Comunicats de premsa

Nespresso dóna 117 tones d'arròs a Bancs d'Aliments de tota Espanya a través del reciclatge de les seves càpsules

20/05/2020

‘Arròs Solidari’ utilitza el sistema de reciclatge propi de la marca, i aprofita el pòsit de cafè de les càpsules reciclades per elaborar un compost agrari amb el qual conrear arròs

L'arròs es dóna a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments, que el distribueix per tot el país

Des de 2011 s'han donat més de 960 tones d'arròs

Per novè any consecutiu, Nespresso ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) tot l'arròs obtingut a través del seu projecte ‘Arròs Solidari’. Gràcies a la implicació dels consumidors en el reciclatge de les càpsules de cafè, en aquesta edició s'han pogut donar 117 tones d'arròs, que es destinaran íntegrament als bancs d'aliments que gestiona FESBAL.

Aprofitant la reciclabilitat de les càpsules d'alumini de Nespresso, i utilitzant el sistema propi de recol·lecció i reciclatge de la marca, el projecte ‘Arròs Solidari’ busca generar valor donant una nova vida a aquest producte. Les càpsules usades que els consumidors decideixen reciclar s'envien a una planta de compostatge gestionada per Tradebe, companyia líder en serveis mediambientals, que està situada a Jorba, prop de Barcelona. En aquesta planta, l'alumini amb el qual estan fabricades les càpsules, al ser un material infinitament reciclable, se separa i es trasllada a una altra planta de tractament per a tornar a fondre’l i reutilitzar-lo, de nou, com a matèria primera. “El procés de reciclatge de les càpsules Nespresso és un clar exemple d'economia circular. Quan ja hem utilitzat el producte, consumint el cafè, som capaços de reciclar el 100% dels seus elements. Obrim la càpsula i separem el pòsit del cafè de l'alumini; el pòsit es converteix en compost, i l'alumini s'incorpora de nou al procés productiu com a matèria primera, evitant així l'explotació de noves matèries. La tecnologia ho fa possible, però és imprescindible la col·laboració del consumidor que recicla”, explica Adriana Blasco, Corporate Communications Manager de Tradebe.

El compost obtingut s'utilitza posteriorment a Tarragona, al Delta de l’Ebre, per a conrear camps d'arròs. D'això se'n encarrega la cooperativa Càmara Arrossera del Montsià. “En una àrea d'unes 38 hectàrees conreem un arròs d'alta qualitat, molt característic d'aquesta zona de Tarragona. A més, el compost elaborat amb pòsit de cafè que apliquem contribueix a millorar l'estructura dels nostres sòls, ajudant en la lluita contra el canvi climàtic”, ha comentat Marcel Matamoros, president de la Càmara Arrossera del Montsià. Aquesta edició del projecte és especialment significativa per a aquest territori perquè, a inicis d'any, la zona del Delta de l’Ebre es va veure greument afectada pel temporal Gloria, inclosos els camps d'arròs que formen part de la Càmara Arrossera del Montsià.

Quan arriba el moment de fer la recol·lecció, Nespresso compra la totalitat de la collita a aquesta cooperativa agrària, i la dóna a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), que s'encarrega d'empaquetar i distribuir l'arròs entre els 54 Bancs d'Aliments que coordina.

Uns bancs d'aliments que, en molts casos, estan veient com el nombre de famílies que sol·liciten la seva ajuda ha incrementat exponencialment degut al context dels últims mesos. “Poder transformar càpsules de cafè en tones d'arròs és una gran idea que combina creativitat, solidaritat i sostenibilitat, i que pot suposar un suport per ajudar a cobrir les necessitats bàsiques de moltes persones de tot el país, especialment en un moment com l'actual”, ha indicat Miguel Fernández, director general de FESBAL.

Des de la seva primera edició l’any 2011, el projecte 'Arròs Solidari' de Nespresso ha donat a bancs d'aliments de tota Espanya més de 960 tones d'arròs, que han arribat a més d'1 milió i mig de persones.

 

Una segona vida

‘Arròs Solidari’ és una iniciativa pionera que, a partir d'un plantejament d'economia circular, vol donar una nova vida a les càpsules de cafè ja usades. Any rere any, la quantitat de tones d'arròs donat ha anat augmentant, gràcies al compromís dels consumidors amb el reciclatge. “Sense la implicació dels nostres consumidors, aquesta iniciativa no seria possible. Gràcies a la seva involucració, cada any rebem més i més càpsules usades, que podem convertir en una quantitat de tones d'arròs més gran per a aquells que més ho necessiten. I és que ‘Arròs Solidari’ és un exemple de com un gest tan petit com reciclar pot generar un impacte realment positiu i tangible. Per això, volem animar que els consumidors continuïn reciclant les seves càpsules, i ens continuïn ajudant a fer que aquesta iniciativa tan especial beneficiï encara a més persones”, ha assenyalat Thomas Reuter, director general de Nespresso Espanya.

Els consumidors poden reciclar les seves càpsules usades a través de més de 1.650 punts de tota Espanya. Aquests punts de recollida estan situats en boutiques Nespresso, grans superfícies on es poden adquirir màquines Nespresso, i en punts municipals de recollida de residus amb els quals la companyia col·labora. Els punts es poden consultar a través de la pàgina web de Nespresso.


Sobre Nestlé Nespresso SA

Nestlé Nespresso SA és una empresa pionera i una referència mundial en el mercat de cafè en càpsules de la més alta qualitat. L'empresa treballa amb més de 110.000 caficultores en 14 països a través del seu Programa AAA Sustainable Quality™ per a integrar pràctiques sostenibles en les plantacions i el seu entorn. El programa, que neix l’any 2003 en col·laboració amb Rainforest Alliance, contribueix a millorar la producció i la qualitat de les collites, la qual cosa garanteix un subministrament sostenible de cafè d'alta qualitat, i millora els mitjans de vida dels caficultors i les seves comunitats.

Nespresso, amb seu a Lausana, Suïssa, opera en 84 països i compta amb més de 14.250 treballadors. Al 2019, disposava d'una xarxa minorista mundial de 810 boutiques. Si vols més informació, visita la pàgina web corporativa de Nespresso: http://www.nestle-nespresso.com/


Sobre la Federació Espanyola de Bancs D'Aliments (FESBAL)

La Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), associació sense ànim de lucre creada l’any 1996, coordina les activitats dels 54 Bancs d'Aliments d'Espanya en relació amb tota classe d'organismes públics i empreses privades, d'àmbit nacional o internacional. FESBAL promou l'obtenció d'aliments per a la seva distribució gratuïta. L'any 2019, reparteix més de 144,5 milions de quilos que van arribar a 1,1 milions de persones vulnerables i necessitades, a través d'una xarxa de més de 7.200 institucions benèfiques, tot això gràcies a l'inestimable esforç de 3.211 voluntaris permanents.


Sobre la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), constituïda l’any 1983, és una entitat representativa de les cooperatives agràries catalanes i dels seus socis. Aquesta organització omple de contingut l'acció col·lectiva i estructurada de les cooperatives que integren el moviment cooperatiu agrari de Catalunya. Des de la seva creació, la FCAC ha dedicat tots els seus esforços a la reorganització del moviment, i ha procurat dotar-lo dels recursos, la representativitat, i els serveis necessaris per a garantir la seva competitivitat i la seva viabilitat empresarial, a més d'assegurar una renda digna als agricultors associats i a les seves famílies, la prestació de serveis en l'entorn rural, i la sostenibilitat del medi ambient. La FCAC participa en el moviment cooperatiu espanyol, que a nivell global aglutina més de 3.700 cooperatives agràries de diferents sectors productius, que facturen de forma agregada uns 31.000 milions d'euros, i que representa més del 60% de la producció final agrària, amb un total d'1.170.000 socis i donant ocupació a uns 102.000 treballadors. En el sector de l'arròs, prop del 70% de la producció espanyola es comercialitzada per les cooperatives.


