Carregant web FCAC

Puresa Macabeu, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa

Coincidint en l’any del Centenari, la Cooperativa ha decidit embotellar un macabeu per a reivindicar esta varietat tradicional de la Terra Alta

16/10/2019

El Puresa Macabeu esdevé el 6è vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de garnatxa blanca, carinyena i morenillo, i el Dolç blanc brisat i el dolç negre

Novetats al Celler Cooperatiu Gandesa. Coincidint amb l’any del Centenari, surt al mercat un nou vi de la gamma Puresa, en este cas, un monovarietal elaborat amb macabeu nascut de vinyes amb més de cinquanta anys dels socis de la Cooperativa.

El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa, en la qual ja s’hi elaboren els monovarietals de garnatxa blanca, carinyena, morenillo, el dolç blanc brisat i el dolç negre. Esta nova referència, que surt amb anyada 2016, ha fermentat en bota de roure francès a temperatura controlada i ha fet criança sobre lies durant sis mesos.

Pere Bové, president del Celler Cooperatiu Gandesa: “El Puresa Macabeu se suma als vins d’alta gamma del Celler. És una varietat amb un alt potencial que proporciona vins de qualitat excel·lent. És cert que quan parlem de varietats blanques se’ns coneix especialment pel treball amb la Garnatxa blanca, però el macabeu també forma part de la nostra tradició vitivinícola i amb este nou producte volem donar-li el protagonisme que mereix com a varietat històrica de Gandesa i la Terra Alta.

Enguany que se celebren els 100 anys del Celler també s’han embotellat dues edicions més -i limitades- del Puresa, el Puresa garnatxa blanca 2016 i el Puresa carinyena 2015. Els tres vins, que es poden comprar a la botiga del celler (física i online), estan al mercat a un preu de 24 euros l’ampolla.

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya