El pròxim dissabte 20 de setembre, la Cooperativa del Camp de Cervià de les Garrigues celebra cent anys de la seva fundació. La cooperativa -que aglutina més de 500 socis i suma una producció anual d’unes 550 tones d’oli d’oliva verge extra- té previst homenatjar els expresidents Tonet Bové, Pere Niñà, Pere Escobedo i Lluís Rué, en un acte que presidirà el conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí.
L’oli de Cervià, que es comercialitza amb la marca “Verllum” i “Vergroc”, s’elabora amb olives arbequines collides manualment de l’arbre que, el mateix dia, entren a la cooperativa, on es molturen en fred. La qualitat de l’oli es garanteix, també, arran del procés de modernització del molí, des de la zona de recepció del fruit fins a la bodega.
A més del consum nacional, la cooperativa lleidatana té un mercat consolidat i un públic fidel al sud de França, on exporta un 10% de la producció.
Juntament amb l’elaboració d’oli, en l’últim any, la cooperativa de Cervià s’ha implicat en la creació de la cooperativa Safrà de les Garrigues, un conreu nou que ve a complementar l’olivera i els ametllers de la comarca.
PROGRAMA:
A la cooperativa:
10 h – Esmorzar de socis
12 h – Atenció a la premsa
Visita a les instal·lacions i descoberta placa commemorativa del Centenari
A la “sala del poble”:
12.30 h – Entrega de plaques als expresidents de la cooperativa
Parlament de les autoritats
13.30 h – Lliurament de premis del Concurs de Dibuix Infantil
Presentació del llibre i de l’audiovisual del Centenari de la cooperativa
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h