La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) reclama mesures urgents de suport i inversions per als sectors de vi i cava amb l’objectiu de poder fer front a la caiguda de les vendes que es derivarà del nou tancament de bars i restaurants a causa de la COVID-19. Més del 60% dels ingressos de la majoria de les cooperatives vitivinícoles provenen del canal Horeca, al qual la FCAC vol traslladar el seu suport i preocupació arran les complicades circumstàncies actuals.
Joan Josep Raventós, responsable de vi i cava de la FCAC, alerta que “la prolongació de les mesures per frenar els contagis per la pandèmia està tenint conseqüències devastadores per als cellers vitivinícoles, que tenim el nínxol de mercat a canals com la restauració. Per fer front a l’aturada de les vendes, el sector necessitem mesures de l’Administració i també voldríem demanar a la ciutadania un compromís amb el territori i amb els productes locals, per exemple, triant cistelles de Nadal amb vins i caves de les DO catalanes. Mantenir l’activitat econòmica al territori és, en definitiva, propiciar l’arrelament de la població rural i ajudar la conservació del medi ambient i d’un paisatge acollidor del turisme de proximitat, com hem vist aquest estiu”.
Uns 60 cellers cooperatius elaboren la meitat del vi de Catalunya
L’aturada de vendes per la Covid-19 se suma al descens d’un 30% de la collita d’enguany, a causa de la plaga del míldiu. Quan pràcticament s’ha acabat la verema actual, la previsió de collita se situa en uns 310M kg de raïm front els 429M kg de la campanya passada.
Les demandes de les cooperatives tenen com a objectiu ajudar a pal·liar els efectes de la crisi i evitar l’adopció de mesures laborals i organitzatives a què es veuen abocades, tenint en compte que són generadores de riquesa i llocs de treball en un entorn rural on les alternatives són limitades.
A Catalunya, hi ha uns 60 cellers cooperatius que produeixen la meitat del vi que es fa a Catalunya –1,5 M hectolitres aproximadament. Estan distribuïts arreu del territori i tenen presència a pràcticament totes les denominacions d’origen.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h