Celler Batea executa un projecte d’ampliació de les instal·lacions que li permetrà incrementar la producció de vi de qualitat. El projecte, per al qual es preveu una inversió d’1.200.000€, està dissenyat amb la finalitat de poder incrementar l’exportació de vins elaborats amb Garnatxa Negra de la Terra Alta.
En concret, la cooperativa preveu la construcció i equipament d’una nau per a vinificació de vi negre, que ampliarà les instal·lacions actuals i anirà equipada amb dipòsits d’acer inoxidable per a una capacitat total 12.750 hectolitres. També es farà una millora de les instal·lacions de recepció de raïm, incorporant una nova línia de recepció adaptada a l’entrada de raïm collit a màquina i es construirà un magatzem auxiliar de 516 m². Aquest magatzem resulta necessari per adequar la capacitat de l’establiment a l’increment de volum que ha experimentat la comercialització de vi embotellat, i es destinarà a subministres agrícoles i a l’emmagatzematge independent de material auxiliar per al procés d’embotellat.
El president de Celler Batea, Miquel Sangenís, explica que “l’ampliació de les instal·lacions, en conjunt, suposarà una millora global del celler que beneficiarà als socis i que, a més, millorarà la capacitat d’entrada de raïm de manera que podrem collir el raïm en el seu estat de maduració òptim. El resultat final serà una empresa preparada per afrontar els reptes de competitivitat que el sector exigeix a tots els nivells”.
Celler Batea ja va iniciar el procés modernització fa mes de 10 anys, amb la construcció d’una nau destinada a la elaboració de vi negre i equipada amb les millors tecnologies del sector. Posteriorment va reproduir la inversió amb una nau per a l’elaboració de vi blanc.
Aquest celler cooperatiu és el major productor de vi de la Terra Alta i un dels principals de Catalunya. El vi que elabora prové dels raïm que directament són cultivats per els seus socis i les marques que distingeixen els diferents vins i qualitats del celler són “Castell d’Algars”, “Vallmajor”, “Primícia”, “L’Aube”, “Tipicitat”, “Vivertell”, “Equinox” i la recent marca de vi ecològic “Naturalis Mer”.
Recentment ha obtingut diferents reconeixement a la qualitat com la medalla d’argent en el Concurs de les Grenaches du Monde per a “Tipicitat 2010” i el Bacchus d’argent per a “Tipicitat 2010”, “L’Aube 2010” i “Equinox Garnatxa Negra”.
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...
La Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC) ha celebrat, a l’Antic Pòsit de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la reunió de les...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra partidària de no ampliar la superfície que ocupa l’aeroport d’El Prat amb...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h