Carregant web FCAC

Sidonie apadrina la presentació del Vi Novell 2014 del Celler el Masroig a Barcelona

Per primera vegada en cinc anys, s’aparca el vincle del porc i es presenta un cupatge de garnatxa, ull de llebre i syrah que enalteix en l’etiqueta el ram de pi

10/11/2014

El Celler el Masroig presentarà el proper dilluns 10 de novembre el Vi Novell 2014 amb una festa privada a Barcelona, que apadrinarà el grup de música Sidonie. Mentrestant, el diumenge 16 de novembre se celebrarà la festa popular al Masroig, els detalls de la qual es donaran a conèixer més endavant.

La presentació a Barcelona tindrà lloc al Restaurant El Parlament de Sant Feliu de Llobregat. El Celler el Masroig vol compartir amb amics i professionals del sector vitivinícola el primer vi de la verema 2014, un cupatge de garnatxa (65%), ull de llebre (30%) i syrah (5%). El Vi Novell 2014 presenta un color vermell molt viu, de cirera picota, és brillant, net i dens. En nas, el vi es manifesta intens i fresc, i es poden trobar les maduixes i seguidament les notes làctiques i balsàmiques de fons. En boca, l’entrada és fresca. És un vi rodó i equilibrat, en què hi apareix ràpidament la fruita vermella. Té un final amable i llarg, gràcies a la suavitat del taní.

El Vi Novell del Masroig s’elabora amb la tècnica de la maceració carbònica, el que permet mostrar la fruita gairebé intacta del raïm. El cupatge d’aquesta edició representa una doble vida, perquè es troba a mig camí entre els bancals del Masroig que l’han vist néixer i el Celler que l’ha vist créixer.

Música, gastronomia i vi

Els tres integrants del grup Sidonie, Axel Pi, Marc Ros i Jesús Senra, seran els encarregats d’apadrinar el Vi Novell 2014 amb un breu parlament primer i després un concert i una sessió de DJ que s’allargarà fins les 23h. El trio barceloní és una formació d’origen independent que va fer-se coneguda a finals del 90 amb la publicació de “Dragonfly” un àlbum de sonoritat molt especial que combinava la psicodèlia, el rock, la música hindú i el surrealisme. Els concerts, amb performance inclosa va fer créixer aviat la seva popularitat. El seu primer disc “Sidonie” els va confirmar com a quelcom més que una promesa. La crítica especialitzada ràpidament va veure en el grup un nou referent generacional per la seva combinació perfecta entre grups com The Rolling Stones, The Beatles, David Bowie, The Doors, Velvet Underground o Pink Floyd. Sidonie té una inquietud innata per evolucionar que l’ha plantejat a canviar d’idioma, a participar en grans gires, però amb el toc de dandisme vintage fresc i intacte.

La formació té una personalitat única i irrepetible i ha suposat un aire fresc a la indústria discogràfica, actuant alhora com a revulsiu, un paral·lelisme amb el Vi Novell del Masroig en el sector del vi. Per aquest motiu, el grup ha estat seleccionat per apadrinar la festa. Després de l’acte, es tastarà el vi i s’acompanyarà d’un sopar a peu dret, elaborat pel xef del Restaurant El Parlament. La festa començarà a les 20h.

El ram, símbol del Vi Novell 2014

El Celler el Masroig ha volgut simbolitzar el cinquè aniversari del Vi Novell amb un canvi de discurs recuperant la cultura ancestral del vi que simbolitza la dita “Si hi ha Ram hi ha Mam i si és de Pi, és bon Vi”. Una tradició que ve de lluny, doncs ja en època romana s’emprava la branca per anunciar la casa on era possible el consum del vi. Aleshores pocs ciutadans eren capaços de llegir i aquest era un símbol clarament identificador. Amb la celebració de la festa del Vi Novell, el Celler el Masroig ha aconseguit posar en valor i recuperar una tradició catalana que s’havia anat perdent en els últims anys. L’esdeveniment s’ha convertit en un acte de referència en el calendari vitivinícola de tardor i cada any sorprèn els assistents perquè es descobreix la nova imatge del vi, celebrant alhora les tradicions i recordant que el Vi Novell “anuncia la nova collita, generosa i golosa, que no ens l’acabarem i recorda que la vida és per gaudir-la tant com puguem”.

