Coincidint amb la Festa de l’Oli Nou, la cooperativa Coselva inaugura el nou molí d’oli, que ha suposat una inversió de 5 milions d’euros per construir unes instal·lacions totalment sostenibles i sense cap impacte ambiental. L’acte d’inauguració es farà aquest diumenge, 12 de novembre, a les 9.30 h, a la Selva del Camp i més concretament al Mas d’en Víctor, que és una finca de 50 hectàrees destinada a la recerca.
La inversió és fruit del procés d’integració de les cooperatives de la Selva del Camp i Castellvell de Camp
El molí, que serà la nova casa de l’oli ANTARA, té capacitat per molturar 4 milions de quilos d’olives i utilitza un sistema pioner a Catalunya consistent en l’extracció al buit de l’oli d’oliva en lloc del premsat tradicional. Amb la tècnica d’extracció al buit, l’oli s’extrau totalment en fred de manera que les aromes, els polifenols i els àcids grassos es mantenen intactes i concentrats a l’oli, de forma que s’obté un producte molt diferenciat.
A més, el molí funciona amb energia solar i es fa reciclatge de les aigües utilitzades durant el procés d’elaboració de l’oli. D’altra banda, es valoritza el pinyol de l’oliva en reutilitzar-lo per a calefacció.
Les instal·lacions, de 4.000 metres quadrats i llum natural, han estat dissenyades per l’arquitecta Núria Salvador i tenen un format de “green village”, amb panells solars propis i una coberta vegetal que queda totalment integrada en el paisatge.
Els últims anys, Coselva ha sumat les cooperatives de l’Aleixar, Vilaplana i Castellvell del Camp, a més de la SAT Fruitscamp. La cooperativa resultant d’aquestes fusions agrupa 2.200 socis que produeixen uns 3 milions de quilos d’olives anuals.
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h