Comunicats de premsa

La Consellera d’Agricultura visita Cellers Domenys per conèixer el seu projecte cooperatiu intercomarcal

21/11/2018

L’Hble. Sra. Teresa Jordà Roura es va interessar per descobrir “de primera mà la força del cooperativisme i l’expertesa vitivinícola d’una Cooperativa centenària que avui abraça 7 àrees productives i 5 DOP’s”

Cellers Domenys -una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes- va rebre la visita de l’Hble. Sra. Teresa Jordà Roura, consellera del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

La Consellera, en nom de la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, es va interessar pel desenvolupament del projecte cooperatiu de Cellers Domenys, com un exponent de projecte intercomarcal comú referent al sud de Catalunya, així com per les seves estratègies de futur. El motiu d’aquesta trobada era “veure de primera mà la força del cooperativisme i l’expertesa vitivinícola d’una Cooperativa centenària que avui abraça 7 àrees productives i 5 DOP’s”, afirmava Jordà.

Juntament amb la Consellera, també van participar en la jornada el Sr. Carmel Mòdol i Bresolí, Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries; el Sr. Joan Godia i Tresànchez, Subdirector General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries; el Sr. Salvador Puig i Rodríguez, Director de l’Institut Català de la Vinya (INCAVI); el Sr. Àngel Xifré i Arroyo, Director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona; la Sra. Alba Balcells i Barril, Cap de Relacions Institucionals; i la Junta Rectora de Cellers Domenys encapçalada pel Sr. Lluís Urgell i Montserrat i el Sr. Lluís Roig i Rovira, president i gerent de Cellers Domenys, respectivament.

La trobada va començar a mig matí a Sant Jaume dels Domenys amb la rebuda a la Consellera i als diversos directors. A continuació, se’ls va fer passar a la Sala d’actes de Cellers Domenys per donar-los a conèixer la Cooperativa: orígens, identitat, productes, projectes de futur…

Tot seguit, la Sra. Jordà va signar el Llibre d’honor de la Cooperativa per continuar amb una visita guiada per les diferents instal·lacions de Cellers Domenys a Sant Jaume dels Domenys: les oficines, la secció de crèdit, el Celler vitivinícola, el Laboratori enològic i, finalment, l’agrobotiga. La jornada va cloure amb un dinar de germanor entre tots els assistents a la trobada.

Sobre Cellers Domenys

Cooperació, participació, innovació, responsabilitat social… Des de 1917, aquests i molts d’altres són el conjunt de valors que mouen a Cellers Domenys a treballar per construir una entitat compromesa amb les persones i el territori.

Avui, Cellers Domenys és una de les cooperatives més grans i sòlides del territori, fruit de la unió de 7 cooperatives catalanes dels municipis de Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira. Un model de fusió i un saber fer que han convertit a Cellers Domenys en una de les cooperatives vitivinícoles referents del sud de Catalunya.

En total, suma més de 500 socis, gestiona unes 2.500 hectàrees i té el reconeixement de 4 denominacions d’origen vitivinícoles: Cava, Penedès, Conca de Barberà i Catalunya; a més de l’oleícola DO Siurana, a través de la cooperativa de segon grau Ceolpe. La seva àmplia producció inclou diverses marques de vins, caves i olis.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Arriba la 8a edició de La Festa Major del Vi, l’ADERNATS VINITFEST
Arriba la 8a edició de La Festa Major del Vi, l’ADERNATS VINITFEST 12/06/2019 Set edicions exhaurint entrades amb més de 500 persones, avalen la festa de referència del món vinícola tarragoní   Vinitfest 2019 Un any més, i ja en van vuit, la Catedral del Vi de...
La FCAC aplaudeix la iniciativa del “Pacte Nacional per l’Alimentació” que promou el Consell Català de l’Alimentació
La FCAC aplaudeix la iniciativa del “Pacte Nacional per l’Alimentació” que promou el Consell Català de l’Alimentació 07/06/2019 Les 194 cooperatives agràries catalanes aporten el 35% de la Producció Final Agrària La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra satisfeta amb la presentació, avui 7...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x