Aquest any, l’etiqueta parla d’un vi amb color, innovador i tradicional. Com cada any, l’estudi Atipus ha estat l’encarregat de presentar un disseny nou i en aquesta edició ha aparcat el porc per homenatjar el ram de pi, que pren el relleu de la figura però també els ideals. L’etiqueta d’Atipus vol explicar la reinvenció del consum de vi per acompanyar tots els plats que se serveixen amb l’arribada del fred, el que demostra la versatilitat del cupatge del Vi Novell del Masroig.

— Vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició. Especialment indicat per l'escudella i carn d'olla, sopa de galets, pasta, pa amb tomàquet...
 

Més informació

visites@cellermasroig.com
www.cellermasroig.com
www.facebook.com/cellermasroig

Twitter: @CellerMasroig

Festa del Vi Novell 2014 a Barcelona
Dilluns, 10 de novembre, 20h, Restaurant El Parlament

C/Rectoria, 15 - 08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)
Accés amb transport públic:
Autobusos metropolitans: L10 – L52 – N12
Autobusos Soler i Sauret: L50 – L51 – L57 – L60 – L61 – L62 – L64 – L65
Tramvia: Línia T3 – Sant Feliu Consell Comarcal
Tren (recomanat): R1 Molins de Rei – Maçanet Massanes
R4 Sant Vicenç de Calders/Vilafranca del Penedès – Terrassa/Manresa
Accés amb transport privat (recomanat): Vies d’accés: N340 – B23 – A2

Festa del Vi Novell 2014 al Celler el Masroig
Diumenge, 16 de novembre, 12h, Celler El Masroig (Priorat)

Organitza: Celler el Masroig
www.cellermasroig.com
www.vinovell.cat

Altres notícies

L’Avellanera actualitza la seva pàgina web i el seu servei de venda on-line

14/01/2021

La cooperativa L’Avellanera ha actualitzat la seva pàgina web amb un renovat disseny i una fàcil navegabilitat. Amb aquest canvi l’empresa...

El restaurant Quatre Molins, liderat pel 'xef de la mel' Rafel Muria, rep una estrella Michelin

17/12/2020

El restaurant Quatre Molins, de Cornudella de Montsant (Priorat) i liderat pel ‘xef de la mel’ Rafel Muria, aconsegueix una estrella...

Quatre vins i dos caves Domenio Wines de Cellers Domenys reconeguts als premis IWC de Londres

15/12/2020

Cellers Domenys segueix sumant reconeixements al seu historial. L’entitat ha assolit 6 guardons en total en la 38a edició dels premis...

ICNOS, un vi amb petjada

15/12/2020

El celler Empordàlia treu el seu nou vi, ICNOS, que defineix com el seu millor treball. Una edició numerada de només 2600 ampolles. És un vi que...

L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs

02/12/2020

Les avellanes són un dels fruits secs més recomenables per a qualsevol dieta pel seu alt contingut en proteïnes, antioxidants i minerals. Van...

El Cava Marquès de la Sardana Brut Rosé guanya la medalla d'Or al International Wine Challenge

01/12/2020

Castell d’Or aconsegueix la medalla d’Or amb el Cava Marquès de la Sardana Brut Rosat al concurs Internacional Wine Challenge, un certamen amb...

Ja està disponible el nou Oli de Pau

27/11/2020

L’Oli de Pau d’oliva extra verge s’obté d’oliveres centenàries de l’Empordà Empordàlia ja ha tret la nova collita d’aquest any del...

Flama d’Or renova la seva imatge amb una aposta elegant i simbòlica

26/11/2020

Castell d'Or ha renovat les etiquetes d'una de les seves línies més emblemàtiques i conegudes, Flama d'Or. Les noves etiquetes estan inspirades en...

Som socis de:
Amb el suport de