Carregant web FCAC

Dissabte, 20 de setembre, a les 12 h

La cooperativa de Cervià celebra el Centenari

Aglutina més de 500 socis, elabora unes 550 tones anuals d’oli d’oliva verge extra i té un mercat consolidat a Catalunya i al sud de França

18/09/2014

El pròxim dissabte 20 de setembre, la Cooperativa del Camp de Cervià de les Garrigues celebra cent anys de la seva fundació. La cooperativa -que aglutina més de 500 socis i suma una producció anual d’unes 550 tones d’oli d’oliva verge extra- té previst homenatjar els expresidents Tonet Bové, Pere Niñà, Pere Escobedo i Lluís Rué, en un acte que presidirà el conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí.

L’oli de Cervià, que es comercialitza amb la marca “Verllum” i “Vergroc”, s’elabora amb olives arbequines collides manualment de l’arbre que, el mateix dia, entren a la cooperativa, on es molturen en fred. La qualitat de l’oli es garanteix, també, arran del procés de modernització del molí, des de la zona de recepció del fruit fins a la bodega.

A més del consum nacional, la cooperativa lleidatana té un mercat consolidat i un públic fidel al sud de França, on exporta un 10% de la producció.

Juntament amb l’elaboració d’oli, en l’últim any, la cooperativa de Cervià s’ha implicat en la creació de la cooperativa Safrà de les Garrigues, un conreu nou que ve a complementar l’olivera i els ametllers de la comarca.


PROGRAMA:

A la cooperativa:

10 h – Esmorzar de socis
12 h – Atenció a la premsa
            Visita a les instal·lacions i descoberta placa commemorativa del Centenari

A la “sala del poble”:

12.30 h – Entrega de plaques als expresidents de la cooperativa
                  Parlament de les autoritats
13.30 h – Lliurament de premis del Concurs de Dibuix Infantil
                  Presentació del llibre i de l’audiovisual del Centenari de la cooperativa 

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya