtingut nous reconeixements, aquesta vegada en l'àmbit català. Dos vins...

13.11.2023

Lots de Nadal amb valors cooperatius de la Cooperativa Plana de Vic

13/11/2023

L'agrobotiga Rebost Pagès, de la Cooperativa Plana de Vic, presenta enguany un catàleg de productes per crear lots amb valors cooperatius i...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya