Comunicats de premsa

Segons dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Davallada del 21% en la producció d’arròs

27/09/2017

Les altes temperatures i la humitat de l’estiu han provocat la proliferació del fong Pyricularia oryzae

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu una caiguda del 21% en la producció d’arròs, que se situaria en 122.434 tones front les 154.980 de la campanya passada. Els danys han estat especialment severs en la varietat Bomba, molt preuada en el sector de la restauració, on la davallada podria arribar fins al 40%.

Enguany, el rendiment se situaria en 5,92 tones per hectàrea (equivalent a 17,3 sacs per jornal) front les 7,55 tones per hectàrea (22,1 sacs per jornal) de la campanya passada. Segons les cooperatives arrosseres, les xifres ja són força definitives perquè els productors estan finalitzant el procés de recol·lecció.

La causa principal del descens és la proliferació del fong Pyricularia oryzae en diferents parts de la planta a causa de les condicions d’elevada humitat i temperatura de final de juliol i principi d’agost. El conreu ha sofert fins a sis atacs constants del fong.

Els danys són irregulars i molt variables en funció del maneig del cultiu en cada explotació  (gestió de la fertilització, elecció de la varietat conreada -amb diferents graus de sensibilitat al fong-...) i depenent de cada municipi.

El responsable d’arròs de la FCAC, Jordi Casanova, alerta que “aquesta reducció en la producció té un impacte directe en la renda de l’agricultor, que veurà reduïts els seus ingressos al temps que ha de suportar un increment dels costos de cultiu generat per la mitigació dels efectes del cargol poma en les seves plantacions”.

En aquest sentit, Jordi Casanova anuncia que el sector confia que es tracti d’un any atípic però que, en qualsevol cas, “ens veiem obligats a reclamar mesures de suport que contribueixin al manteniment de la renda dels productors”.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Unió Corporació Alimentària celebra els 75 anys
Unió Corporació Alimentària celebra els 75 anys 23/02/2018 Unió Corporació Alimentària, SCCL ha celebrat el seu 75è aniversari en una emotiva Assemblea General de socis que ha tingut lloc aquest divendres a Reus. L’Assemblea ha comptat amb la...
Les cooperatives agràries es reuneixen amb la ministra Isabel García Tejerina
Les cooperatives agràries es reuneixen amb la ministra Isabel García Tejerina 21/02/2018 El representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya a l’organització estatal Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya, Ramon Armengol, ha participat avui a migdia en la...
Room Escape al Celler Masroig
Room Escape al Celler Masroig 15/02/2018 El passat pont de desembre, Celler Masroig, juntament amb l’empresa Cuenta Atrás, va oferir la possibilitat de viure un videojoc d'aventures físic on els visitants eren tancats als antics...
La mel de bruc de Muria BIO, guanyadora del III Concurs Nacional de Mels
La mel de bruc de Muria BIO, guanyadora del III Concurs Nacional de Mels 07/02/2018 La mel de bruc de la gamma ecològica de Muria BIO, ha estat la guanyadora del primer premi de l'apartat de 'Mels fosques' del III Concurs Nacional de Mels, organitzat per la Associació...
Celler Masroig i Joan Reig troben el maridatge perfecte
Celler Masroig i Joan Reig troben el maridatge perfecte 02/02/2018 Celler Masroig patrocina i dóna una empenta important al projecte de Joan Reig, el primer disc i videoclip en solitari del bateria d’Els Pets. Després de 35 anys dedicant-se a la música, ara...
L'Agrícola de Valls presenta el vi negre ‘4 calçots’, el primer de la seva nova gamma de vins amb motius vallencs
L'Agrícola de Valls presenta el vi negre ‘4 calçots’, el primer de la seva nova gamma de vins amb motius vallencs 24/01/2018 La Cooperativa Agrícola de Valls acaba de treure al mercat el seu nou vi, "4 Calçots" (DO Tarragona) que es presenta coincidint amb la Gran Festa de la Calçotada que tindrà lloc aquest...
L’alimentació en un món d’oligopolis
L’alimentació en un món d’oligopolis 17/01/2018 La plataforma AGROFÒRUM i el Col·legi d’Economistes de Catalunya organitzen la jornada “L’alimentació en un món d’oligopolis: estratègies de futur”. La sessió, que compta amb la...
La gamma Solà Fred renova imatge
La gamma Solà Fred renova imatge 03/01/2018 El Celler Masroig aposta per un canvi d’imatge en el seu producte més venut, el Solà Fred, amb un nou disseny en les seves etiquetes. El disseny és creació de l’Estudi de disseny...
La FCAC presenta les propostes de les cooperatives agràries als partits polítics
La FCAC presenta les propostes de les cooperatives agràries als partits polítics 18/12/2017 Amb vista a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre, la Federació ha realitzat una ronda de trobades amb els partits polítics que hi concorren per plantejar les propostes que el...
Els vins i caves Adernats acaben l'any amb un nou reconeixement mundial
Els vins i caves Adernats acaben l'any amb un nou reconeixement mundial 14/12/2017 El celler Adernats - Vinícola de Nulles, que enguany ha celebrat el cent aniversari de la seva fundació, tanca l'any amb dos nous motius per brindar. Ja comença a ser usual que els vins i...
Llet Nostra dona 8 mil litres de llet al Banc d'Aliments
Llet Nostra dona 8 mil litres de llet al Banc d'Aliments 13/12/2017 Llet Nostra, la llet de cooperatives catalanes, ha donat 8 Mil litres de llet al Banc dels Aliments de Girona en motiu del Gran Recapte per tal que sigui distribuïda a les entitats benèfiques...
Llet Nostra entra al mercat ecològic amb iogurts
Llet Nostra entra al mercat ecològic amb iogurts 30/11/2017 Els nous iogurts ecològics de Llet Nostra són una nova proposta per al consumidor que busca la qualitat de Llet Nostra en un producte de recepta més artesanal, unes característiques...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x