Carregant web FCAC

Diumenge 12 de novembre, a les 9.30 h, a la Selva del Camp (Tarragona)

Coselva inaugura el nou molí sostenible, amb coberta vegetal i un sistema pioner d’extracció d’oli al buit

Les instal·lacions no tindran cap impacte ambiental i funcionaran amb energia solar, reciclatge d'aigües i reutilització del pinyol per a calefacció

09/11/2023

Coincidint amb la Festa de l’Oli Nou, la cooperativa Coselva inaugura el nou molí d’oli, que ha suposat una inversió de 5 milions d’euros per construir unes instal·lacions totalment sostenibles i sense cap impacte ambiental. L’acte d’inauguració es farà aquest diumenge, 12 de novembre, a les 9.30 h, a la Selva del Camp i més concretament al Mas d’en Víctor, que és una finca de 50 hectàrees destinada a la recerca.

La inversió és fruit del procés d’integració de les cooperatives de la Selva del Camp i Castellvell de Camp

El molí, que serà la nova casa de l’oli ANTARA, té capacitat per molturar 4 milions de quilos d’olives i utilitza un sistema pioner a Catalunya consistent en l’extracció al buit de l’oli d’oliva en lloc del premsat tradicional. Amb la tècnica d’extracció al buit, l’oli s’extrau totalment en fred de manera que les aromes, els polifenols i els àcids grassos es mantenen intactes i concentrats a l’oli, de forma que s’obté un producte molt diferenciat.

A més, el molí funciona amb energia solar i es fa reciclatge de les aigües utilitzades durant el procés d’elaboració de l’oli. D’altra banda, es valoritza el pinyol de l’oliva en reutilitzar-lo per a calefacció.

Les instal·lacions, de 4.000 metres quadrats i llum natural, han estat dissenyades per l’arquitecta Núria Salvador i tenen un format de “green village”, amb panells solars propis i una coberta vegetal que queda totalment integrada en el paisatge.

Els últims anys, Coselva ha sumat les cooperatives de l’Aleixar, Vilaplana i Castellvell del Camp, a més de la SAT Fruitscamp. La cooperativa resultant d’aquestes fusions agrupa 2.200 socis que produeixen uns 3 milions de quilos d’olives anuals.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Altres notícies
30.04.2025

Candidatura conjunta a les eleccions de la Junta Rectora del CCPAE

30/04/2025

Amb l'objectiu de continuar garantint un model de certificació ecològica pública basada en el dret públic, el control democràtic i la...

30.04.2025

Els socis de les cooperatives donen el tret de sortida a la campanya d'arròs

30/04/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que avui s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del marge...

29.04.2025

Covides acull una sessió pràctica de calibratge d'equips d'aplicació de fitosanitaris

29/04/2025

La cooperativa Covides ha acollit una nova sessió pràctica sobre el calibratge d’equips d’aplicació de productes fitosanitaris, aquesta vegada...

11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

10.04.2025

La FCAC presenta propostes a l'ACA

10/04/2025

Representants de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), encapçalats pel president Ramon Sarroca, han mantingut recentment una...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

07.04.2025

La FCAC al Comitè mixt de fruita de llavor

07/04/2025

Avinyó (França) ha acollit el Comitè Mixt de Fruita de Llavor, en què han participat representants de diferents països europeus productius...

04.04.2025

La FCAC reclama urgència per desburocratitzar el sector agrari

04/04/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es reuneix, avui 4 d’abril, amb el Departament d’Agricultura i la Comissió...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya