Carregant web FCAC

Diumenge 12 de novembre, a les 9.30 h, a la Selva del Camp (Tarragona)

Coselva inaugura el nou molí sostenible, amb coberta vegetal i un sistema pioner d’extracció d’oli al buit

Les instal·lacions no tindran cap impacte ambiental i funcionaran amb energia solar, reciclatge d'aigües i reutilització del pinyol per a calefacció

09/11/2023

Coincidint amb la Festa de l’Oli Nou, la cooperativa Coselva inaugura el nou molí d’oli, que ha suposat una inversió de 5 milions d’euros per construir unes instal·lacions totalment sostenibles i sense cap impacte ambiental. L’acte d’inauguració es farà aquest diumenge, 12 de novembre, a les 9.30 h, a la Selva del Camp i més concretament al Mas d’en Víctor, que és una finca de 50 hectàrees destinada a la recerca.

La inversió és fruit del procés d’integració de les cooperatives de la Selva del Camp i Castellvell de Camp

El molí, que serà la nova casa de l’oli ANTARA, té capacitat per molturar 4 milions de quilos d’olives i utilitza un sistema pioner a Catalunya consistent en l’extracció al buit de l’oli d’oliva en lloc del premsat tradicional. Amb la tècnica d’extracció al buit, l’oli s’extrau totalment en fred de manera que les aromes, els polifenols i els àcids grassos es mantenen intactes i concentrats a l’oli, de forma que s’obté un producte molt diferenciat.

A més, el molí funciona amb energia solar i es fa reciclatge de les aigües utilitzades durant el procés d’elaboració de l’oli. D’altra banda, es valoritza el pinyol de l’oliva en reutilitzar-lo per a calefacció.

Les instal·lacions, de 4.000 metres quadrats i llum natural, han estat dissenyades per l’arquitecta Núria Salvador i tenen un format de “green village”, amb panells solars propis i una coberta vegetal que queda totalment integrada en el paisatge.

Els últims anys, Coselva ha sumat les cooperatives de l’Aleixar, Vilaplana i Castellvell del Camp, a més de la SAT Fruitscamp. La cooperativa resultant d’aquestes fusions agrupa 2.200 socis que produeixen uns 3 milions de quilos d’olives anuals.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Altres notícies
12.06.2024

Les cooperatives alerten que es dispara la incidència del cargol poma al Delta de l'Ebre

12/06/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta del risc d’un increment exponencial de les poblacions de cargol poma als camps...

11.06.2024

La UE declara il·legal la taxa autonòmica de l'impost als hidrocarburs i avala la reivindicació de FCAC

11/06/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que...

07.06.2024

La FCAC reclama a tots els grups polítics un/a eurodiputat especialitzat en el sector agroalimentari

07/06/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha reclamat a les formacions polítiques que es presenten a les eleccions al Parlament...

03.06.2024

Què és un vi blanc de negres?

03/06/2024

Moltes persones pensen que el color del vi depèn de la varietat de raïm amb què s’elabora, però no és així. Si agafem raïms de diferents...

03.06.2024

Tasta Empordàlia a alta mar

06/2024

Aquest estiu tornen els “Tastos Pirates” que, des de l’estiu passat, el celler cooperatiu Empordàlia ofereix a alta mar. De juny a setembre...

03.06.2024

Arròs amb fruits secs

06/2024

Soc Olga Casanova Martínez, mestra i aficionada a la cuina. La Ribera d’Ebre és la comarca que em veu viure des de fa molts anys. Des de ben...

03.06.2024

Alicia Figueras, informàtica i viticultora a l'explotació familiar

06/2024

“Dona en un sector d’homes. Fa deu anys que m’hi dedico i, a la vinya, sóc feliç. Quan el meu pare es va plantejar deixar d’estar al...

30.05.2024

Les cooperatives agràries augmenten la facturació global un 16%

30/05/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat avui la 41a Assemblea General a La Selva del Camp (Tarragona). El conseller...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya