Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui en un acte al Palau Robert de Barcelona, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Abella ahir, dilluns 20 de maig, amb els premis del IV Concurs ‘Les millors mels catalanes’. L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i els representants de les entitats organitzadores, i l’ha conduït Cristina Massot, subdirectora general d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries del Departament. A més del lliurament dels premis, també hi ha hagut una taula rodona sobre el relleu generacional en l’apicultura.
Cal recordar el paper fonamental de les abelles en la biodiversitat del planeta. Els participants en aquesta celebració del Dia mundial de l’abella han posat en valor la producció de la mel catalana tenint en compte les dificultats del sector, afectat per la sequera dels últims anys i per altres problemes com els danys de la Vespa asiàtica i l’abellerol.
El concurs ‘Les millors mels catalanes’ ha distingit per quart any consecutiu les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb tres premis, a més de la mel més ben puntuada pels membres del jurat (Premi Reina de les mels), que ha estat reconeguda amb un guardó especial. El jurat ha valorat, per puntuar les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels.
TROFEUS
En el concurs han participat 45 mostres de les diferents mels. El jurat ha estat integrat pels experts en apicultura Miquel Alemany i Hospital, Anna Clemente García i Rafael L. Blanc Cera.
La celebració del Dia mundial de l’Abella també va comptar amb una jornada tècnica apícola el dissabte 18 de maig a la Facultat de Veterinària de la Universitat Autonòma de Barcelona (UAB), amb la participació de diversos experts del sector i una visita a l’apiari UABee.
Tant el concurs com la jornada del 18 de maig han estat organitzats per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Ecològics Associats i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Universitat Autònoma de Barcelona.
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h