Carregant web FCAC

En el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, del 6 al 8 de novembre

La Cooperativa Agrícola del Prat presenta la nova crema de calçots per contribuir amb la lluita contra el malbaratament alimentari

La centenària cooperativa suma una vintena de socis i 600 hectàrees de conreu dins del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb la carxofa varietat blanca Tudela com a producte estrella

06/11/2023

La Cooperativa Agrícola del Prat de Llobregat presenta un nou producte, la crema de calçots, en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona. La crema de calçots, de la mateixa manera que la de carxofes, s’elabora amb excedents de calçots de la darrera temporada, per la qual cosa contribueix a lluitar contra el malbaratament alimentari.

Per donar a conèixer el producte, durant la fira, el taller de cuina Gastroshows prepararà crema catalana de carxofes amb poma i arròs de carxofes amb bolets de temporada.

A més, els assistents al certamen que s’apropin a l’estand de la cooperativa (Recinte Montjuïc - Estand A161) podran tastar tant la crema de calçots com la crema de carxofes i els patés picant i normal d’elaboració pròpia.

El producte estrella de la Cooperativa Agrícola del Prat és la Carxofa Prat varietat blanca Tudela. Aquesta cooperativa, amb més de cent anys d'història, compta amb més de 20 socis actius que conreen unes 600 hectàrees a dins del Parc Agrari del Baix Llobregat. La comercialització dels productes es fa a Mercabarna.

D’altra banda, en el certamen també es presentarà el fulletó de Saó Prat, associació que acompanya infants, joves i famílies en risc d’exclusió. El fulletó està elaborat amb residus de kiwi i energia verda i és lliure de lleixius. A més, és cent per cent reciclable.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

25.06.2025

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

17.06.2025

La collita de cereal es recupera després de tres anys de sequera

17/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya