Carregant web FCAC

Avui, 29 de març, a Monells (Girona)

Conveni per promoure la recerca i innovació a les cooperatives agroalimentàries

29/03/2019

El president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca, i la consellera d’Agricultura i presidenta de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Teresa Jordà, han signat avui un conveni per dur a terme conjuntament projectes i actuacions orientades a promoure, estudiar i desenvolupar diferents activitats en l’àmbit de la Recerca, el Desenvolupament i la Innovació.

Aquesta col·laboració vol deixar constància dels interessos comuns que comparteixen la FCAC i l’IRTA en matèria de R+D+I i de la voluntat de les parts en mantenir una col·laboració de mutu aprofitament.

IRTA i FCAC havien signat anteriorment dos convenis, el 2008 i el 2012, per establir un marc de col·laboració en l’àmbit de la Recerca, el Desenvolupament i la Innovació en les cooperatives agràries catalanes, membres de la Federació. Ara s’ha apostat per consolidar aquesta relació davant els satisfactoris resultats que s’estan obtenint, entre d’altres, en els grups operatius de la mosca de l’olivera, del tomàquet de penjar i de dejeccions ramaderes i en projectes com Autenfood, sobre autentificació de l’oli d’oliva, que està integrat en la comunitat RIS3CAT-INNOÀPAT, de la qual la FCAC ostenta la presidència i l’IRTA, el secretariat.

Ramon Sarroca ha valorat en positiu que “la Federació de Cooperatives esdevinguem socis estratègics de l’IRTA, aprofitant les sinergies de col·laboracions prèvies, ja que tenim reptes sectorials immediats i a llarg termini en matèria d’innovació. Podem aportar experiència en la coordinació de projectes amb participació de les cooperatives i també en projectes amplis que desenvolupem en el marc de consorcis i en els quals representem al conjunt del sector o d’una branca”.

Amb la finalitat de concretar les accions específiques que es desenvoluparan es constituirà una Comissió de Coordinació, en règim de paritat, entre les dues entitats. El conveni té una durada de quatre anys i l’objectiu de poder participar coordinadament en projectes de futur d’àmbit europeu, que són els que permeten captar més coneixement i innovació cap a les cooperatives.

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya