Comunicats de premsa

Celler Batea amplia les instal·lacions

29/04/2015

La inversió va destinada a incrementar l’exportació de vins elaborats amb Garnatxa Negra de la Terra Alta

Celler Batea executa un projecte d’ampliació de les instal·lacions que li permetrà incrementar la producció de vi de qualitat. El projecte, per al qual es preveu una inversió d’1.200.000€, està dissenyat amb la finalitat de poder incrementar l’exportació de vins elaborats amb Garnatxa Negra de la Terra Alta.

En concret, la cooperativa preveu la construcció i equipament d’una nau per a vinificació de vi negre, que ampliarà les instal·lacions actuals i anirà equipada amb dipòsits d’acer inoxidable per a una capacitat total 12.750 hectolitres. També es farà una millora de les instal·lacions de recepció de raïm, incorporant una nova línia de recepció adaptada a l’entrada de raïm collit a màquina i es construirà un magatzem auxiliar de 516 m². Aquest magatzem resulta necessari per adequar la capacitat de l’establiment a l’increment de volum que ha experimentat la comercialització de vi embotellat, i es destinarà a subministres agrícoles i a l’emmagatzematge independent de material auxiliar per al procés d’embotellat.

El president de Celler Batea, Miquel Sangenís, explica que “l’ampliació de les instal·lacions, en conjunt, suposarà una millora global del celler que beneficiarà als socis i que, a més, millorarà la capacitat d’entrada de raïm de manera que podrem collir el raïm en el seu estat de maduració òptim. El resultat final serà una empresa preparada per afrontar els reptes de competitivitat que el sector exigeix a tots els nivells”.

Celler Batea ja va iniciar el procés modernització fa mes de 10 anys, amb la construcció d’una nau destinada a la elaboració de vi negre i equipada amb les millors tecnologies del sector. Posteriorment va reproduir la inversió amb una nau per a l’elaboració de vi blanc.

Aquest celler cooperatiu és el major productor de vi de la Terra Alta i un dels principals de Catalunya. El vi que elabora prové dels raïm que directament són cultivats per els seus socis i les marques que distingeixen els diferents vins i qualitats del celler són “Castell d’Algars”, “Vallmajor”, “Primícia”, “L’Aube”, “Tipicitat”, “Vivertell”, “Equinox” i la recent marca de vi ecològic “Naturalis Mer”.

Recentment ha obtingut diferents reconeixement a la qualitat com la medalla d’argent en el Concurs de les Grenaches du Monde per a “Tipicitat 2010” i el Bacchus d’argent per a “Tipicitat 2010”, “L’Aube 2010” i “Equinox Garnatxa Negra”.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava 05/11/2019 Aquesta excel·lent puntuació és una de les més altes dins del sector i reafirma els caves Adernats a la primera divisió del món del cava   Adernats Pur 2012 La tardor del 2018 veia la...
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives 05/11/2019 A més d’olivera, hi ha afectades hectàrees de vinya, ametller, avellaner i fruita dolça i, en breu, cal iniciar la sembra del cereal d’hivern La Federació de Cooperatives Agràries de...
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’ 23/10/2019 Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del...
Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x