Carregant web FCAC

Puresa Macabeu, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa

Coincidint en l’any del Centenari, la Cooperativa ha decidit embotellar un macabeu per a reivindicar esta varietat tradicional de la Terra Alta

16/10/2019

El Puresa Macabeu esdevé el 6è vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de garnatxa blanca, carinyena i morenillo, i el Dolç blanc brisat i el dolç negre

Novetats al Celler Cooperatiu Gandesa. Coincidint amb l’any del Centenari, surt al mercat un nou vi de la gamma Puresa, en este cas, un monovarietal elaborat amb macabeu nascut de vinyes amb més de cinquanta anys dels socis de la Cooperativa.

El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa, en la qual ja s’hi elaboren els monovarietals de garnatxa blanca, carinyena, morenillo, el dolç blanc brisat i el dolç negre. Esta nova referència, que surt amb anyada 2016, ha fermentat en bota de roure francès a temperatura controlada i ha fet criança sobre lies durant sis mesos.

Pere Bové, president del Celler Cooperatiu Gandesa: “El Puresa Macabeu se suma als vins d’alta gamma del Celler. És una varietat amb un alt potencial que proporciona vins de qualitat excel·lent. És cert que quan parlem de varietats blanques se’ns coneix especialment pel treball amb la Garnatxa blanca, però el macabeu també forma part de la nostra tradició vitivinícola i amb este nou producte volem donar-li el protagonisme que mereix com a varietat històrica de Gandesa i la Terra Alta.

Enguany que se celebren els 100 anys del Celler també s’han embotellat dues edicions més -i limitades- del Puresa, el Puresa garnatxa blanca 2016 i el Puresa carinyena 2015. Els tres vins, que es poden comprar a la botiga del celler (física i online), estan al mercat a un preu de 24 euros l’ampolla.

Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

14.03.2025

Cranc del Delta amb ajoblanco de calçots del Prat

03/2025

Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya