Comunicats de premsa

Nespresso dona 115 tones d’arròs obtingut del reciclatge de les seves càpsules a bancs d’aliments de tot el país

13/03/2018

L’arròs s’obté dels camps del Delta de l’Ebre que s’han fertilitzat amb un compost obtingut de les càpsules de cafè usades reciclades pels consumidors

Nespresso, marca pionera y líder en cafè en càpsules de la més alta qualitat, ha realitzat aquesta setmana la ja tradicional entrega a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) de l’‘Arròs Solidari’ obtingut a través del seu projecte local de reciclatge. Com a resultat de l’esforç dels consumidors, en aquesta setena collita s’han obtingut més de 115 tones d’arròs, que seran destinades íntegrament als diferents Bancs d’Aliments de tota Espanya gestionats per FESBAL.

Aquest arròs solidari s’obté dels camps del Delta de l’Ebre (Tarragona), que prèviament han estat abonats amb un compost molt especial: un compost orgànic elaborat com el pòsit del cafè de les càpsules de Nespresso, que es recupera a través d’un sistema de reciclatge propi. Un viatge circular que permet que les càpsules reciclades acabin generant tones d’arròs destinat a aquells que més ho necessiten. Un cicle d’anada i tornada, de la societat per a la societat, que forma part de l’estratègia global de sostenibilitat de Nespresso.

En tot aquest procés circular de reciclatge és important destacar el paper que juga l’alumini, el material amb el qual estan fabricades les nostres càpsules, ja que des de Nespresso sempre hem cregut en la importància que té poder aprofitar tot el valor que ens ofereix. Al ser un material infinitament reciclable, l’alumini ens permet recol·lectar i reciclar les nostres càpsules usades i seguir creant valor amb iniciatives com aquest projecte Arròs Solidari, que vam posar en marxa fa ja set anys. En aquest sentit, estem molt agraïts al compromís dels nostres clients, ja que la seva col·laboració i implicació en el nostre sistema de reciclatge, han permès que aquesta iniciativa arribi a més i més persones cada any. Esperem que el projecte segueixi creixent, de la mateixa manera que ho fan els nostres esforços per seguir facilitant els punts de recollida de càpsules al consumidor”, ha comentat Thomas Reuter, director general de Nespresso Espanya.

Els consumidors poden localitzar els punts de recollida de les càpsules a través de la pàgina web de Nespresso o mitjançant l’app de Nespresso.

Convertint el cafè en arròs solidari

El projecte Arròs Solidari es nodreix del sistema propi de recol·lecció i reciclatge de càpsules usades de Nespresso, pioner en el mercat. Present a Espanya des de 2009, aquest sistema de reciclatge propi te com a objectiu facilitar al màxim que els consumidors puguin tornar les seves càpsules usades per al seu posterior reciclatge i forma part de “The Positive Cup”, l’estratègia de sostenibilitat global de la marca que inclou diferents projectes i iniciatives a tot el món.

El recorregut de l’arròs solidari comença quan el consumidor decideix reciclar la seva càpsula de cafè en algun dels prop de 1.400 punts de recollida de càpsules usades repartides per tota Espanya. Des d’allí, les càpsules es traslladen a la planta de compostatge de Tradebe, una de les companyies líders en gestió de residus.

L’equip de Trabede separa l’alumini de les càpsules del seu pòsit de cafè, utilitzant una màquina dissenyada especialment per a Nespresso amb aquesta finalitat.

Utilitzant una tecnologia pròpia, el cafè es separa de l’alumini, un material infinitament reciclable, es trasllada a una altra planta on es torna a fondre i reutilitzar per a nous usos. D’altra banda, les restes de cafè es tracten per convertir-se en un compost orgànic que, posteriorment, s’utilitza per cultivar els camps d’arròs del Delta de l’Ebre. La implicació dels consumidors amb el reciclatge és allò que ens permet tancar aquest cercle solidari. La decisió de reciclar la càpsula de cafè ja usada és el fet clau que afavoreix aquest procés d’economia circular i a més solidari, així podem ajudar a les persones que més ho necessiten. Una iniciativa solidaria i innovadora que de la qual Tradebe forma part des dels seus inicis, al 2011”, ha afirmat Adriana Blasco, Corporate Communications Manager de Tradebe.

Al Delta de l’Ebre, una àrea de 33 hectàrees, la Càmara Arrossera del Montsià s’encarrega d’adobar la terra i sembrar els camps arrossers. “El compost obtingut a partir de les càpsules reciclades ens permet cultivar un arròs de molta qualitat. És un plaer poder col·laborar en un projecte tan positiu per la comunitat i sense dubte, seguirem sumant els nostres esforços al de Nespresso i, sobretot, al dels seus consumidors” declarava Marcel Matamoros, president de la Càmara Arrossera del Montsià. Amb paciència i dedicació, d’aquests camps s’obté arròs d’alta qualitat que, quan arriba el moment adequat, es recol·lecta i s’empaqueta per fer la donació als Bancs d’Aliments d’Espanya gestionats per FESBAL.

Miguel Fernández, director de Relacions Externes de FESBAL ha destacat que “la iniciativa Arròs Solidari ens demostra que solidaritat i reciclatge poden ser compatibles en un projecte que beneficia a milers i milers de famílies. Estem encantats, un any més, de poder repartir tones d’arròs entre els 56 Bancs d’Aliments de tota Espanya integrats a FESBAL i seguir demostrant que, amb un gest tan petit com reciclar una càpsula, es pot desencadenar un impacte positiu real i tangible en la societat i el medi ambient.

‘Una nova vida’ per las càpsules Nespresso

Només en els últims tres anys, Nespresso ha invertit més de 3,5 milions d’euros en facilitar i promoure el reciclatge de càpsules, especialment mitjançant la implementació de nous punts de recollida pels consumidors. “La sostenibilitat ha sigut i seguirà essent una part imprescindible de tot allò que fem a Nespresso. Iniciatives com el Projecte Arròs Solidari ens marquen el camí a seguir i, per això, seguirem destinant recursos i treballant en iniciatives que els permetin tenir un impacte positiu i real en la societat, tassa a tassa”, afirma Reuter. “Per aconseguir-ho és clau seguir comptant també amb la col·laboració de les institucions i dels nostres clients”, afegeix.

Des que comencés el projecte el 2011, Nespresso no només treballa per fer-ho possible, sinó també per donar-lo a conèixer perquè la implicació segueixi creixent. Un exemple d’això és ‘Una nova vida’, el curtmetratge de ficció dirigit per Marina Seresesky y protagonitzat per l’actriu Marta Etura, inspirat en el projecte d’‘Arròs Solidari’. A través d’aquesta peça audiovisual, la marca torna a fer una crida als seus clients i Socis del Club, ja que la seva ajuda i compromís a l’hora de reciclar les càpsules dels seus cafès preferits és clau, ja que no només ajuden en aquesta iniciativa local, sinó que faciliten el procés de reciclatge de l’alumini, ajudant a la vegada a preservar el medi ambient.

L’alumini és una elecció conscient de la marca per la qualitat i sostenibilitat, elegit per Nespresso per ser el millor per preservar tots els aromes i qualitat característica dels seus cafès, té usos infinits si es processa adequadament, cosa que dóna peu a milers de “noves vides” de productes presents en els nostre dia a dia, com les tasses de cafè perfectes que ofereix Nespresso. 

Font: Nespresso
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el  Premi Vi Català del festival MOST
El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el Premi Vi Català del festival MOST 18/11/2019 Ahir al vespre, l’auditori Municipal de Vilafranca del Penedès va acollir la gala d’entrega de premis de la 9a edició del MOST, el Festival Internacional del Vi i del Cava. El vídeo...
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any 15/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit avui amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per estudiar les mesures que proposa el sector davant la caiguda...
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya 14/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que la campanya 2019/20 se situarà en unes 33.000 tones d’oli, unes 12.000 tones superior a la nefasta collita anterior (+35%)....
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe 13/11/2019 L’equip de l’empresa de mel de luxe artMuria ha estat guardonat amb la máxima distinció que atorga anualment l’Associació Espanyola del Luxe (Luxury Spain), a un dels seus...
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials 13/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) fa un balanç de la campanya 2019-20 que situaria la collita d’arròs en unes 149.750 tones a Catalunya. Aquestes xifres suposen...
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava 05/11/2019 Aquesta excel·lent puntuació és una de les més altes dins del sector i reafirma els caves Adernats a la primera divisió del món del cava   Adernats Pur 2012 La tardor del 2018 veia la...
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives 05/11/2019 A més d’olivera, hi ha afectades hectàrees de vinya, ametller, avellaner i fruita dolça i, en breu, cal iniciar la sembra del cereal d’hivern La Federació de Cooperatives Agràries de...
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’ 23/10/2019 Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del...
Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x