Carregant web FCAC

En el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, del 6 al 8 de novembre

La Cooperativa Agrícola del Prat presenta la nova crema de calçots per contribuir amb la lluita contra el malbaratament alimentari

La centenària cooperativa suma una vintena de socis i 600 hectàrees de conreu dins del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb la carxofa varietat blanca Tudela com a producte estrella

06/11/2023

La Cooperativa Agrícola del Prat de Llobregat presenta un nou producte, la crema de calçots, en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona. La crema de calçots, de la mateixa manera que la de carxofes, s’elabora amb excedents de calçots de la darrera temporada, per la qual cosa contribueix a lluitar contra el malbaratament alimentari.

Per donar a conèixer el producte, durant la fira, el taller de cuina Gastroshows prepararà crema catalana de carxofes amb poma i arròs de carxofes amb bolets de temporada.

A més, els assistents al certamen que s’apropin a l’estand de la cooperativa (Recinte Montjuïc - Estand A161) podran tastar tant la crema de calçots com la crema de carxofes i els patés picant i normal d’elaboració pròpia.

El producte estrella de la Cooperativa Agrícola del Prat és la Carxofa Prat varietat blanca Tudela. Aquesta cooperativa, amb més de cent anys d'història, compta amb més de 20 socis actius que conreen unes 600 hectàrees a dins del Parc Agrari del Baix Llobregat. La comercialització dels productes es fa a Mercabarna.

D’altra banda, en el certamen també es presentarà el fulletó de Saó Prat, associació que acompanya infants, joves i famílies en risc d’exclusió. El fulletó està elaborat amb residus de kiwi i energia verda i és lliure de lleixius. A més, és cent per cent reciclable.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
23.05.2024

Els cellers cooperatius guanyen 14 medalles al concurs internacional “Grenaches du Monde"

23/05/2024

La capital francesa va acollir la 12a edició del concurs Garnatxes del Món, dedicat a la varietat de raïm garnatxa. El jurat, format per un...

21.05.2024

El sector apícola de Catalunya celebra el Dia de l'Abella i entrega els premis del IV Concurs 'Les millors mels catalanes'

21/05/2024

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui en un acte al Palau Robert de Barcelona, coincidint amb la celebració...

16.05.2024

La prova pilot de recollida de productes fitosanitaris caducats o cancel·lats permet recollir més de 46 tones de productes

16/05/2024

El servei de recollida gratuït de productes fitosanitaris caducats o cancel·lats, ha permès reciclar més de 46 tones de productes de les...

16.05.2024

La Vinícola de Nulles acull la 1a edició del Melodeep Festival

16/05/2024

La Vinícola de Nulles continua impulsant la diversitat de l’oferta enoturística del celler amb activitats pensades per a tota mena de públic....

14.05.2024

Nou etiquetatge dels vins 'Sinols' d’Empordàlia

14/05/2024

El celler Empordàlia ha renovat l’etiquetatge dels vins 'Sinols', els vins més importants del celler, amb l’objectiu i el desig de traslladar,...

13.05.2024

Vins de cellers cooperatius catalans finalistes dels "Premis Manojo"

13/05/2024

La Unió Regional de Cooperatives Agràries de Castella i Lleó (URCACYL) ha convocat la XIX edició del Concurs Nacional de Vins de Bodegues...

09.05.2024

La FCAC reclama impulsar el cooperativisme agrari com agent de transformació econòmica i social i front l'emergència climàtica

09/05/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha traslladat les 20 propostes del sector per a la pròxima legislatura a les forces...

06.05.2024

La FCAC col·labora amb la UdL amb una classe magistral sobre la visió de les cooperatives i la Llei de la Cadena Alimentària

06/05/2024

En un ambient acadèmic on l'experiència pràctica i el coneixement teòric convergeixen, la Mar Garriga i la Maria José Galve, cap de l’àrea de...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya