Coincidint amb la Festa de l’Oli Nou, la cooperativa Coselva inaugura el nou molí d’oli, que ha suposat una inversió de 5 milions d’euros per construir unes instal·lacions totalment sostenibles i sense cap impacte ambiental. L’acte d’inauguració es farà aquest diumenge, 12 de novembre, a les 9.30 h, a la Selva del Camp i més concretament al Mas d’en Víctor, que és una finca de 50 hectàrees destinada a la recerca.
La inversió és fruit del procés d’integració de les cooperatives de la Selva del Camp i Castellvell de Camp
El molí, que serà la nova casa de l’oli ANTARA, té capacitat per molturar 4 milions de quilos d’olives i utilitza un sistema pioner a Catalunya consistent en l’extracció al buit de l’oli d’oliva en lloc del premsat tradicional. Amb la tècnica d’extracció al buit, l’oli s’extrau totalment en fred de manera que les aromes, els polifenols i els àcids grassos es mantenen intactes i concentrats a l’oli, de forma que s’obté un producte molt diferenciat.
A més, el molí funciona amb energia solar i es fa reciclatge de les aigües utilitzades durant el procés d’elaboració de l’oli. D’altra banda, es valoritza el pinyol de l’oliva en reutilitzar-lo per a calefacció.
Les instal·lacions, de 4.000 metres quadrats i llum natural, han estat dissenyades per l’arquitecta Núria Salvador i tenen un format de “green village”, amb panells solars propis i una coberta vegetal que queda totalment integrada en el paisatge.
Els últims anys, Coselva ha sumat les cooperatives de l’Aleixar, Vilaplana i Castellvell del Camp, a més de la SAT Fruitscamp. La cooperativa resultant d’aquestes fusions agrupa 2.200 socis que produeixen uns 3 milions de quilos d’olives anuals.
Amb l'objectiu de continuar garantint un model de certificació ecològica pública basada en el dret públic, el control democràtic i la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que avui s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del marge...
La cooperativa Covides ha acollit una nova sessió pràctica sobre el calibratge d’equips d’aplicació de productes fitosanitaris, aquesta vegada...
L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...
Representants de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), encapçalats pel president Ramon Sarroca, han mantingut recentment una...
El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...
Avinyó (França) ha acollit el Comitè Mixt de Fruita de Llavor, en què han participat representants de diferents països europeus productius...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es reuneix, avui 4 d’abril, amb el Departament d’Agricultura i la Comissió...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h