Carregant web FCAC

Festa d’Empordàlia, un moment per agrair

Durant la festa es podrà tastar l’'Oli de Pau', visitar les oliveres i el molí, esmorzar, gaudir de música en viu i, els més petits, de la zona infantil

16/11/2023
'Oli de Pau' d'Empordàlia
'Oli de Pau' d'Empordàlia © Empordàlia

La tradicional Festa d’Empordàlia, en què el celler Empordàlia celebra la seva festa de l’oli, tindrà lloc el diumenge 26 de novembre de 10 a 14 h a l’exterior de la seu de Vilajuïga. Per a Empordàlia, aquesta festa és un moment per agrair la fidelitat als seus clients, socis i treballadors. És, a més, una celebració oberta a tothom que té l’objectiu d’atreure l’atenció sobre el món de l’oli d'oliva.

Celebració Festa Empordàlia 2022

Durant la festa, es farà la presentació de la nova anyada de l''Oli de Pau' i es podrà tastar i comprar el nou oli; fer una ruta gratuïta per les oliveres centenàries i visitar el celler d’Empordàlia a Pau per veure el molí; ballar amb la música en directe de Pinocchio, Indie-fluor Band de l'Alt Empordà; gaudir d’un esmorzar maridat amb vins d’Empordàlia a preu popular, que inclou una copa serigrafiada del celler de regal; compartir amb els Gegants de Roses, responsables de l’obertura i la cloenda de la Festa; i, com ja es va fer l’any passat, els més petits disposaran d’una zona infantil amb inflable, jocs de fusta, piscina de boles i pintacares.

La darrera edició de la Festa d’Empordàlia al 2022 va ser un èxit. Hi van participar al voltant de 400 persones i es van rebre visitants reconeguts com la Sònia Carmona (@sonialafoodlovers) o el presentador dels programes "Atrapa'm si pots" de TV3 i de "El Vermut de Llucià Ferrer" de Ràdio Flaixbac, Llucià Ferrer.

És habitual que els clients més fidels d’Empordàlia es desplacin fins al celler a buscar el nou 'Oli de Pau' pel pont de la puríssima. Aquest fet va ser un dels motius que va impulsar a organitzar una festa que servís, per una banda, per presentar la nova producció de l’'Oli de Pau' en exclusiva als clients més fidels i, de l’altra, per agrair aquesta fidelitat d’una manera més especial i posant en valor la cultura de l’oli, per la qual cada vegada el consumidor és més sensible. Amb el temps, la celebració s’ha convertit en una festa anual oberta a tothom on participar d’una jornada de portes obertes per conèixer el celler.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. 

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

Font: Empordàlia
Altres notícies
23.05.2024

Els cellers cooperatius guanyen 14 medalles al concurs internacional “Grenaches du Monde"

23/05/2024

La capital francesa va acollir la 12a edició del concurs Garnatxes del Món, dedicat a la varietat de raïm garnatxa. El jurat, format per un...

16.05.2024

La Vinícola de Nulles acull la 1a edició del Melodeep Festival

16/05/2024

La Vinícola de Nulles continua impulsant la diversitat de l’oferta enoturística del celler amb activitats pensades per a tota mena de públic....

14.05.2024

Nou etiquetatge dels vins 'Sinols' d’Empordàlia

14/05/2024

El celler Empordàlia ha renovat l’etiquetatge dels vins 'Sinols', els vins més importants del celler, amb l’objectiu i el desig de traslladar,...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya