Comunicats de premsa

Nespresso dona 115 tones d’arròs obtingut del reciclatge de les seves càpsules a bancs d’aliments de tot el país

13/03/2018

L’arròs s’obté dels camps del Delta de l’Ebre que s’han fertilitzat amb un compost obtingut de les càpsules de cafè usades reciclades pels consumidors

Nespresso, marca pionera y líder en cafè en càpsules de la més alta qualitat, ha realitzat aquesta setmana la ja tradicional entrega a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) de l’‘Arròs Solidari’ obtingut a través del seu projecte local de reciclatge. Com a resultat de l’esforç dels consumidors, en aquesta setena collita s’han obtingut més de 115 tones d’arròs, que seran destinades íntegrament als diferents Bancs d’Aliments de tota Espanya gestionats per FESBAL.

Aquest arròs solidari s’obté dels camps del Delta de l’Ebre (Tarragona), que prèviament han estat abonats amb un compost molt especial: un compost orgànic elaborat com el pòsit del cafè de les càpsules de Nespresso, que es recupera a través d’un sistema de reciclatge propi. Un viatge circular que permet que les càpsules reciclades acabin generant tones d’arròs destinat a aquells que més ho necessiten. Un cicle d’anada i tornada, de la societat per a la societat, que forma part de l’estratègia global de sostenibilitat de Nespresso.

En tot aquest procés circular de reciclatge és important destacar el paper que juga l’alumini, el material amb el qual estan fabricades les nostres càpsules, ja que des de Nespresso sempre hem cregut en la importància que té poder aprofitar tot el valor que ens ofereix. Al ser un material infinitament reciclable, l’alumini ens permet recol·lectar i reciclar les nostres càpsules usades i seguir creant valor amb iniciatives com aquest projecte Arròs Solidari, que vam posar en marxa fa ja set anys. En aquest sentit, estem molt agraïts al compromís dels nostres clients, ja que la seva col·laboració i implicació en el nostre sistema de reciclatge, han permès que aquesta iniciativa arribi a més i més persones cada any. Esperem que el projecte segueixi creixent, de la mateixa manera que ho fan els nostres esforços per seguir facilitant els punts de recollida de càpsules al consumidor”, ha comentat Thomas Reuter, director general de Nespresso Espanya.

Els consumidors poden localitzar els punts de recollida de les càpsules a través de la pàgina web de Nespresso o mitjançant l’app de Nespresso.

Convertint el cafè en arròs solidari

El projecte Arròs Solidari es nodreix del sistema propi de recol·lecció i reciclatge de càpsules usades de Nespresso, pioner en el mercat. Present a Espanya des de 2009, aquest sistema de reciclatge propi te com a objectiu facilitar al màxim que els consumidors puguin tornar les seves càpsules usades per al seu posterior reciclatge i forma part de “The Positive Cup”, l’estratègia de sostenibilitat global de la marca que inclou diferents projectes i iniciatives a tot el món.

El recorregut de l’arròs solidari comença quan el consumidor decideix reciclar la seva càpsula de cafè en algun dels prop de 1.400 punts de recollida de càpsules usades repartides per tota Espanya. Des d’allí, les càpsules es traslladen a la planta de compostatge de Tradebe, una de les companyies líders en gestió de residus.

L’equip de Trabede separa l’alumini de les càpsules del seu pòsit de cafè, utilitzant una màquina dissenyada especialment per a Nespresso amb aquesta finalitat.

Utilitzant una tecnologia pròpia, el cafè es separa de l’alumini, un material infinitament reciclable, es trasllada a una altra planta on es torna a fondre i reutilitzar per a nous usos. D’altra banda, les restes de cafè es tracten per convertir-se en un compost orgànic que, posteriorment, s’utilitza per cultivar els camps d’arròs del Delta de l’Ebre. La implicació dels consumidors amb el reciclatge és allò que ens permet tancar aquest cercle solidari. La decisió de reciclar la càpsula de cafè ja usada és el fet clau que afavoreix aquest procés d’economia circular i a més solidari, així podem ajudar a les persones que més ho necessiten. Una iniciativa solidaria i innovadora que de la qual Tradebe forma part des dels seus inicis, al 2011”, ha afirmat Adriana Blasco, Corporate Communications Manager de Tradebe.

Al Delta de l’Ebre, una àrea de 33 hectàrees, la Càmara Arrossera del Montsià s’encarrega d’adobar la terra i sembrar els camps arrossers. “El compost obtingut a partir de les càpsules reciclades ens permet cultivar un arròs de molta qualitat. És un plaer poder col·laborar en un projecte tan positiu per la comunitat i sense dubte, seguirem sumant els nostres esforços al de Nespresso i, sobretot, al dels seus consumidors” declarava Marcel Matamoros, president de la Càmara Arrossera del Montsià. Amb paciència i dedicació, d’aquests camps s’obté arròs d’alta qualitat que, quan arriba el moment adequat, es recol·lecta i s’empaqueta per fer la donació als Bancs d’Aliments d’Espanya gestionats per FESBAL.

Miguel Fernández, director de Relacions Externes de FESBAL ha destacat que “la iniciativa Arròs Solidari ens demostra que solidaritat i reciclatge poden ser compatibles en un projecte que beneficia a milers i milers de famílies. Estem encantats, un any més, de poder repartir tones d’arròs entre els 56 Bancs d’Aliments de tota Espanya integrats a FESBAL i seguir demostrant que, amb un gest tan petit com reciclar una càpsula, es pot desencadenar un impacte positiu real i tangible en la societat i el medi ambient.

‘Una nova vida’ per las càpsules Nespresso

Només en els últims tres anys, Nespresso ha invertit més de 3,5 milions d’euros en facilitar i promoure el reciclatge de càpsules, especialment mitjançant la implementació de nous punts de recollida pels consumidors. “La sostenibilitat ha sigut i seguirà essent una part imprescindible de tot allò que fem a Nespresso. Iniciatives com el Projecte Arròs Solidari ens marquen el camí a seguir i, per això, seguirem destinant recursos i treballant en iniciatives que els permetin tenir un impacte positiu i real en la societat, tassa a tassa”, afirma Reuter. “Per aconseguir-ho és clau seguir comptant també amb la col·laboració de les institucions i dels nostres clients”, afegeix.

Des que comencés el projecte el 2011, Nespresso no només treballa per fer-ho possible, sinó també per donar-lo a conèixer perquè la implicació segueixi creixent. Un exemple d’això és ‘Una nova vida’, el curtmetratge de ficció dirigit per Marina Seresesky y protagonitzat per l’actriu Marta Etura, inspirat en el projecte d’‘Arròs Solidari’. A través d’aquesta peça audiovisual, la marca torna a fer una crida als seus clients i Socis del Club, ja que la seva ajuda i compromís a l’hora de reciclar les càpsules dels seus cafès preferits és clau, ja que no només ajuden en aquesta iniciativa local, sinó que faciliten el procés de reciclatge de l’alumini, ajudant a la vegada a preservar el medi ambient.

L’alumini és una elecció conscient de la marca per la qualitat i sostenibilitat, elegit per Nespresso per ser el millor per preservar tots els aromes i qualitat característica dels seus cafès, té usos infinits si es processa adequadament, cosa que dóna peu a milers de “noves vides” de productes presents en els nostre dia a dia, com les tasses de cafè perfectes que ofereix Nespresso. 

Font: Nespresso
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La iniciativa solidària de l’Agrícola de Corbera d’Ebre amb l’Associació Jeroni de Moragas
La iniciativa solidària de l’Agrícola de Corbera d’Ebre amb l’Associació Jeroni de Moragas 07/08/2020 Davant la impossibilitat de celebrar la quarta edició de la festa “Tots Sumem!”, que havia de tenir lloc el 13 de juny, arran de la pandèmia de la COVID-19, l’Agrícola de Corbera d’Ebre...
Cevipe Grup Cooperatiu continua creixent
Cevipe Grup Cooperatiu continua creixent 06/08/2020 La unitat de producció vitivinícola més gran de Catalunya i de la DO Cava, CEVIPE Grup Cooperatiu continua creixent. Amb la incorporació de dues noves cooperatives amplia fins a quinze el nombre...
Cellers Domenys aposta per la DO Penedès amb la gamma de vins Nat 1917 de DOMENIO WINES
Cellers Domenys aposta per la DO Penedès amb la gamma de vins Nat 1917 de DOMENIO WINES 05/08/2020 El 54è Concurs Tastavins de la DO Penedès ha reconegut el Nat 1917 Chardonnay-Muscat d’Alexandria amb una Medalla de Bronze a la categoria de vins Blancs Joves 2020 Cellers Domenys...
La FCAC aposta per la digitalització de les cooperatives agràries
La FCAC aposta per la digitalització de les cooperatives agràries 29/07/2020 Per primera vegada, les cooperatives elegeixen telemàticament dos candidats a consell rector que es ratificaran a l’Assemblea General La Federació assessora la Cooperativa del Camp...
Unes 30 cooperatives agràries amb patrimoni catalogat podran accedir a ajuts per a la seva conservació
Unes 30 cooperatives agràries amb patrimoni catalogat podran accedir a ajuts per a la seva conservació 23/07/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora en positiu la decisió del Departament de Cultura de la Generalitat que reconeix el paper de les cooperatives agràries en la...
FCAC valora l’acord sobre les perspectives financeres, però es mostra a l’expectativa de la PAC
FCAC valora l’acord sobre les perspectives financeres, però es mostra a l’expectativa de la PAC 21/07/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora en positiu que el Consell Europeu, format pels Caps d’Estat i de Govern de la UE, hagi arribat a un acord sobre el Marc Financer...
Tres de les varietats de Mel Muria entre les millors mels del món
Tres de les varietats de Mel Muria entre les millors mels del món 21/07/2020 El poble del Baix Ebre d’El Perelló, és conegut a nivell nacional com el ‘poble de la mel’, un dels aliments més antics i més preuats del món. Des de fa uns anys les mels de la família...
Les cooperatives agràries comercialitzen amb preus fins a un 179% superiors a la mitjana en la majoria de produccions
Les cooperatives agràries comercialitzen amb preus fins a un 179% superiors a la mitjana en la majoria de produccions 16/07/2020 La FCAC presenta les magnituds de 195 cooperatives, amb més de 30.000 socis i 4.200 treballadors La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) presenta l’Anuari Socioeconòmic...
“Propostes del cooperativisme agrari per a la reactivació econòmica i social”, arran de la Covid-19
“Propostes del cooperativisme agrari per a la reactivació econòmica i social”, arran de la Covid-19 15/07/2020 El Pla d’acció adreçat per la FCAC a la Comissió d'Estudi de la Reconstrucció i la Reactivació Socials i Econòmiques (CERSE) se suma a les “Propostes a curt termini per a la comarca del...
La FCAC, crítica amb el Ministeri per la proposta per pal·liar la crisi de planta viva arran de la Covid-19
La FCAC, crítica amb el Ministeri per la proposta per pal·liar la crisi de planta viva arran de la Covid-19 14/07/2020 Pressupost insuficient, complicada verificació dels danys i molts productors queden exclosos de les mesures La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra crítica amb...
La collita d'ametlla creixerà un 12% a Catalunya
La collita d'ametlla creixerà un 12% a Catalunya 01/07/2020 La nova metodologia aplicada enguany permet monitoritzar millor el potencial productiu La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un increment de l’11,8% en la producció...
Triple guardó per a “Oleum Priorat” en el prestigiós concurs internacional de Japó
Triple guardó per a “Oleum Priorat” en el prestigiós concurs internacional de Japó 29/06/2020 El país asiàtic és un dels principals mercats mundials d’oli d’oliva La marca “Oleum Priorat” ha guanyat tres medalles en la VIII edició del prestigiós concurs internacional d’oli...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x