Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui en un acte al Palau Robert de Barcelona, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Abella ahir, dilluns 20 de maig, amb els premis del IV Concurs ‘Les millors mels catalanes’. L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i els representants de les entitats organitzadores, i l’ha conduït Cristina Massot, subdirectora general d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries del Departament. A més del lliurament dels premis, també hi ha hagut una taula rodona sobre el relleu generacional en l’apicultura.
Cal recordar el paper fonamental de les abelles en la biodiversitat del planeta. Els participants en aquesta celebració del Dia mundial de l’abella han posat en valor la producció de la mel catalana tenint en compte les dificultats del sector, afectat per la sequera dels últims anys i per altres problemes com els danys de la Vespa asiàtica i l’abellerol.
El concurs ‘Les millors mels catalanes’ ha distingit per quart any consecutiu les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb tres premis, a més de la mel més ben puntuada pels membres del jurat (Premi Reina de les mels), que ha estat reconeguda amb un guardó especial. El jurat ha valorat, per puntuar les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels.
TROFEUS
En el concurs han participat 45 mostres de les diferents mels. El jurat ha estat integrat pels experts en apicultura Miquel Alemany i Hospital, Anna Clemente García i Rafael L. Blanc Cera.
La celebració del Dia mundial de l’Abella també va comptar amb una jornada tècnica apícola el dissabte 18 de maig a la Facultat de Veterinària de la Universitat Autonòma de Barcelona (UAB), amb la participació de diversos experts del sector i una visita a l’apiari UABee.
Tant el concurs com la jornada del 18 de maig han estat organitzats per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Ecològics Associats i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Universitat Autònoma de Barcelona.
El president de la Federeació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Ramon Sarroca, i el secretari de la Cooperativa del Prat del...
Barcelona va acollir la V Cimera Mundial de les Regions sobre seguretat i sobirania alimentària "Fam Zero 2024", on van participar representants...
Les Borges Blanques va acollir la primera edició del Fòrum de l’Oli Verge Extra de Catalunya (FOOVE) amb la intenció d’abordar els grans...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una nova jornada sobre les novetats de la PAC, destinada al sector de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat, avui a migdia, a la Taula Agrària convocada pel Departament...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), a través de Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, se suma a la demanda de 17...
El passat dimarts 10 de setembre va tenir lloc a Calaf la jornada de referència del sector de conreus herbacis organitzada per l’IRTA: RECOMEX....
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió bilateral amb el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h