Sobre Tradebe

Tradebe és una companyia internacional líder en serveis mediambientals que ofereix serveis en diversos mercats, inclosos industrial, petroquímic, farmacèutic, oil and gas, etc. La xifra de negoci supera els 600M€, compta a més de 2.600 persones a tot el món, i opera més de 90 instal·lacions a Espanya (31), Regne Unit (22), els Estats Units (25), França (2); Oman (1) i Alemanya (1). www.tradebe.com

 

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La campanya d’oli cau un 33% a Catalunya
La campanya d’oli cau un 33% a Catalunya 22/09/2020 A Lleida la collita es manté estable, mentre la davallada es concentra a les demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre A vuit dies de començar la campanya d’oli d’oliva 2020-21, la...
Passeja entre vinyes amb la teva mascota
Passeja entre vinyes amb la teva mascota 17/09/2020 Gaudeix dels colors de la tardor a la comarca del Priorat, deixa’t enamorar pels paisatges de vinyes i oliveres i, mentrestant, un etòleg t’ajuda i et dona consells sobre com instruir el teu...
Muria BIO llança una gamma de sobres monodosi de mel de flors ecològica
Muria BIO llança una gamma de sobres monodosi de mel de flors ecològica 17/09/2020 La col·lecció de Mels Ecològiques Muria BIO pertanyent al Canal Horeca, llança una gamma de sobres monodosi de mel de flors ecològica. El nou producte està disponible en dos formats...
Cellers Domenys presenta Ànima Nua Cor Viu, la primera gamma de vins ecològics de DOMENIO WINES
Cellers Domenys presenta Ànima Nua Cor Viu, la primera gamma de vins ecològics de DOMENIO WINES 09/09/2020 Els Ànima Nua Cor Viu, emparats sota la DO Conca de Barberà i elaborats amb varietats autòctones, estan reconeguts pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), autoritat que...
Les cooperatives es preparen per una verema sense precedents
Les cooperatives es preparen per una verema sense precedents 12/08/2020 Aquest any la verema s’ha avançat al voltant de deu dies, de manera que ja ha començat amb les varietats més primerenques com la chardonnay. Les previsions de la campanya actual apunten a una...
La iniciativa solidària de l’Agrícola de Corbera d’Ebre amb l’Associació Jeroni de Moragas
La iniciativa solidària de l’Agrícola de Corbera d’Ebre amb l’Associació Jeroni de Moragas 07/08/2020 Davant la impossibilitat de celebrar la quarta edició de la festa “Tots Sumem!”, que havia de tenir lloc el 13 de juny, arran de la pandèmia de la COVID-19, l’Agrícola de Corbera d’Ebre...
Cevipe Grup Cooperatiu continua creixent
Cevipe Grup Cooperatiu continua creixent 06/08/2020 La unitat de producció vitivinícola més gran de Catalunya i de la DO Cava, CEVIPE Grup Cooperatiu continua creixent. Amb la incorporació de dues noves cooperatives amplia fins a quinze el nombre...
Cellers Domenys aposta per la DO Penedès amb la gamma de vins Nat 1917 de DOMENIO WINES
Cellers Domenys aposta per la DO Penedès amb la gamma de vins Nat 1917 de DOMENIO WINES 05/08/2020 El 54è Concurs Tastavins de la DO Penedès ha reconegut el Nat 1917 Chardonnay-Muscat d’Alexandria amb una Medalla de Bronze a la categoria de vins Blancs Joves 2020 Cellers Domenys...
La FCAC aposta per la digitalització de les cooperatives agràries
La FCAC aposta per la digitalització de les cooperatives agràries 29/07/2020 Per primera vegada, les cooperatives elegeixen telemàticament dos candidats a consell rector que es ratificaran a l’Assemblea General La Federació assessora la Cooperativa del Camp...
Unes 30 cooperatives agràries amb patrimoni catalogat podran accedir a ajuts per a la seva conservació
Unes 30 cooperatives agràries amb patrimoni catalogat podran accedir a ajuts per a la seva conservació 23/07/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora en positiu la decisió del Departament de Cultura de la Generalitat que reconeix el paper de les cooperatives agràries en la...
FCAC valora l’acord sobre les perspectives financeres, però es mostra a l’expectativa de la PAC
FCAC valora l’acord sobre les perspectives financeres, però es mostra a l’expectativa de la PAC 21/07/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora en positiu que el Consell Europeu, format pels Caps d’Estat i de Govern de la UE, hagi arribat a un acord sobre el Marc Financer...
Tres de les varietats de Mel Muria entre les millors mels del món
Tres de les varietats de Mel Muria entre les millors mels del món 21/07/2020 El poble del Baix Ebre d’El Perelló, és conegut a nivell nacional com el ‘poble de la mel’, un dels aliments més antics i més preuats del món. Des de fa uns anys les mels de la família...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x