Comunicats de premsa

Celler Batea amplia les instal·lacions

29/04/2015

La inversió va destinada a incrementar l’exportació de vins elaborats amb Garnatxa Negra de la Terra Alta

Celler Batea executa un projecte d’ampliació de les instal·lacions que li permetrà incrementar la producció de vi de qualitat. El projecte, per al qual es preveu una inversió d’1.200.000€, està dissenyat amb la finalitat de poder incrementar l’exportació de vins elaborats amb Garnatxa Negra de la Terra Alta.

En concret, la cooperativa preveu la construcció i equipament d’una nau per a vinificació de vi negre, que ampliarà les instal·lacions actuals i anirà equipada amb dipòsits d’acer inoxidable per a una capacitat total 12.750 hectolitres. També es farà una millora de les instal·lacions de recepció de raïm, incorporant una nova línia de recepció adaptada a l’entrada de raïm collit a màquina i es construirà un magatzem auxiliar de 516 m². Aquest magatzem resulta necessari per adequar la capacitat de l’establiment a l’increment de volum que ha experimentat la comercialització de vi embotellat, i es destinarà a subministres agrícoles i a l’emmagatzematge independent de material auxiliar per al procés d’embotellat.

El president de Celler Batea, Miquel Sangenís, explica que “l’ampliació de les instal·lacions, en conjunt, suposarà una millora global del celler que beneficiarà als socis i que, a més, millorarà la capacitat d’entrada de raïm de manera que podrem collir el raïm en el seu estat de maduració òptim. El resultat final serà una empresa preparada per afrontar els reptes de competitivitat que el sector exigeix a tots els nivells”.

Celler Batea ja va iniciar el procés modernització fa mes de 10 anys, amb la construcció d’una nau destinada a la elaboració de vi negre i equipada amb les millors tecnologies del sector. Posteriorment va reproduir la inversió amb una nau per a l’elaboració de vi blanc.

Aquest celler cooperatiu és el major productor de vi de la Terra Alta i un dels principals de Catalunya. El vi que elabora prové dels raïm que directament són cultivats per els seus socis i les marques que distingeixen els diferents vins i qualitats del celler són “Castell d’Algars”, “Vallmajor”, “Primícia”, “L’Aube”, “Tipicitat”, “Vivertell”, “Equinox” i la recent marca de vi ecològic “Naturalis Mer”.

Recentment ha obtingut diferents reconeixement a la qualitat com la medalla d’argent en el Concurs de les Grenaches du Monde per a “Tipicitat 2010” i el Bacchus d’argent per a “Tipicitat 2010”, “L’Aube 2010” i “Equinox Garnatxa Negra”.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Unitat del sector agrari per modificar la proposició de llei de protecció d’oliveres monumentals
Unitat del sector agrari per modificar la proposició de llei de protecció d’oliveres monumentals 19/09/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Unió de Pagesos de Catalunya i l’Associació de Cooperatives de l'Oli del Baix Ebre i Montsià han presentat, aquesta setmana, una bateria...
Matí de verema al cor del Priorat
Matí de verema al cor del Priorat 17/09/2019 «La verema. Tothom sap què és la verema. Sempre és notícia. Surt als diaris, i a la tele en fan reportatges vistosos. És un temps d'alegria, d'expectativa davant la nova collita, tothom...
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic 16/09/2019 La varietat de mel de Taronger amb Safrà d’artMuria, produïda per mètodes artesanals al municipi tarragoní del Perelló, ha destacat de forma excepcional obtenint les preuades 3 estrelles, en...
La Cooperativa Agrícola de la  Palma d’Ebre celebra el Centenari
La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra el Centenari 12/09/2019 La consellera d’Agricultura presidirà l’acte commemoratiu     La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra, el pròxim dissabte 14 de setembre, el Centenari de la seva...
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig 30/08/2019 En uns dies, Celler Masroig donarà sortida a la verema 2019 i amb ella tornaran les activitats enoturístiques relacionades amb la campanya. Com cada any, el Celler ens ofereix poder viure de...
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x